Košarka

TBL: Fenerbahče Ülker i Pinar Karsiyaka maksimalni i nakon trećeg kola

Igor Šestak • ponedjeljak, 29.10.2012.
TBL: Fenerbahče Ülker i Pinar Karsiyaka maksimalni i nakon trećeg kola

Treće kolo turskog košarkaškog prvenstva nije donijelo previše neizvjesnosti. U sedam dosad odigranih utakmica najneizvjesniji susret bio je onaj između Erdemira i Banvita, koji je završio pobjedom gostiju sa sedam poena razlike. Hrvatski igrači koji kruh zarađuju u Turskoj nisu imali posebno uspješan vikend.

Prvo mjesto na tablici i nakon trećeg kola drži Fenerbahče Ülker s tri uzastopne pobjede. U trećem kolu momčad Simonea Piangianija ugostila je Mersin i ubilježila najuvjerljiviju pobjedu do sada. Do poluvremena je stvorila deset poena prednosti, a u nastavku je bila još uvjerljivija za konačnih 74:50.

Talijanski trener pravilno je podijelio minutažu svojim igračima, a svojim učinkom najviše se istaknuo Ilkan Karaman s 15 poena i deset skokova. Dvoznamenkasti broj poena zabio je još jedino Ernest Bremer, njih deset. Bojan Bogdanović igrao je 19 i pol minuta i upisao devet poena, tri skoka i jednu asistenciju. Za dva je šutirao 4/5, a za tri 0/3. Kod gostiju su se istaknuli Ali Karadeniz sa 16 i Omar Sneed s 13 poena.

Maksimalan učinak u prva tri kola ima i Pinar Karsiyaka. U trećem kolu u goste joj je stigao Turk Telekom Drage Pašalića i odlično se držao u prve tri četvrtine. Ipak, četvrti period pripao je domaćinima s uvjerljivih 28:11 pa su proslavili pobjedu rezultatom 79:66.

Robert Lee Dixon vodio je Pinar do pobjede s 21 poenom i šest asistencija, a odličan je bio i Abdul Wahab Aminu s 20 poena i 11 skokova. Goste je s 14 poena predvodio Alper Saruhan, a Pašalić je za 25 minuta postigao osam poena (šut iz igre 4/7) te dodao šest skokova i dvije asistencije.

Bešiktaš Damira Markote ugostio je Tofaš Tomislava Ružića i do svoje druge prvenstvene pobjede stigao s uvjerljivih 72:55. Već nakon prvih 20 minuta Bešiktaš je imao plus 12. Gosti su odigrali dobru treću četvrtinu i dobili ju s 20:19, ali su u trećoj ponovno pali i okončali susret na minus 17.

Prvo ime Bešiktaša bio je James Christopher s 20 poena, a 14 je zabio Curtis Jarrells. Markota je igrao 23 minute i ostvario učinak od sedam poena, četiri skoka i pet asistencija, uz šut iz igre 3/7. Za goste su po 11 poena postigli Steven Burtt i bivši Zagrebaš Josh Heytvelt, a Ružić je za 26 minuta zabio devet poena i dodao dva skoka. Za dva je šutirao 3/7, a uspio je pogoditi svoj jedini pokušaj za tricu.

Najneizvjesniji susret kola odigrali su Erdemir i Banvit, a do svoje druge pobjede u sezoni stigli su gosti rezultatom 82:75. U redovima Banvita iskazao se Samuel Mejia s 19 poena, Kalin Lucas je zabio 13, a double-double učinak je ostvario Vladimir Štimac s 12 poena i isto toliko skokova. Najbolji igrač Erdemira bio je Sean Marshall s 19 poena, a 15 je zabio Cevat Ozcan.

Do druge ovosezonske pobjede došao je i Kolejliler iz Ankare domaćom pobjedom protiv Royal Hali Gaziantepa rezultatom 91:73, a odličan nastup upisao je Jovo Stanojević s 26 poena, šest skokova i četiri asistencije. Prve pobjede u sezoni upisali su Hacettepe i Antalya uvjerljivim gostujućim pobjedama kod Olin Edirnea i Aliage Petkim.

Posljednju utakmicu trećeg kola odigrat će u ponedjeljak navečer Anadolu Efes i Galatasaray.

TBL, rezultati trećeg kola:
Ankara Kolejliler - Royal Hali Gaziantep 91:73
Olin Edirne - Hacettepe 60:81
Erdemir - Banvit 75:82
Pinar Karsiyaka - Turk Telekom 79:66
Fenerbahče Ülker - Mersin 74:50
Aliaga Petkim - Antalya 74:92
Bešiktaš - Tofaš 72:55
Anadolu Efes - Galatasaray, ponedjeljak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.10.2012. u 11:08
    bilo bi dobro kad bi neka tv postaja prenosila tursku ligu, koja je jaka i atraktivna.
    Obrisan korisnik