Nogomet

Coleman: "Hrvatska je najteži protivnik"

Iz Gradskog vrta:Tomislav Pacak • utorak, 16.10.2012.
Coleman: "Hrvatska je najteži protivnik"
Foto: Davor Sajko

Nakon emotivne pobjede protiv Škotske, reprezentacija Walesa nije uspjela iskoristiti taj zalet za iznenađenje u Osijeku. Hrvatska je bila previše kvalitetna za momčad Chrisa Colemana koji je priznao kako bi bolji rezultat u Hrvatskoj bio nepravedan…

Wales je uspio dobiti Škotsku i tako razveseliti svoje navijače, no Hrvatska je ugasila velški optimizam vrlo dobrom partijom u Gradskom vrtu gdje je pred dobro raspoloženim tribinama slavila s 2:0, a prema broju dobrih prigoda mogla je i puno uvjerljivije.

Svjestan je toga i velški izbornik: "Hrvatska je jako dobra momčad koja igra dobro s loptom i ima odlične pojedince. Od momčadi s kojima smo igrali do sada, meni se čine kao najteži protivnik. Nadao sam se da će nam loše vrijeme više pomoći, ali niti je onako kišilo kako je najavljeno, niti je to smetalo Hrvatskoj koja je igrala vrlo dobro. Usprkos pritisku Hrvatske, mi smo poklonili prvi gol, što je malo nesretno, nakon toga je bilo gotovo."

Velšani znaju da će teško dosanjati Brazil, no Coleman se jasno neće unaprijed predati: "Neovisno o drugim rezultatima večeras, znali smo od početka da će biti teško. Očekujemo da mnogi izgube bodove, posebno u gostima, ima još šest utakmica i nećemo se još predati. Imali smo tri teške utakmice, teška je bila i ona sa Škotskom, tako da mi nećemo odustati do kraja."

Coleman ipak žali što je Hrvatska do pogotka došla nakon poklona njegovih igrača: "Učinili smo jednu pogrešku obrambeno i odmah smo kažnjeni. To moramo ukloniti iz svoje igre kako bismo si dali šansu za bolje rezultate. Bili smo danas bez osam igrača, a i s njima bi nam bilo teško protiv Hrvatske. Protiv ovakvih momčadi moramo imati sreće, znamo da bez toga neće ići."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 16:02
    Dugo, ali stvarno dugo nismo igrom pregazili tako nekoga ko što smo Bales jučer.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 13:54
    bilo je zaleđe krilnog igrača koje nije suđeno tako da se Škoti nemaju kaj buniti... uostalom zaustavite video na 6:35http://www.youtube.com/watch?v=Z53cnJOhylc
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 03:26
    Mr. Coleman: Škote ste dobili zahvaljujuči sudcu koji im je ponistio gol za 2:0
    Obrisan korisnik
  • Marsonia17.10.2012. u 00:42
    A Srbija nije...koji dio ti nije jasan?
    Marsonia
  • madmax1716.10.2012. u 23:19
    Coleman: "Hrvatska je najteži protivnik" A Srbija? :D
    madmax17