Rukomet

Zebre do drugog slavlja, Chambéry i dalje bez bodova

Mihaela Bradovski • nedjelja, 07.10.2012.
Zebre do drugog slavlja, Chambéry i dalje bez bodova
Foto: Davor Sajko

Branitelji naslova, rukometaši Kiela upisali su i drugu pobjedu u sklopu grupne faze Lige prvaka. +9 slavlje protiv gostujućeg Sävehofa smjestilo ih je, uoči četvrtka i dvoboja trećeg kola, na drugu poziciju iza također stopostotnog Veszprema. Iako konačnih 43:34 sugerira kako momčad Alfreda Gislasona nije imala problema, oni su se javili početkom nastavka kada se gostujući sastav približio na tri razlike iako je prvo poluvrijeme izgubio s 25:15. U Skupini C francuski je doprvak izgubio i protiv Bjerringbro-Silkeborga...

THW Kiel - IK Sävehof 43:34 (25:15)

Europski prvak u prvi je napad krenuo s Ekbergom i Kleinom na krilnim pozicijama, kapetanom Ahlmom na crti te Vujinom, Palmarssonom i Jichom u vanjskoj liniji. Uvodnu 3:0 seriju režirali su dvostruki strijelac Filip Jicha i Marko Vujin koji je prvu polovicu dvoboja okončao kao najbolji strijelac. Iako se vratar Palicka tokom tog prvog dijela najviše ljutio na njegove propuste u pokrivanju protivničkih igrača, Vujin je bio puno koncentriraniji u napadu postigavši šest pogodaka iz osam pokušaja.

Devetu minutu obilježio je Palmarsson svojim dvama pogocima nakon kojih je Kiel po prvi puta otišao na +4. Nakon 15 minuta igre strateg gostiju Magnus Johansson zatražio je minutu odmora; njegova momčad u tim je trenucima gubila s 12:7, a razbranio se i Palicka. Odmah po povratku na teren Marcus Ahlm zarađuje dvije minute isključenja, no momčad Sävehofa to ne uspijeva iskoristiti. Čak štoviše, domaćin je povukao preko Dominika Kleina i nakon njegova dvije minute u 18. poveo s 14:7.

Najraspoloženiji Vujin, tri obrane Omeyera

Marko Vujin u ovu je pobjedu ugradio devet zgoditaka, četiri s linije sedam metara, a s pet pogotka popratili su ga kapetan Ahlm i Jicha. Vratar Andreas Palicka startao je od prve minute i skupio devet obrana, dok je Omeyer njegovu učinku pridodao svoje tri.

Najuspješniji čuvar mreže bio je Johannesson s 11 pravovremenih reakcija, a njegov kolega Forsberg zaustavio je četiri šuta. Što se šutera Sävehofa tiče, najboljima su se u utakmici drugog kola pokazali Nielsen sa sedam i Bliznac s jednim više zgoditkom.

Dvije minuta kasnije mrežu Sävehofa pogodio je Vujin za odlazak na osam prednosti. Kielova realizacija bila je na visokih 73 posto, dok su gosti imali razloga za brigu s obzirom na samo 41 posto uspješnosti šuta. Iako su u iduće tri minute stigli do brze 4:0 serije, iskoristivši prilike iz kontranapada, inače najjače domaće oružje, igrači Sävehofa nisu u dobrom raspoloženju otišli na predah. Vujin, Ilić, Klein i Ekberg svojim novim pogocima pobrinuli su se za velikih +10 na kraju prvih pola sata igre.

Najraspoloženijeg pojedinaca u svojim redovima Alfred Gislason odlučio je nakon odmora zamijeniti Christianom Zeitzom što se nije pokazalo najsretnijim odabirom. Zeitz je odmah na startu drugoga dijela zaradio isključenje, a Sävehof isto iskoristio za 5:1 seriju i smanjenje na 26:20. Desni vanjski Kiela svojoj je momčadi otežao i u sedmoj minuti nastavka nakon još jednog ekspresnog isključenja. Prvih deset minuta nastavka Gislasonova momčad zasigurno će željeti što prije zaboraviti, Sävehof je postigao devet nasuprot njihova četiri gola.

