Liga prvaka, Natjecanje po skupinama, Skupina D, 2. kolo, 03.10.2012, 20:45 h, stadion City of Manchester
Suci: Pavel Kralovec (Češka), Roman Slyško (Slovačka), Martin Wilczek (Češka)
Manchester City
Manchester City
Mario Balotelli 89' (11m)
1:1(0:0) Borussia Dortmund
Marco Reus 61'
Borussia Dortmund

Video: Balotelli donio bod Građanima u posljednjim sekundama dvoboja s Borussijom Dortmund

Ivan Dominik • srijeda, 03.10.2012.
Video: Balotelli donio bod Građanima u posljednjim sekundama dvoboja s Borussijom Dortmund
Foto: EPA

Engleski prvak Manchester City imao je jedno od najtežih domaćinstava u dosadašnjem dijelu sezone jer mu je u drugom kolu Lige prvaka na noge stigla sjajna ekipa Borussije iz Dortmunda. Građani su gotovo poraženi jer su Nijemci vodili sve do posljednjih minuta susreta, ali je bod domaćima ipak osigurao ekscentrični Talijan, Mario Balotelli...

Manchester City
Borussia Dortmund
Manchester City
Borussia Dortmund
1
Joe Hart
4
Vincent Kompany
5
Pablo Zabaleta
22
Gael Clichy
(do 81')
33
Matija Nastasić
8
Samir Nasri
(do 57')
14
Javi Garcia
(do 34')
21
David Silva
42
Yaya Toure
10
Edin Džeko
16
Sergio Aguero
Pričuvni igrači
17
Jack Rodwell
34'
13
Aleksandar Kolarov
57'
45
Mario Balotelli
81'
Trener
Roberto Mancini
1
Roman Weidenfeller
4
Neven Subotić
15
Mats Hummels
(do 74')
26
Lukasz Piszczek
29
Marcel Schmelzer
6
Sven Bender
8
Ilkay Gündogan
(do 82')
10
Mario Götze
(do 88')
11
Marco Reus
16
Jakub Blaszczykowski
9
Robert Lewandowski
Pričuvni igrači
27
Felipe Santana
74'
19
Kevin Grosskreutz
82'
5
Sebastian Kehl
88'
Trener
Jürgen Klopp

Iznenađujuće dobro i kvalitetno počeo je gostujući sastav utakmicu na Etihadu protiv favoriziranog Manchester Cityja. Borussia je počela napadački i otvoreno te je već u uvodnim minutama preko svojih Poljaka, Roberta Lewandowskog i Jakuba Blaszczykowskog, ozbiljno zaprijetio vratima Joea Harta, dok mu je sjajni mladi Nijemac Mario Götze pogodio i okvir gola, odnosno stativu.

Igrač utakmice

Engleski reprezentativni vratar, Joe Hart, bio je najbolji pojedinac momčadi Roberta Mancinija, koja je odigrala vrlo lošu utakmicu protiv sjajne ekipe Borussije iz Dortmunda. Harta je, doduše, u susretima s Götzeom u dva navrata spašavala vratnica, no, osim toga je branio čudesno i spašavao Građane od poraza. Dopustio je samo Marcu Reusu da ga svlada, dok je ostalim igračima gostiju branio "čuda", čime je postao najzaslužniji igrač domaćih za remi na Etihadu.

Momčad Cityja je u prvom dijelu igrala dosta loše, a konkretni su i opasni bili samo Džeko i Aguero. Götze je zato bio veličanstven, no, nije imao sreće. Nakon stative na početku dvoboja, pred kraj prve polovine susreta pogodio je i prečku (!). Međutim, unatoč odličnoj igri Borussije, za koju je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić počeo na klupi, rezultat poluvremena bio je 0:0, a ekipa Roberta Mancinija morala se pribrati na odmoru jer je zbog loše igre potpuno nadigrana u prvom dijelu.

Međutim, Građani se nisu pribrali i "probudili" ulaskom u drugo poluvrijeme, a njemački je sastav pod vodstvom Jürgena Kloppa pola sata prije kraja došao u vodstvo. I dalje su najbolji u dortmundskoj ekipi bili sjajni Götze i Kuba Blaszczykowski, no strijelac za vodstvo Borussije bio je odlični Marco Reus, koji je na najbolji način iskoristio krivo dodavanje u obrani veznjaka Jacka Rodwella, koji je još u prvom dijelu zamijenio ozlijeđenog Javija Garciju.

Mancini je pokušao i izmjenama i savjetima s klupe dodatno ohrabriti i angažirati svoju momčad, no protiv gotovo savršeno organizirane ekipe u žuto-crnim dresovima svi pokušaji Cityja izgledali su jalovo. Barem do posljednjih minuta utakmice. Do tada je Klopp krenuo u zatvaranje utakmice, izašao je i odlični Götze, a to se Nijemcima obilo o glavu jer je Mario Balotelli u 90. minuti iz penala, koji je dosudio Pavel Kralovec, izjednačio i nekoliko trenutaka kasnije osigurao remi svojoj ekipi.

Hrvat u momčadi Borussije, Ivan Perišić, nije pronašao mjesto među trojicom igrača Dortmunda koje je Klopp izabrao da stupe na travnjak kao džokeri s klupe te je čitav sraz na Etihadu prosjedio na istoj.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Manchester City1:1Borussia D.
Ajax1:4Real Madrid
1Borussia D. 611:5+614
2Real Madrid 615:9+611
3Ajax 68:16-84
4Manchester City 67:11-43

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 11:51
    Kev, pratim Borussiu skoro svaki vikend na TV-u i skoro pa svaka utakmica im je ovako otvorena i napadačka. I kada gube i kada pobjeđuju. Užitak za gledanje. Zato volim njemački nogomet i ligu jer nema puno pimplanja kao Barcelona (iako sam njen navijač), nego muški do zadnje minute.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 08:40
    Jučer sam doslovno uživao pred tv-om. Jer ono što je Dortmund jučer pokazo je bilo fenomenalno. Nisam mogao vjerovati što su sve jučer napravili u gostima. Hart igrač utakmice po meni. Gotze tragičar. Hart mu je ja mislim skinuo 2 ili 3 čista zicera. Ali kako dortmund igra u gostima. Kao da igraju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • kev04.10.2012. u 08:30
    Samo jedno mogu napisati : ZBOG OVAKVE TEKME SE ISPLATI SJEDITI PRED TV-om 2 SATA !!!
    kev
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 07:49
    Lewandowski je upao u tešku krizu jer ono što on fula zadnjih utakmica bi i bek zabio. Žao mi je Borussije i žao mi je što Perišić nije dobio niti minute. Nakon što je dao 2 gola na utakmici više ga nema u prvoj postavi. Šteta. Bar 15 min da odigra.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 06:37
    Engleski golmani su, ma kako dobro branili za klubove, uvijek kiksali u repki. Sjeti se nekih Seamanovih pušiona
    Obrisan korisnik