Košarka

Cedevita gostuje kod prvaka Europe: potraga za samopouzdanjem

Edvard Burić • petak, 02.11.2012.
Cedevita gostuje kod prvaka Europe: potraga za samopouzdanjem
Foto: Davor Sajko

Košarkaši Cedevite u Pireju nastavljaju svoj euroligaški put. Utakmicu četvrtog kola najjačeg klupskog košarkaškog natjecanja u Europi igraju protiv aktualnog prvaka Olympiakosa.

Cedevita će na vrlo teškom gostovanju tražiti svoje prve bodove u Euroligi. Tri poraza u isto toliko utakmica Zagrepčane stavlja u nezavidnu situaciju traženja prve pobjede baš na parketu aktualnog prvaka Europe.

Dobra je vijest što se Marko Tomas vratio treninzima i što bi već kroz nekih tjedan dana mogao konkurirati za nastup. Cedeviti u Pireju neće pomoći, ali bi zato u idućem kolu Eurolige trebao konkurirati za mjesto na parketu.

Olympiakos, baš kao i Cedevita nije impresivno ušao u sezonu. I jednima i drugima ova utakmica je od izuzetnog značaja. Ako ništa drugo, onda zbog popravljanja samopouzdanja. U Cedeviti su ga izgubili nešto lošijim predstavama, a posebno vrlo visokim i bolnim porazom od Zadra u prošlom kolu regionalne ABA lige.

Grci su u dosadašnja tri nastupa u Euroligi upisali samo jednu pobjedu, onu u prvom kolu protiv Caje Laboral. Ni tada nisu odigrali utakmicu za pamćenje, ali su na svoj konto stavili bodove (85:81).

Olympiakos je na svom parketu apsolutni favorit, a Cedeviti će prvi zadatak biti što duže ostati u utakmici. Nimalo lak posao kada znamo da su na prva dva gostovanja vrlo brzo "ispali iz igre" i bili praktički bez šanse već nakon prvog poluvremena.

Da Vitamini znaju igrati na gostujućim parketima pokazali su na dva vrlo teška i zahtjevna gostovanja u ABA ligi. Pobijedili su Budućnost i Union Olimpiju što nikako nije za podcjenjivanje. Nadamo se da će Maljkovićeva momčad u Pireju pokazati kako s pravom igra Euroligu i da će u posljednjim minutama biti u igri za pobjedu. A onda je sve moguće...

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Žalgiris92:87Armani Milano
Baskonia64:76Anadolu Efes
Olympiakos79:77Cedevita
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.11.2012. u 17:56
    ovo me vec pocinje ljutiti: kad se igra? zadnje vrijeme sve vise takvih najava. pa vi ste sportnet!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.11.2012. u 12:52
    Samo hrabro, važnije je početi dobro igrati nego jedna pobjeda ili poraz. Sretno!
    Obrisan korisnik