Nogomet

Schildenfeld: "Eduardo i Mandžukić protiv svake momčadi mogu napraviti razliku"

Iz Gradskog vrta:Marin Vuković • utorak, 16.10.2012.
Schildenfeld: "Eduardo i Mandžukić protiv svake momčadi mogu napraviti razliku"
Foto: Kristijan Komarica

Po završetku sjajne predstave u osječkom Gradskom vrtu Gordon Schildenfeld i Dejan Lovren hvalili su navijače, hrvatske napadače, ali i učinak cijele momčadi. Lovren je otkrio kako ozljeda nije teže prirode, a saznali smo i kako je Garetha Balea zbog brzine uhvatila hrvatska policija.

"Super je bilo, najvažnije je da smo osvojili ova tri boda, po dosta teškom terenu. Mislim da smo posve zasluženo odnijeli pobjedu i svi smo složni da smo odlično odigrali utakmicu", utisak je Dejana Lovrena odmah po završetku dvoboja.

"Imali smo dosta šansi, ali mislim da možemo biti zadovoljni rezultatom 2:0 i činjenicom da smo iz ove dvije utakmice uzeli šest bodova, jer to je bio i cilj. Sad se možemo mirno pripremati za sljedeću utakmicu, u ožujku protiv Srbije, dodao je hrvatski stoper, kojeg je ozljeda spriječila da utakmicu odigra do kraja.

"Nije ništa strašno, ali osjetio sam malo bol i nismo htjeli riskirati, posebno zato što imam problema na ovako teškom terenu i mučim se s ozljedom. Mislim da će to biti sve u redu", pojasnio je Lovren razloge izlaska iz igre.

Lovrena je u nastavku utakmice zamijenio Gordon Schildenfeld, koji nije propustio pohvaliti sjajnu osječku publiku, koja je nosila reprezentaciju od početka do kraja.

"Svi smo se složili da nikad ovakav osjećaj nije bio igrati kod kuće, publika je bila odlična. Mogli smo zabiti i više od dva pogotka, ali mogli smo i primiti jedan, tako da je bitna pobjeda i da na pauzu odlazimo podjelom prvog mjesta s Belgijom", rekao je Schildenfeld.

Pohvalio je Schildenfeld učinak napadača, ali i igru cijele momčadi koja je djelovala skladno i opasno po protivnička vrata. "Eduardo i Mandžukić igrači su koji protiv svake momčadi mogu napraviti razliku, ali danas smo imali sjajnih prilika i šuteva i od veznih igrača i time pokazujemo da smo sa svake pozicije jednako opasni, što je za nas bitno jer osjećamo se moćno i tako i igramo."

U nekoliko navrata Gareth Bale je pokazao kakav je izvanserijski igrač, pa nije moglo izostati niti pitanje o velškom brzancu. "Jako je dobar igrač, kvalitetan i stvarno ga je teško zaustaviti, moraš ući jače da bi on to osjetio i odustao", podijelio je Schildenfeld iskustva iz prve ruke i potom otkrio i internu šalu.

"Nakon što smo Balea zaustavili prekršajem šalili smo se da ga je policija slikala zbog prevelike brzine, pa ga je Lovren jednostavno morao rušiti", dodao je uz smijeh.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.10.2012. u 14:16
    Badelj je milijardu puta bolji od Vukojevića i tu se slažem sa carem kaktusa.Ustvari Vukojević je nešto najgore što sam vidio u reprezentaciji bilo koje države.Uvijek na rubu prekršaja,uvijek alibi dodavanja.Doviđenja iz reprezentacije.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 15:17
    "Svi smo se složili da nikad ovakav osjećaj nije bio igrati kod kuće ..." Ma nemoj?! Već ste zaboravili kako je bilo na Maksimiru kada ste od Engleske popušili 4 ili 5:1 (više se ne sjećam), a cijeli stadion navija i pjeva kao da ste pobjedili. Toliko je bizarna scena bila da su englezi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 15:06
    Niti ja ne mislim da je Kalinić za prvu postavu, ali mislim da je trenutno spremniji od recimo Olića ili Klasnića, pa čak i Petrića koji u klubovima igra odlično, a za reprezentaciju tu i tamo bljesne. Uostalom, kako znamo u kojoj je formi Kalinić kada nemamo priliku vidjeti ga bar jedno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Kaktus Car17.10.2012. u 12:17
    Vukojević je "igrač" koji malo boljem protivničkom igraču ne može uzeti loptu bez prekršaja. Jake ekipe imaju zadnjeg veznog koji zaustavlja protivničke igrače bez da im pokušava slomiti nogu. Osim toga Vukojević je skroz beskoristan u igri prema naprijed. Badelj nije bitno lošiji (ako uopće) u... [više na forumu]
    Kaktus Car
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 12:08
    Kalinića ni po meni nije za repku a možda više ni prvu postavu Hajduka :) ali Striniću svaka čast. Dečko se uklopio kad je bilo najpotrebnije pred Euro..Na Euru je odigrao graciozno ili ti maestralno što bi tata Čijo jeko :))..i po meni Strinić na lijevom boku zaslužuje...Malo još kad bi popravio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik