Nogomet

Velški izbornik razočaran porazom od Belgije i sudačkim odlukama

Josip Piršljin • subota, 08.09.2012.
Velški izbornik razočaran porazom od Belgije i sudačkim odlukama
Foto: Dejan Popek

Na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Wales je pred svojim navijačima ugostio Belgiju i upisao poraz od 2:0. Iako su gosti prikazali bolju igru, velški izbornik smatra kako je njegova momčad oštećena lošim sudačkim procjenama.

Pogocima braniča Kompanyja i Vertonghena Belgija je uspješno otvorila kvalifikacije za odlazak u Brazil 2014. godine. Tri boda su osvojena na uvijek neugodnom gostovanju u Walesu gdje su Belgijanci igrali s igračem više od 25. minute. Isključen je James Collins, a domaći izbornik Chris Coleman mišljenja je kako do toga nije trebalo doći.

"Osim ako nisam zaboravio, nogomet je kontaktni sport. To nije smio biti crveni karton, oba igrača su ušla oštro kako bi došli do lopte", komentirao je Coleman okršaj Collinsa i Gilleta nakon kojeg je deblji kraj izvukao velški branič.

"Isključenje je došlo baš u trenutku kad smo pronašli ritam i počeli stvarati probleme Belgijancima. Teško je kada igraš s 11 igrača protiv odlične ekipe, a očito još teže kada imaš njih samo 10", žalio se izbornik Walesa.

Coleman nije bio zadovoljan niti načinom na koji su Crveni vragovi postigli drugi pogodak pred kraj susreta. Vertonghen je zabio iz slobodnog udarca za kojeg domaći smatraju da nije trebao biti dosuđen.

"Slobodnjak iz kojeg su Belgijanci zabili pred kraj nije trebalo suditi. Možda je sudac imao jednu od onih noći. Još je bilo nekoliko startova na moje igrače koji su kod njega prošli nezamijećeno", ogorčen je sucem Johannessonom bio Coleman.

Ipak, Velšanin je naposljetku priznao Belgiji da je bila bolja, a čestitao je svojim prvotimcima na odlučnoj borbi: "Sudac je mogao biti blaži prema nama u određenim situacijama, ali igrali smo protiv odlične ekipe koja je zasluženo došla do ovog rezultata. Moji su igrač igrali veoma srčano, bilo ih je manje na terenu, ali su bili sjajni", zaključio je.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 09:22
    cisti crveni karton, skoro mu je nogu iscupao
    Obrisan korisnik