Klupa Kiela nakon smanjenja prednosti na pet zgoditaka reagirala je uvođenjem Narcissea i Omeyera, odnosno povratkom Vujina u igru. Obranu francuskog vratara njegovi suigrači u napadu nisu pretvorili u zgoditak pa se u posljednjih 15 minuta susreta ušlo pri 32:28, a domaća klupa novi time-out zove na samo +3 od onih sjajnih +10 na poluvremenu. Jedan od boljih igrača Sävehofa Nielsen na ulasku u 41. minutu pravi prekršaj za isključenje, nešto ranije Omeyer brani jednu kontru, a svoj četvrti zgoditak postiže Sprenger koji je u tim trenucima vukao svoju momčad.

Bez obzira na slabo otvaranje drugog dijela Zebre su u drugom kolu upisale uvjerljivu pobjedu, prvu domaću u novom izdanju Lige prvaka, no njihove želje ipak nisu u potpunosti ostvarene. Nadala se struka Kiela da će visoko vodstvo iz prvih pola sata igre biti dovoljno za mirno privođenje utakmice kraju i odmaranje udarnih snaga jer novi europski ispit očekuje ih već u četvrtak, 11. listopada, no na kraju sve nije bilo toliko idealno koliko sugerira konačnih 43:34.

Bjerringbro-Silkeborg - Chambéry Savoie 25:23 (14:15)

I dok njemački predstavnik u Skupini B zajedno s Veszpremom predvodi poredak, francuski je doprvak u drugom kolu Skupine C upisao i drugi poraz. Stopostotni u domaćem prvenstvu, rukometaši Maria Cavallija nakon domaćeg posrtaja protiv Metalurga bolje nisu prošli niti na gostovanju u Danskoj.

Domaća je momčad bolje otvorila ovaj dvoboj i nakon 12 minuta igre na svojoj strani imala pet pogotka prednosti. Za 9:4 pogodio je tada Mortensen. Sastav za koji još neko vrijeme zbog ozljede gležnja neće moći nastupati Damir Bičanić u igri je to prvo poluvrijeme sa sedam zgoditaka držao Kevynn Nyokas. Upravo on nakon 19 minuta igre donosi prvo izjednačenje (10:10), a na samom isteku prvoga dijela donosi Chambéryju minimalnu prednost.

U trećoj minuti drugoga dijela Bašić poentira za 16:14, minuti kasnije N'Guessan za +3, ali pad gostiju stiže s ulaskom u posljednju četvrtinu dvoboja. Dvije minute prije kraja domaći su navijači ustali na noge nakon zgoditka za odlazak na 24:21, ali sama je završnica ipak donijela dva brza gostujuća pogotka i posljednjih 30 sekundi prepunih neizvjesnosti. Pri 24:23 Chambéry se nije uspio obraniti i krenuti u napad za eventualan remi već je priču u korist danskog sastava zaključio Rasmus Schmidt.

Po osam pogodaka postigli su domaći Mortensen i u dresu francuskog predstavnika već spomenuti Nyokas, Bašić je stao nakon petog zgoditka, dok su Kirkegaard i Lauge Schmidt na drugoj strani poentirali četiri puta.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Metalurg Skoplje30:23Gorenje Velenje
St. Peterburg21:31Barlinek Industria Kielce
Bjerringbro-Silkeborg25:23Chambéry
1Barlinek Industria Kielce 10305:249+5620
2Metalurg Skoplje 10271:215+5614
3Gorenje Velenje 10281:250+3112
4Bjerringbro-Silkeborg 10259:281-228
5Chambéry  10266:294-284
6St. Peterburg 10225:318-932

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!