Košarka

Madriđani preokretom u nastavku zaustavili Panathinaikos

Lovro Štrbinić • subota, 13.10.2012.
Madriđani preokretom u nastavku zaustavili Panathinaikos
Foto: EPA

Real Madrid pobjedom je otvorio novo izdanje Eurolige. U Madridu je poražen grčki Panathinaikos, za što je najzaslužniji bio Španjolac Rudy Fernandez, dok su svoje role odradili i hrvatski reprezentativci.

Jedna od najzanimljivijih utakmica prvog kola košarkaške Eurolige bila je na rasporedu u Madridu, gdje je na gostovanje kod Dontayea Drapera stigao drugi hrvatski reprezentativac Roko Ukić.

Dva kluba koje se spominje u krugu favorita za pobjednika ovog natjecanja u početku su igrali poprilično izjednačen dvoboj, a u drugoj dionici Grci su ušli u pravi ritam i do poluvremena stvorili devet poena prednosti.

Ipak, u trećoj četvrtini razigrale su se glavne zvijezde Madriđana, Sergio Llull, Nikola Mirotić i Rudy Fernandez i vratili utakmicu u potpunu neizvjesnost uoči posljednjih deset minuta.

Na kraju su domaćini predvođeni spomenutim trojcem upisali prvu ovosezonsku pobjedu u Euroligi, u koju je Fernandez ugradio 23 poena, Mirotić uz osam skokova 18 poena, od čega deset s linije slobodnih bacanja, dok je Llull došao do brojke od 15 poena, pet skokova i četiri asistencije.

U gostujućim redovima istaknuo se Sofoklis Schortsanitis s 23 poena, a Dimitris Diamantidis je ubacio deset manje. Što se hrvatskih reprezentativac tiče, Draper je u dresu Real Madrida odradio nešto više od 12 minuta, dovoljno za četiri poena, dvije asistencije i čak pet ukradenih lopti. Na drugoj strani je Ukić odradio 30 minuta, upisavši šest poena te po jedan skok, asistenciju i ukradenu loptu.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Fenerbahçe92:80Himki
Red October Cantu71:84Petrol Olimpija
Real Madrid85:78Panathinaikos
1Real Madrid 73+94
2Panathinaikos 64+26
3Himki 64-1
4Fenerbahçe 55-11
5Red October Cantu 37-22
6Petrol Olimpija 37-86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!