Nogomet

Modrić: "Šteta za gol u najgorem trenutku, ne bi nam kasnije zabili"

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.09.2012.
Modrić: "Šteta za gol u najgorem trenutku, ne bi nam kasnije zabili"
Foto: EPA

Hrvatska iz Bruxellesa nosi vrijedan bod, rezultat koji bi mnogi potpisali prije utakmice. Međutim propuštena prilika Domagoja Vide u posljednjim trenucima susreta dovela je do toga da Hrvatska ima za čim žaliti iako je većim dijelom utakmice bila u podređenom položaju...

Bod u Bruxellesu mogao bi Hrvatskoj puno značiti u ovim kvalifikacijama. Iako igra još uvijek nije na najvišoj razini, s teškom gostovanja je odnesen vrlo vrijedan bod što mu dodatno daje na značaju.

"Remi je najpošteniji ishod, mogli smo i dobiti i izgubiti, šteta što smo primili gol u najnezgodnijem trenutku, imam osjećaj da nam ne bi nikada zabili da tada lopta nije ušla u mrežu. Oni su jako dobri, imaju sjajne individualce i morali smo puno raditi. Zadovoljan sam svojom izvedbo, izdržao sam svih 90 minuta iako sam osjetio u nekoliko navrata kako ostajem bez snage. U Hrvatskoj će biti drugačije, mi ćemo do tada biti bolji i bit ćemo ti koji će diktirati utakmicu", rekao je Luka Modrić nakon susreta, a prenose Sportske novosti.

Bod je zadovoljio i Marija Mandžukića koji je još jednom odradio veliki posao. Mandžukić je puno pretrčao, pokrio veliki dio terena i nosi velike zasluge za ovaj bod. Uostalom, bio je i asistent kod pogotka Perišića.

"Nismo u Belgiju došli po bod već po sva tri boda, ali i s bodom smo zadovoljni. Iznenadilo nas je što su nas toliko pritiskali", izjavio je Mandžukić. Što se tiče svoje igre i pozicije, potpuno je podređen momčadi. "Mogu igrati na više pozicija i uvijek ću igrati tamo gdje je najpotrebnije izborniku u tom trenutku. Još se tražimo s izbornikom, usvajamo njegove zamisli. Promjena se osjeti i trebat ćemo još malo vremena."

Jedan od onih koji nisu bili zadovoljni nakon susreta bio je Ivan Rakitić. Rakitić je odigrao loše protiv Makedonaca, našao se pod paljbom Igora Štimca, a u Belgiji nije dobio niti minutu. Sve ga je to vrlo razočaralo. "Želim što prije zaboraviti ovih dana i okrenuti se budućnosti. Sretan sam zbog ovog rezultata, ali na osobnom planu ove dvije utakmice hoću što prije zaboraviti i okrećem se već nedjeljnom susretu protiv Reala", kaže Rakitić.

Mjesto u sredini zauzeo je Josip Radošević, mladi veznjak Hajduka koji je postao najmlađi hrvatski debitant u A reprezentaciji. "Jako sam sretan, za mene je ovo veliki dan. Znali smo da nas očekuje vrlo težak protivnik, sjajni su, a i bili su domaćini", dodao je Radošević.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 18:30
    Modrić je za mene osobno najveće razočarenje..Nogometaš te kvalitete nemože i nesmije pružati loše partije,a protiv Belgije je imao par izgubljeni lopti..Žao mi je što ovako pišem,jer to su naši reprezentativci,ali ovakva igra nije dobra..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 16:49
    najbolje mi je kad lukica doda loptu prvom do sebe pa se pravi ko zainteresiran za igru...Najbolje mi je kad lukica dođe do igrača pa mu preda loptu pa malo trčkara skriven iza igrača..Najbolje mi je kad Lukica istrči u prvoj postavi kluba koji je višestruki osvajač Lige prvaka na stadionu koji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 14:18
    Joj, sad sam se sjetio tko je Srnin menadžer. Zaboravite da sam išta komentirao...
    Obrisan korisnik
  • madmax1712.09.2012. u 13:16
    Između -0' i +98' minute bi bilo idealno.
    madmax17
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 13:00
    Mislim, da je samo jedna tekma ajde de, ali već je i prije bilo alarmantno kako igra za repku. Nitko ne smije biti nedodirljiv zbog starih zasluga.
    Obrisan korisnik