Rukomet

Čupić i Musa "rasturili" Dance, Balićev Atletico poražen od Kiela

Ivana Strahija • ponedjeljak, 01.10.2012.
Čupić i Musa "rasturili" Dance, Balićev Atletico poražen od Kiela
Foto: EPA

Dovršeno je prvo kolo Lige prvaka, a najveće je iznenađenje nedjeljnih susreta poraz francuskog Chamberyja od Metalurga Line Červara. Füchse i Kielce odradili su svoje domaće susrete na zadovoljstvo svojih navijača, dok je Kiel slavio u Madridu s 32:27.

Atletico Madrid – THW Kiel 27:32 (15:17)

Rekli su

Talant Dujšebajev, trener Atletico Madrida: "Jako smo žalosni nakon poraza, jasno je da nam treba vremena da se uigramo. Nisam nezadovoljan svojim igračima, vidi se da su dali sve od sebe ne bi li pobijedili."
Alfred Gislason, trener THW Kiela: "Pobjeda me oduševila jer u svojim redovima imamo nove igrače, koji su pokazali dobru formu. K tome, ova nam je pobjeda bila nasušno potrebna za samopouzdanje, jer Bundesligu nismo baš najbolje počeli."

Momčad Ivana Balića nije uspjela nadmudriti njemačke prvake koji su stigli u posjetu, a preko osam tisuća domaćih navijača otišlo je iz dvorane tužno zbog poraza. Iako je Balić bio u odličnoj formi i raspoloženju, te je svojim asistencijama i potezima zaradio salve pljeska, to nije bilo dovoljno da se slomi njemački stroj zvan Kiel.

Nijemci su mišiće pokazali odmah na početku i napravili 7:3 prije no što su domaći uspjeli doći na radnu temperaturu. No, suci nisu kanili zauvijek tolerirati (pre)grubu igru gostiju, zaredala su se isključenja te je Atletico uspio izjednačiti na 11:11.

Do kraja prvog dijela Nijemci su se vratili u prednost, a u drugom poluvremenu je i povećali zahvaljujući obranama Šveđanina Andreasa Palicke. Utakmica je u potpunosti odlučena na 31:27 za goste, pogodak je postigao najbolji strijelac u redovima Kiela Filip Jicha.

Chambéry Savoie – Metalurg Skopje 30:33 (13:15)

Na domaćem je parketu Chambery hrvatskog reprezentativca Damira Bičanića poražen od skopskog Metalurga, kojeg vodi slavni Lino Červar. Bičanić doduše nije mogao pomoći svojoj momčadi protiv raspoloženih Makedonaca, jer je ozljeda koju je zaradio na treningu prošlog tjedna ozbiljna i držat će ga van igre dva mjeseca, prema procjeni liječnika.

Metalurg je u Francuskoj pokazao nadmoć vodeći cijelim tijekom susreta, dok je Chambery skoro 60 minuta proveo loveći Skopljane. U prvom dijelu su igrači Metalurga imali četiri gola viška kod 4-8, da bi isključenja u gostujućim redovima ipak omogućila domaćima da preokrenu na 13:12. No, to je većinom bilo to, a u drugom je dijelu susreta Metalurg "eksplodirao" i došao i do +5 (25:30). Makedonci su u Chamberyju pokazali sjajnu obranu i efikasan napad, koji je kažnjavao svaku pogrešku protivnika.

Menadžer Chamberyja, Laurent Munier, nikako nije mogao biti zadovoljan nakon domaćeg poraza, a u redovima gostiju posebno je pohvalio Slovenca Renata Vugrinca, koji se unatoč "poznim" godinama (37) pokazao vrlo dobrim na poziciji desnog vanjskog i postigao četiri gola: "Znali smo da je on veliko pojačanje za Metalurg, no naši mladi igrači su također promašili neke sigurne prilike."

Vive Targi Kielce – Bjerringbro Silkeborg 35:26 (17:12)

U Kielceu su poljski prvaci dočekali danski Bjerringbro Silkeborg i upisali iznimno uvjerljivu pobjedu od +9. Hrvatski ljubitelji rukometa mogu biti zadovoljni učinkom hrvatskih rukometaša u redovima Kielcea, Ivan Čupić postigao je devet golova (9/12), Željko Musa sedam (7/7), Manuel Štrlek tri (3/4), a Denis Buntić dva (2/4).

Danci su se mučili na poljskom parketu, a punih im je deset minuta trebalo da postignu prvi pogodak, do tad je Kielce već imalo 3:0 uz dva gola Čupića i jedan Muse. Velikim dijelom je to zasluga sjajnog Slawomira Szmala na golu, koji se vrlo dobro oporavio i na najbolji način najavio povratak u formu. Szmal je međutim pohvalio kolege ispred sebe: "Za utakmicu smo se dobro pripremili, a ključna je bila dobra obrana, koja je bila brza u kontra napadaima. Potvrdili smo svoj status favorita, bili smo potpuno koncentrirani i nakon ove pobjede možemo s veseljem čekati iduće susrete u Ligi prvaka."

Musa je imao seriju od tri gola i pri kraju susreta, kad su se Danci "približili" na 29:24, te je otvorio put za konačni potop Bjerringbroa.

Füchse Berlin - Dinamo Minsk 29:25 (13:13)

Berlinski rukometaši odradili su odličan posao protiv bjeloruske gostujuće ekipe, a najbolji je strijelac u redovima Lisica bio Hrvat Ivan Ninčević, koji je mrežu Dinama proparao osam puta.

Posebno je dobar bio Ninčević u prvom dijelu susreta, kad su zahvaljujući njemu domaći rukometaši došli do +3 (8:5). No, Dinamo je pokazao veliku žilavost i nesalomljiv duh, izjednačio je na 10:10 i potom upisao i prvo vodstvo, a na odmor se otišlo s izjednačenih 13:13.

U drugom je dijelu Ninčevič odmah zabio za ponovno vodstvo domaćina, no isključen je Denis Špoljarić, što Bjelorusima olakšava put do ponovnog preokreta. U istom je tonu nastavljen susret, a pobjednik je odlučen tek u posljednjih pet minuta. Tada je Iker Romero donio Füchseu potrebnu koncentraciju i s dva brza vanjska šuta digao razliku na +2. Posao su dokrajčili Markus Richwien i Bartlomiej Jaszka.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

IK Sävehof35:31CSM Constanta
Telekom Veszprem32:22Celje Pivovarna L.
Atletico de Madrid27:32Kiel
1Telekom Veszprem 10295:242+5318
2Kiel 10329:265+6416
3Atletico de Madrid 10268:269-110
4Celje Pivovarna L. 10245:258-138
5CSM Constanta 10234:283-494
6IK Sävehof 10276:330-544

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.10.2012. u 10:23
    musa 7/7 u ligi prvaka, a goluža ga NE vodi na OI, već se vori rauba.....katastrofa, koje se greške rade, kao i za vrijeme červara, kada zbog iscrpljenosti vorija (i još nekih drugih grešaka) nismo osvajali zlata, kada smo mogli.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.10.2012. u 12:50
    Bravo naši, svugdje ih ima i svugdje su među najboljima, također bravo za Lina, trener nad trenerima !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.10.2012. u 08:37
    bome su se naši iskazali, svaka čast.... najviše mi je drago radi muse, 7 od 7 u ligi prvaka, svaka čast,izgleda da se malo trgnuo kada je vidio da vori ne ide na svjetsko.... ipak i mi imamo pivota za utrku :))) bravo i za kopljara kojega nema u članku ali svaka čast :))
    Obrisan korisnik