Košarka

Kraljević: "Vujčić, Sobin i ja možemo zaustaviti Martona Badera"

Bernard Jurišić • petak, 26.10.2012.
Kraljević: "Vujčić, Sobin i ja možemo zaustaviti Martona Badera"

Rano jutros košarkaši Splita krenuli su na put od gotovo 900 kilometara. Gostovanje u mađarskom Szolnoku bit će jedno od najnapornijih, ali i jedno od onih na kojima bi Žuti mogli računati na vrijedne gostujuće bodove. Uoči puta u Mađarsku igrače Žutih "počastio" je jedan od novih sponzora...

Treće gostovanje, treća država. Košarkaši Splita nisu uspjeli iščupati pobjede u Sloveniji (Union Olimpija) i BiH (Igokea), pa im možda gostovanje u Mađarskoj bude "treća sreća". Szolnoki je u pet kola ubilježio samo jednu pobjedu i to domaću protiv Cibone.

Victa osigurala prve "premije"

Druženje s medijima i navijačima KK Split je upriličio u poslovnici prodajnog centra Victa Lazarica, u kojemu se za svaki račun iznad 100 kuna dvije kune odvajaju za KK Split. U ime Victe igračima je poklon-bonove u vrijednosti od 400 kuna uručila šefica maloprodaje Anita Matić, koja je još jednom istaknula "ponos i zadovoljstvo zbog mogućnosti da pomognu KK Splitu".

Poklon-bon je obećanje iz Victe uoči utakmice protiv MZT-a, a najavljeno je kako će se igrači darivati za svaku ostvarenu pobjedu. "Ovo je prva premija za igrače ove sezone, nekima se čini malo, ali mi smo zadovoljni s bilo kakvom pomoći. Ovi momci to zaista zalužuju", rekao je sportski direktor Nikola Vujčić. Prošlog tjedna Optike Anda igračima su poklonile sunčane naočale, ovog puta u Victi će se moći opskrbiti namirnicama, dok čekaju okončanje preoblikovanja i svoje zaslužene plaće.

U Victi Lazarica postavljen je poster žute momčadi u prirodnoj veličini, pa će se uskoro i navijači moći uslikati pored svog najdražeg igrača. Victi su se već priključile i neke druge tvrtke koje će na policama nuditi svoje prodavati svoje proizvode (Pršutane Voštane, mesna industrija Pivac, Divona, Henkel, uskoro i još neki) od kojih će dio novca ići KK Splitu. Pored priozvoda svojih sponzora stajat će obavijest "Kupnjom ovog proizvoda našeg sponzora pomažete i Košarkaškom klubu Split".

"Igramo protiv momčadi koja zadnje dvije utakmice nije odigrala dobro, ali moramo znati da njihov najbolji igrač i trenutni MVP lige Marton Bader nije igrao zadnju utakmicu. Kod kuće su vrlo opasni, imaju dobru vanjsku liniju za koju će nam trebati puno agresivnosti. Nadam se da ćemo obranu nastaviti kako smo počeli protiv MZT-a", rekao je u najavi trener Žutih Mladen Erjavec.

Nije to bio tjedan bez problema za splitsku momčadi, Subotić i Vukušić propustili su gotovo sve treninge nakon pobjede protiv MZT-a. Obojica će krenuti u Mađarsku, a tek uoči utakmice znat će se koliko će biti sposobni participirati.

"Put je dug i to me malo zabrinjava, no o umoru nemamo pravo razmišljati. Mi moramo razmišljati samo o sebi, kako da još podignemo razinu igre i što više smanjimo loše periode."

Erjavec je zadovoljan napretkom njegove momčadi od početka sezone. Poboljšanja u igri Žutih vide se iz kola u kolo, iako "rezervi" još uvijek ima puno:

"Mislim da smo puno napredovali u ovih pet kola, mislim da je razina agresivnosti puno više kod svih igrača. Ubrzali smo igru, iako mislim da je to tek 50% od onoga koliko brzo trebamo igrati. Ali zadovoljan sam smjerom kojim idemo."

Po prvi put pred medije je sjeo Filip Kraljević, 23-godišnji centar koji je prošlog ljeta iz Cedevite stigao u Split. Od njega se očekuje da ove sezone napravili ozbiljan iskorak u svojoj karijeri, na Gripama doista ima od koga učiti:

"Szolnoki nema neku zvijezdu u momčadi, ali su jako dobro posloženi i dobro se zna tko što radi. Sigurno neće biti lako, ali nema razloga da ne krenemo po pobjedu u Mađarsku. Vjerujem da se s njom možemo vratiti u Split", najavio je Kraljević.

212 centimetara visoki Marton Bader sezonu je započeo sjajno, vodeći je na ljestvici strijelaca (20,3), skakača (11,5) i najkorisnijih igrača po indeksnim bodovima (31). Splitski "tornjevi" stoga će imati pune ruke posla s bivšim igračem Cibone.

Slika 1 od 1.

"Bader igra odlično, možda i najbolju sezonu u karijeri. Ali mislim da ga Vujo, Sobin i ja možemo zaustaviti i vjerujem da hoćemo."

Ljevoruki centar rođen u Mostaru kaže da se na Gripama odlično snašao:

"Iako je financijska situacija u klubu teška, u svlačionici i oko kluba atmosfera je odlična i otkako sam došao u Split to me najviše oduševilo. Lako se u ovu grupu uklopiti. Na početku sam imao problema s leđima i to me malo unazadilo, ali sad sam u redu, naporno i kvalitetno treniram i vjerujem da će i moja minutaža i doprinos s vremenom biti sve veći."

ABA liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

MZT Skoplje Aerodrom60:75Crvena zvezda
Cibona69:63Široki Brijeg
Krka51:66Budućnost VOLI
Szolnoki Olaj75:67Split
Cedevita67:83Zadar
Partizan91:80Radnički
Igokea87:82Petrol Olimpija
1Igokea 206+156
2Crvena zvezda 188+208
3Radnički 179+124
4Partizan 1610+73
5Budućnost VOLI 1610+90
6Cedevita 1511+28
7MZT Skoplje Aerodrom 1412+1
8Petrol Olimpija 1313+8
9Krka 917-127
10Cibona 917-18
11Široki Brijeg 917-56
12Szolnoki Olaj 917-206
13Zadar 917-94
14Split 818-187

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava27.10.2012. u 19:23
    http://lonestarseeksgirlfriend.yolasite.com/.....prijenos žutih
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik26.10.2012. u 21:09
    Cuo sam, odnosno procito, da bi Maccabi mogao kupiti dionice K.K.Splita.. Zna li mozda neko nesto o tome?
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina26.10.2012. u 15:27
    a na forumu se spominje kako je Katićevo stanje pogoršano?!
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik26.10.2012. u 14:50
    Katić će uskoro na parket,ne virujen da će bit spreman za Partizan,ali kolo iza izgledno je da će bit u rosteru...Ovo sa Šarićen mi se nimalo ne sviđa i ne bi se uopće začudia da ne zaigra za Žute
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.10.2012. u 13:37
    vjerujem da će te ih dobiti i s baderom! a ako bader NE bude igrao....split ima barem 80% šanse da pobijedi! kad će se katić oporaviti? što je sa šarićem?!
    Obrisan korisnik