Košarka

Mršić: "Zadovoljan sam što smo pokazali karakter, dobili smo momčad koja je dugo zajedno"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • subota, 27.10.2012.
Mršić: "Zadovoljan sam što smo pokazali karakter, dobili smo momčad koja je dugo zajedno"
Foto: Davor Sajko

Poslije otvaranja s dva poraza, Cibona se do šestog kola ABA lige uspjela vratiti na 50-postotni učinak. U subotu poslijepodne je iz Doma Dražena Petrovića s porazom ispraćen Široki WWin, a nakon zahtjevne utakmice, s odlukom u završnici, Veljko Mršić bio je zadovoljan reakcijom momčadi poslije problematičnog prvog poluvremena...

S obzirom kako su se stvari kretale u većem dijelu utakmice, Široki WWin imao je jako dobru priliku za prvu ovosezonsku gostujuću pobjedu u ABA ligi, s kojom bi gurnuli Cibonu korak unatrag nakon prošlotjednog domaćeg uspjeha protiv Zadra. Gosti su poslije prvih 20 minuta mogli voditi i s više od četiri poena prednosti, a nakon što su u posljednju četvrtinu ušli s vodstvom od 55:48, taj kapital ispustili su vrlo brzo, što je Cibona naplatila u završnici susreta.

Mršić bez prvog pomoćnog trenera

Bez da je na to mogao utjecati, Veljko Mršić je u petak ostao sa smanjenim stručnim stožerom, s obzirom da je klub odlučio smijeniti Milana Vojvodića, dosadašnjeg prvog pomoćnika. "Radi se o klupskoj stvari, do ovog rješenja došli smo u zajedničkom dogovoru", osvrnuo se Mršić, diplomatski komentirajući odluku koja je dan ranije donesena bez objašnjenja.

Kako je Cibonin trener dodao, Vojvodić će u stručnom stožeru biti bez zamjene.

"Jako sam zadovoljan pokazanim karakterom igrača u drugom poluvremenu, načinom na koji su odigrali obranu i izvukli ovu utakmicu u teškoj situaciji, bez Zubčića, sada i bez Hamiltona, a i s upitnicima koji su postojali sa Žižićem i Jagodićem zbog problema s leđima. Dobili smo momčad koja je dugo zajedno, već tri godine praktički igraju u istom sastavu i s istim su trenerom, zbog toga sam sretan", komentirao je Veljko Mršić poslije pobjede.

Nije sve bilo dobro, a Cibonin trener osobito je istaknuo otvaranje utakmice. "Na početku smo tri puta primili koš na način na koji smo se spremali da se to ne dogodi, na tome još trebamo raditi", osvrnuo se Mršić: "Igrači koji su danas iznijeli utakmicu su bez iskustva, prvi put igraju zajedno, ali nadam se da ćemo igrati sve bolje i bolje kada nas pehovi prestanu pratiti."

Marin Rozić: "Sretan sam što smo pobijedili, uzeli smo drugu zaredom iako imamo velikih problema s ozljedama. Činjenica je da smo loše otvorili utakmicu, razigrali smo ih i bili su bolji u prvom poluvremenu. No, za pohvaliti je da je u drugom poluvremenu to izgledalo puno bolje i čvršće, na kraju smo zasluženo dobili."

"Imali smo kikseve na početku sezone i onda se stvorio presing sa svih strana. Rekao bih da nismo bolja ekipa od onog što prezentiramo, trebamo se posložiti i treba nam i malo sreće, vjerujem da će biti bolje poslije još sedam dana koje sada imamo. Događaju nam se promašeni ziceri, i sami smo malo krivi zbog ove situacije zbog kikseva na početku, ali uvjeren sam da ćemo sada krenuti u boljem smjeru."

Vukovi su i ovog puta iznijeli veliki teret neko vrijeme igrajući s petorkom bez pravog centra, s Markom Jagodićem Kuridžom na toj poziciji, iako je u završnici na parketu ponovno bio i Andrija Žižić. "Objektivno će nam biti teže igrati tako kada dođu momčadi koje su fizički jače i imaju bolje centre. Ovog puta smo imali sreće da je Planinić ispao s pet 'penala', a Rikić nema iskustva, pa se Široki prilagodio nama s nižom petorkom", zaključio je trener Vukova, najavljujući da bi u dolazećim utakmicama priliku mogao dobiti i mladi Marko Arapović.

Trener Širokog Ivan Velić bio je, očekivano, manje zadovoljan nego kolega sa suparničke klupe. "Došli smo dobiti, to se vidjelo od prve minute, ali nismo izdržali, a u razloge neću ulaziti", opisao je Velić, dajući do znanja da nije najsretniji omjerom slobodnih bacanja. Cibona ih je izvela 23, Široki osam.

"No, ne umanjujem pobjedu domaćina, Cibona je zasluženo slavila. Najviše mi je drago zbog Veljka, kojem čestitam", dodao je gostujući trener, ističući da su Planinićevi problemi s prekršajima i ispadanje rano u četvrtoj četvrtini jako otežali posao njegovoj momčadi.

"Žao mi je što je ispalo ovako zbog toga jer smo svih šest utakmica odigrali u egalu. Momci su mladi, dobro rade, ali teško je očekivati da dobivaju ovakve utakmice. Puno njih ih ranije nije igralo, prije svega tu mislim na one koji ulaze kada krenu rotacije", zaključio je Velić.

ABA liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

MZT Skoplje Aerodrom60:75Crvena zvezda
Cibona69:63Široki Brijeg
Krka51:66Budućnost VOLI
Szolnoki Olaj75:67Split
Cedevita67:83Zadar
Partizan91:80Radnički
Igokea87:82Petrol Olimpija
1Igokea 206+156
2Crvena zvezda 188+208
3Radnički 179+124
4Partizan 1610+73
5Budućnost VOLI 1610+90
6Cedevita 1511+28
7MZT Skoplje Aerodrom 1412+1
8Petrol Olimpija 1313+8
9Krka 917-127
10Cibona 917-18
11Široki Brijeg 917-56
12Szolnoki Olaj 917-206
13Zadar 917-94
14Split 818-187

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.10.2012. u 23:41
    Trener ekipe koja pobjedi: Pokazali smo pravi karakter! Trener ekipe koja izgubi: Momci nisu pokazali pravi karakter! ..i tako u nedogled..istina je vjerojatno negdje između :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2012. u 21:05
    Da nije možda Rozić rekao da JESU bolja ekipa od onog što prezentiraju?
    Obrisan korisnik