Nogomet

Odlični Slaven Belupo u gostima kod neporaženog Osijeka

Ivana Strahija, Damir Žbulj • nedjelja, 02.09.2012.
Odlični Slaven Belupo u gostima kod neporaženog Osijeka
Foto: Bruno Karadža

Nogometaši Osijeka u Gradskom vrtu dočekuju Slaven Belupo, čime će se zaključiti sedmo kolo MAXtv Prve lige. Gosti iz Koprivnice u sjajnoj su formi, a novom pobjedom imali bi priliku sačuvati korak s vodećim Dinamom. Ipak, nešto se pita i Bijelo-plave, koji su, uz sastav iz Maksimira, jedina neporažena ekipa Prvenstva...

Pred osječkim nogometašima možda je i najteža utakmica dosadašnjeg dijela sezone, jer se koprivnički Slaven Belupo u dosad odigranim kolima pokazao kao ekipa koja je spremna za dugotrajni boravak pri vrhu prvenstvene tablice.

Bijelo-plavi uspješno su u proteklom kolu apsolvirali gostovanje na Poljudu kod Hajduka, uzeli bod i nastavili niz neporaženosti, a u istom će ritmu pokušati nastaviti i u novom prvoligaškom okršaju kada im u goste iz stižu opasni Farmaceuti.

Mršićev poziv osječkoj publici

"Pozvao bih navijače da nas podrže u što većem broju. Svi znamo kako je situacija teška, ali uvjeren sam kako će im se igrači svojom borbenom igrom odužiti. Na nama je da dobrom igrom publiku natjeramo na dolazak na stadion," poručio je svim osječkim ljubiteljima nogometa strateg Bijelo-plavih Stanko Mršić.

Trener Osječana Stanko Mršić, kao i u većini dosadašnjih kola ima problema sa sastavljanjem ekipe, sli sigurno su ga oraspoložile vijesti kako se kapetan Smoje priključio treninzima te kako su i odlični mladi Perošević, ali i iskusni Kurtović na putu potpunog oporavka pa će Mršić za njih pronaći mjesta i u početnom sastavu. Dobre vijesti su vezane i za povratak ove sezone odličnog Vrgoča, koji je u Splitu odslužio kaznu suspenzije zbog crvenog kartona protiv Rijeke.

O protivniku je osječki strateg samo birao komplimente: "Oni su nakon Dinama vjerojatno najbolja momčad u prvenstvu, posloženi su i organizirani na svim razinama."

"Mi smo dobili dosta pohvala na izdanje s Poljuda, ne samo zbog boda, nego i zbog igre te nam to može biti dobar pokazatelj. Želimo do pobjede ili barem u najmanju ruku da ostanemo neporaženi, kako bismo u idućem kolu, nakon prvenstvene reprezentativne stanke, mirno mogli otići u goste Dinamu," naglasio je Mršić.

U borbu za bodove protiv čvrstog, snažnog i razigranog Slavena Mršić bi tako trebao poslati vratara Vargića, u posljednjoj liniji trebali bi biti Ibriks, Smoje, Vrgoč i Aleksić, u veznom redu Lešković, Kurtović, Josip Mišić i Jugović, dok će u vrhu napada biti dvojac Miličević - Perošević.

Koprivničani u Osijek odlaze u očekivanju zanimljive utakmice. Osječani su naime ove sezone pokazali kako se igra dobra obrana (svega dva primljena pogotka), a Farmaceuti su s druge strane izuzetno efikasna ekipa ove jeseni (13 postignutih golova), pa će biti interesantno vidjeti tko je ipak bolji.

No, bod neće u potpunosti zadovoljiti Roya Ferenčinu i njegove igrače, koji žele nastaviti s nizom dobrih rezultata. U prošlom su kolu protiv Lokomotive Farmaceuti pokazali da se znaju izvući iz nevolje, već su prije pokazali da znaju odigrati vrlo dobar nogomet, pa sad žele isto pokazati i na gostujućem terenu, protiv dobre momčadi.

"Iako je na svakom gostovanju bod izuzetno vrijedan, mi u Osijek idemo po sva tri. Osijek je ove sezone u dobroj formi, posebno u obrani, i primio je najmanje golova od svih prvoligaša. To treba poštovati, no mi svejedno idemo po pobjedu. U Osijeku smo uvijek igrali dobro, pa se i sada nadamo pobjedi i dobroj igri", rekao je Ferenčina pred odlazak u Osijek.

Pošto na raspolaganju ima sve svoje prvotimce, a ozljeda, osim one Pilipovića, nema, Ferenčina je najavio najjači sastav za Gradski vrt, pa će gol čuvati Rodić, obrambeni red činit će Purić, Kokalović, Grgić i Maras, dvojica zadnjih veznih bit će Gregurina i Batarelo, ispred njih Glavica, Rak i Šaban, a u vrhu napada Vugrinec, izdiktirao je trener novinarima.

Za pobjedu Slaven ima i dodatni motiv, ostajanje pri vrhu tablice, te zadržavanje rezultatskog odmaka od Splita, koji zaostaje tri boda za Koprivničanima na trećem mjestu.

Susret u Gradskom vrtu započinje u 21 sat, a pravdu će dijeliti Domagoj Vučkov iz Rijeke.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.09.2012. u 00:29
    penal liga je ovaj hnl posto
    Obrisan korisnik
  • Shadowfax03.09.2012. u 00:17
    Evo ti instituciju, na temelju nje ste penala dobili. Sva sreća da vam nije bil dovoljan.
    Shadowfax
  • Obrisan korisnik02.09.2012. u 23:38
    Eto ti ga. Ko te jebe, hvala i doviđenja!
    Obrisan korisnik
  • Shadowfax02.09.2012. u 19:55
    Odgovore na sva tvoja pitanja ti mogu dati babangida i MODD koji to ponajbolje prate. Zanima me kak buš tek ljut ako kojim slučajem izgubite danas. Koje buš onda argumente vadil da omalovažavaš Slaven?!
    Shadowfax
  • Shadowfax02.09.2012. u 19:51
    Pa ko vam je bil sponzor? Amnezija? Ako Podravka zatvori pipu, zakaj nebi mogel Slaven istim putem kak si navel za Osijek? Za Osijek vrijede neka druga pravila? Ne kužim u kojem ste kurcu danas. Odgovor bude na terenu ko je bolji, a poslovanja i navijača se manite.
    Shadowfax