Liga prvaka, Natjecanje po skupinama, Skupina C, 2. kolo, 03.10.2012, 20:45 h, Bruxelles, Constant Vanden Stock Stadium
Suci: Viktor Kassai, Gabor Eros, Gyorgyi Ring (svi Mađarska)
Anderlecht
Anderlecht
0:3(0:1) Málaga
Eliseu 45'+1', 64'
Joaquin 57' (11m)
Málaga

Video: Raspoložena Malaga impozantnom lakoćom "protutnjala" Bruxellesom

Ivan Dominik • srijeda, 03.10.2012.
Video: Raspoložena Malaga impozantnom lakoćom "protutnjala" Bruxellesom
Foto: EPA

Iznenađujuće laku i ne baš očekivanu pobjedu u Bruxellesu ostvarila je ekipa Malage, koja je u potpunosti nadigrala i apsolvirala domaću momčad Anderlechta. Belgijci su se trudili, ali nisu mogli pronaći rješenja za briljantne partije Eliseua i Joaquina Sancheza, koji su "uništili" obranu domaćina...

Anderlecht
Málaga
Anderlecht
Málaga
1
Silvio Proto
3
Olivier Deschacht
14
Bram Nuytinck
16
Cheikhou Kouyate
27
Marcin Wasilewski
5
Lucas Biglia
30
Guillaume Gillet
10
Kanu
11
Milan Jovanović
(do 59')
25
Dieudonne Mbokani
45
Massimo Bruno
(do 46')
Pričuvni igrači
19
Sacha Kljestan
46'
17
Olexandr Yakovenko
59'
 
Trener
John van den Brom
13
Wilfredo Caballero
3
Welington
5
Martin Demichelis
15
Nacho Monreal
21
Sergio Sanchez
6
Ignacio Camacho
7
Joaquin
(do 74')
16
Manuel Iturra
18
Eliseu
22
Isco
(do 81')
9
Javier Saviola
(do 66')
Pričuvni igrači
24
Roque Santa Cruz
66'
17
Duda
74'
11
Seba Fernandez
81'
Trener
Manuel Pellegrini

Susret u Belgiji započeo je potpunom dominacijom španjolske Malage. Srdele su prijetile od samog starta susreta, ponajviše preko rutinera Javiera Saviole i Joaquina Sancheza i bilo je samo pitanje vremena kada će postići prvi zgoditak. U isto vrijeme, Anderlecht nije pokazivao mnogo, šanse je nizao rijetko, a najaktivniji je bio veznjak Dieumerci Mbokani.

Igrač utakmice

U utakmici belgijskog Anderlechta i španjolske Malage u Bruxellesu, apsolutni je igrač utakmice bez premca bio polivalentni Portugalac Eliseu, koji je u susretu sudjelovao igrajući vrhunski u sredini terena. Uz tu činjenicu Eliseu je zabio i dva od tri pogotka svoje ekipe domaćima, od čega je prvi gol bio prava majstorija i vjerojatno ljepotica kola.

Rijetke prilike nemoćnog Anderlechta, koji je većinu vremena provodio u defenzivi, dale su dodatan motiv i snagu gostima, koji su još više jurili po vodstvo. No, dočekali su ga tek u posljednjoj minuti prvog poluvremena kada je na asistenciju vrlo aktivnog Manuela Iturre loptu u mrežu Anderlechta fantastičnim volejem iz daljine poslao Eliseu. Nedugo zatim mađarski je sudac Viktor Kassai poslao ekipe na odmor na koji su mnogo zadovoljniji mogli otići igrači Manuela Pellegrinija.

Eurogol Malagina veznjaka i u nastavku je očito potresao domaćine, koji su ponovno krenuli loš(ij)om igrom. Morali su i mijenjati nekoliko igrača pa je u igru ušao i Amerikanac srbijanskog podrijetla Sacha Kljestan, koji je unio malo svježine u igru svoje ekipe, ali Malaga je i dalje dominirala. Dokaz za to stigao je nakon 11 minuta igre kada je Joaquin poduplao vodstvo realiziravši najstrožu kaznu.

Malaga je i nakon vodstva od 2:0 nastavila napadati pa je do kraja susreta zabila još jedan pogodak, stigla do trijumfa uz 3:0 rezultat i prolongirala svoju seriju utakmica bez primljenog gola na njih četiri. Strijelac trećeg zgoditka za goste u Belgiji bio je ponovo raspoloženi portugalski ofenzivac Eliseu, koji je ponio i titulu igrača utakmice, a za konačan rezultat je poentirao na dodavanje Isca.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Zenit2:3Milan
Anderlecht0:3Málaga
1Málaga 612:5+712
2Milan 67:6+18
3Zenit 66:9-37
4Anderlecht 64:9-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • lambik04.10.2012. u 12:59
    Anderlecht je prvi gol dobio slicno kao Hrvatska prije par tjedana... Usput, ne sjecam se kad sam zadnji put vidio takvu bombetinu.
    lambik
  • Obrisan korisnik03.10.2012. u 23:23
    Tako igra moj klub! Eto vam sada ko ne vjeruje u jakost ovog kluba.
    Obrisan korisnik