Rukomet

Onesta na Litvu i Tursku bez četvorice zlatnih iz Londona

Mihaela Bradovski • srijeda, 17.10.2012.
Onesta na Litvu i Tursku bez četvorice zlatnih iz Londona
Foto: EPA

Claude Onesta, izbornik francuske rukometne reprezentacije, objavio je popis igrača na koje će računati u dvjema utakmicama kvalifikacija za Euro 2014 godine. S ovih će reprezentativnih akcija izostati Jérôme Fernandez, Nikola Karabatić i Samuel Honrubia, a priliku za reprezentativni debi imat će Montpellierov Mathieu Grebille...

Strateg Francuske za ovu je priliku izabrao 17 igrača, a na popis je po prvi puta odlučio uvrstiti novoizabranog kapetana francuskog prvaka Montpelliera, 21-godišnjeg lijevog vanjskog Mathieua Grebillea. Grebille je s još nekolicinom svojih mladih suigrača preko noći dobio priliku u MAHB-u, a treba istaknuti kako je posljednji dvoboj, onaj europski protiv HSV-a, arhivirao kao najraspoloženiji pojedinac na terenu sa 11 pogodaka.

Kvalifikacijske dvoboje protiv Litve i Turske, gledajući olimpijski kadar, propustit će Nikola Karabatić i Samuel Honrubia, ali i ozlijeđeni kapetan Jérôme Fernandez. Fernandez će zbog loma kosti palca izvan pogona biti minimalno do kraja studenog. Od reprezentativnog se dresa nedavno oprostio Guillaume Gille pa na aktualnom popisu nema čak četvorice zlatnih iz Londona.

Ostatku tog društva Onesta je odlučio, osim Grebillea, priključiti i Arnauda Binga, Sébastiena Bosqueta, Grégoirea Detreza, Cyrila Dumoulina i Kentina Mahu. 55-godišnji francuski stručnjak objasnio je kako se na popisu trebao naći i član Chambéryja Kévynn Nyokas no njega je na neko vrijeme s terena udaljila ozljeda gležnja.

Zanimljiv je podatak kako tek petorica igrača iz ovog kadra igraju izvan Francuske. Pivot Sorhaindo brani boje Barcelone, dok je ljetos Xavier Barachet dres Chambéryja zamijenio onim španjolskog i europskog doprvaka Atletico Madrida. U Njemačkoj igraju Narcisse i Omeyer (Kiel), ali i mladi Mahé kao član Gummersbacha.

Izabrani kadar okupit će se 29. listopada u Parizu. Utakmica protiv Litve na rasporedu je 1. studenog u Rouenu s početkom u 19 sati. Tri dana kasnije, 4. studenog, Francusku u Mersinu očekuje okršaj s Turskom. I ta je utakmica zakazana za 19 sati.

Francuski popis za Litvu i Tursku:
Cyril Dumoulin (Chambéry), Daouda Karaboué (Toulouse), Thierry Omeyer (Kiel), Didier Dinart (PSG), Xavier Barachet (Atletico Madrid), Bertrand Gille (Chambéry), Daniel Narcisse (Kiel), Guillaume Joli (Dunkerque), Kentin Mahé (Gummersbach), William Accambray (Montpellier), Luc Abalo (PSG), Cédric Sorhaindo (Barcelone), Michaël Guigou (Montpellier), Sébastien Bosquet (Dunkerque), Grégoire Detrez (Chambéry), Arnaud Bingo (Tremblay), Mathieu Grébille (Montpellier)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 11:20
    i dalje jaki, ali ne dominantno jaki. mislim da im već sada slijedi pad...ali to sam govorio i prije godinu dana. doduše....mi smo se sami pobijedili u onom 1/2 finalu na OI i tako francuzima otvorili put do još jednog zlata.
    Obrisan korisnik