Liga prvaka, Natjecanje po skupinama, Skupina D, 2. kolo, 03.10.2012, 20:45 h, Amsterdam ArenA
Suci: Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Wärnmark (svi Švedska)
Ajax
Ajax
Niklas Moisander 56'
1:4(0:1) Real Madrid
Cristiano Ronaldo 42', 79', 81'
Karim Benzema 48'
Real Madrid

Video: Benzema i Ronaldo asistencijama, odnosno golovima deklasirali motivirane Kopljanike

Ivan Dominik • srijeda, 03.10.2012.
Video: Benzema i Ronaldo asistencijama, odnosno golovima deklasirali motivirane Kopljanike
Foto: EPA

Nizozemski Ajax dočekao je u svojoj Areni madridski Real s tri domaće pobjede na kontu u isto toliko posljednjih utakmica. No ipak, Ajax se nakon 90 minuta velike borbe pokazao kao preslab suparnik za Mourinhov stroj, koji je uz sjajne partije Cristiana Ronalda i Karima Benzeme došao do uvjerljive gostujuće pobjede...

Ajax
Real Madrid
Ajax
Real Madrid
1
Kenneth Vermeer
3
Toby Alderweireld
4
Niklas Moisander
17
Daley Blind
24
Ricardo van Rhijn
5
Christian Poulsen
8
Christian Eriksen
(do 69')
10
Siem de Jong
19
Tobias Sana
(do 66')
21
Derk Boerrigter
49
Ryan Babel
(do 81')
Pričuvni igrači
23
Daniel Hoesen
66'
40
Fabian Sporkslede
69'
27
Jody Lukoki
81'
Trener
Frank de Boer
1
Iker Casillas
3
Pepe
4
Sergio Ramos
12
Marcelo
17
Alvaro Arbeloa
8
Kaka
(do 75')
14
Xabi Alonso
15
Michael Essien
(do 78')
21
Jose Callejon
(do 61')
7
Cristiano Ronaldo
9
Karim Benzema
Pričuvni igrači
22
Angel Di Maria
61'
10
Mesut Özil
75'
6
Sami Khedira
78'
Trener
Jose Mourinho

Madriđani nisu s previše respekta i bojazni ušli na teren Amsterdam Arene, već su se ponašali i postavili kao favoriti. Momčad Josea Mourinha brzo je Kopljanicima nametnula svoju igru i uzela inicijativu u utakmici, koja se ipak nije počela tako brzo ostvarivati i kapitalizirati. No, Real je nizao prilike, imao nekoliko sjajnih prilika za gol, a najopasniji je naravno bio Portugalac Cristiano Ronaldo.

Igrač utakmice

Portugalac Cristiano Ronaldo zabio je hat-trick domaćem Ajaxu na Amsterdam Areni i time bio najzaslužniji igrač Kraljevskog kluba za pobjedu Reala u Nizozemskoj. Iako je i Karim Benzema bio fantastičan pridruživši pogotku i dvije asistencije, Ronaldo je bio najopasniji igrač madridskog kluba od samog početka pa do kraja utakmice. S tri je pogotka "uništio" Vermeera i zasluženo uzeo epitet igrača utakmice u uvjerljivoj pobjedi Los Blancosa.

Gol Kraljevskog kluba "visio" je u zraku već od rane faze dvoboja, Marcelo je kao i Arbeloa jednostavno probijao bokove, a osim Ronalda su i Kaka te Sergio Ramos u nekoliko navrata bili vrlo opasni, dok je jedini konkretan kod Nizozemaca bio Christian Eriksen. Nalete gostiju Ajax je sve teže trpio i podnosio te je konačno pokleknuo pred kraj prvog dijela.

Odličnu akciju vezne linije Los Blancosa nastavio je prodorom po lijevom boku Karim Benzema, koji je svojim prizemnim ubacivanjem uveo pomutnju u domaću obranu, Marcelo je dobro popratio akciju, a nakon nekoliko odbijanaca je Ronaldo praktički u prazan gol pospremio loptu za 1:0 Reala, što je bio i konačan rezultat na odmoru.

Odmah na početku drugog dijela Real je povećao vodstvo u Amsterdamu. Samo je tri minute trebalo Kaki za lijepu asistenciju koju je u mrežu Kopljanika proslijedio Francuz Benzema, inicijator prvog pogotka madridskog kluba. Raspoloženi 24-godišnjak alžirskog podrijetla fenomenalnim je škaricama učinio Kennetha Vermeera nemoćnim za udvostručenje Realova vodstva.

No, domaćin se nije predao nakon dva lijepo izrađena pogotka Madriđana te je nastavio s borbom i malo se više otvorio. Vrlo brzo je stoga Ajax došao i do smanjenja Realova vodstva, budući da obrana Kraljevskog kluba nije nalazila rješenja za Danca Eriksena i ofenzivniju igru domaćih. Asistenciju za zgoditak Ajaxa potpisao je baš Eriksen čije je ubacivanje iz kornera glavom u Casillasovu mrežu sproveo Niklas Moisander.

No, to kao da je razljutilo igrače Real Madrida, a posebno Cristiana Ronalda. Ulaskom u samo završnicu susreta Portugalac je ponovno dobio inspiraciju te je s dva brza zgoditka u kratkom razmaku vremena zabio i posljednji čavao u lijes Ajaxa. U 79. i 81. minuti Ronaldo je nastavio i dovršio hat-trick, a dok mu je za drugi gol opet dodao sjajni Benzema, za treći je asistenciju potpisao zadnji vezni, Sami Khedira, čime je i zaključena lijepa noć za Kastiljance u nizozemskoj prijestolnici.

Hrvatski reprezentativac u dresu madridskog velikana, Luka Modrić, nije nastupio na Amsterdam Areni na kojoj je, još kao igrač Dinama, bio briljantan. Mjesto u prvih 11 protiv Kopljanika zauzeo je Brazilac Kaka, dok je Modrić čitav dvoboj odgledao s klupe za pričuve.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Manchester City1:1Borussia D.
Ajax1:4Real Madrid
1Borussia D. 611:5+614
2Real Madrid 615:9+611
3Ajax 68:16-84
4Manchester City 67:11-43

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 12:26
    Ronaldo usao u formu konacno , bravo Benzemi za onaj prekrasan gol
    Obrisan korisnik
  • Vugi704.10.2012. u 01:20
    158 golova u 154 nastupa... Strašno!
    Vugi7
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 01:09
    a sad el clasico!!!!idemo madridani
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 00:40
    Drago mi je zbog Kake, super je odigrao i samo kad bi tako nastavio jer je recimo protiv Deportiva bio "los
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 00:24
    pozlatila ti se prognoza !!
    Obrisan korisnik