Serie A, 6. kolo, 30.09.2012, 20:45 h
Inter
Inter 2:1 Fiorentina
Fiorentina

Video: Niz od pet utakmica bez pobjede na Meazzi Inter prekinuo protiv Fiorentine

Josip Piršljin • nedjelja, 30.09.2012.
Video: Niz od pet utakmica bez pobjede na Meazzi Inter prekinuo protiv Fiorentine
Foto: EPA

Zadnja utakmica šestog kola Serie A odigrana je na Giuseppe Meazzi gdje je Inter uspio prekinuti negativan niz na svom stadionu i svladati Fiorentinu. Time su Nerazzurri skočili na treću poziciju iza Juventusa i Napolija.

Odlično prvo poluvrijeme odigrali su nogometaši Intera i Fiorentine u međusobnom dvoboju u Milanu. Domaći su stvorili prednost koju su uspjeli sačuvati u nastavku, a time su po prvi puta ove sezone pobijedili pred vlastitim navijačima. U Serie A i Europskoj ligi su odigrali pet utakmica na Giuseppe Meazzi, a prvi ih je svladao splitski Hajduk. Njegov bivši igrač Marko Livaja cijeli je susret proveo na klupi.

Interovi igrači su u ovaj dvoboj ušli odlučniji nego u prijašnjim utakmicama i odmah od starta krenuli agresivno po što ranije vodstvo. Prvi je ozbiljnije zaprijetio Philippe Coutinho u 12. minuti kada je opasno pucao, a lopta se malo odbila od gostujućeg braniča i otišla pored desne stative.

Odmah nakon njega dobar je pokušaj imao i Esteban Cambiasso. Argentinac je vrlo lijepo opalio volejem, no lopta ponovno ne ulazi u mrežu već pokraj. Četiri minute kasnije Nerazzurri su uspjeli u svojim namjerama da u relativno ranoj fazi utakmice dođu do početne prednosti.

Gonzalo Rodriguez je u svom šesnaestercu igrao rukom nakon što je udarac iz blizine uputio Javier Zanetti. Sudac je dodijelio jedanaesterac Interu, a žuti karton gostujućem igraču. Izvođač s bijele točke je bio Diego Milito koji je uspio poslati loptu iza vratara Emiliano Viviano.

Odmah potom domaći su mogli i povećati svoje vodstvo, a još jednom je u prilici bio Milito koji je pogodio vratnicu. Inter je u tim trenucima igrao vrlo dobro, a kao nagrada stigao je novi pogodak. Sjajno odigrano akciju završio je četvrtim ovosezonski pogotkom Antonio Cassano.

Andrea Ranocchia je uputio loptu prema Cambiassu koji je pametno propušta i ona dolazi do Cassana koji je neumoljiv ispred Viviana. Fiorentina se ipak nije predavala, te je uspjela smanjiti rezultat prije poluvremena. David Pizzaro je ubacio u domaći kazneni prostor gdje je neometan glavom zabio Romulo.

Drugo poluvrijeme ipak nije bilo toliko uzbudljivo i puno lijepih poteza kao što su gledatelji na Giuseppe Meazzi mogli vidjeti u prvih 45 minuta. Inter je uspio sačuvati svoju prednost, a u tome mu je pomogao Rodriguez koji je drugi žuti karton zaradio u 62. minuti poslije nesmotrenog prekršaja na Yutu Nagatomu.