Košarka

Sjajni Huertas sa šest trica odveo Barcelonu do teške pobjede nad Partizanom

Igor Šestak • petak, 02.11.2012.
Sjajni Huertas sa šest trica odveo Barcelonu do teške pobjede nad Partizanom
Foto: EPA

Domaćom pobjedom protiv Partizana košarkaši Barcelone nastavili su svoj pobjednički niz u skupini D Eurolige. Španjolska momčad pobijedila je u sve četiri dosadašnje utakmice, dok je Partizan na drugoj strane ljestvice ove skupine s omjerom 0-4. No, srpska je momčad u dvorani Palau Blaugrana pružila više nego dobar otpor favoriziranim Kataloncima.

Uz dosta muke u samoj završnici Barcelona je u četvrtom kolu Eurolige uspjela pobijediti Partizan rezultatom 85:82. Imali su Katalonci i 15 poena prednosti u posljednjoj četvrtini, ali je Partizan napravio seriju 11:0 i ozbiljno prijetio do samog kraja. Odlučujući koš postigao je Jawai, a tricu za produžetak propustio je Bertans. Ante Tomić za Barcelonu je igrao 13 minuta i upisao četiri poena.

Košarkaši Barcelone u prvi tri kola Eurolige redom su svladali Brose Baskets, Lietuvos Rytas i Bešiktaš, a u četvrtom kolu u goste im je stigao beogradski Partizan. Katalonci su željeli nastaviti niz pobjeda kako bi sa maksimalnim učinkom dočekali dvoboj protiv moskovskog CSKA u petom kolu, koji će biti vrlo važan u borbi za prvo mjesto u skupini. Partizan je na gostovanje u Palau Blaugranu stigao s tri uzastopna poraza u nadi da bi mogao prirediti veliko iznenađenje.

Igrači Duška Vujoševića dobro su počeli susret i poveli sa 7:0. Raspoložen je na početku utakmice bio Musli, koji je pogodio za vodstvo 13:4 te za 15:7 nakon prve trice Huertasa. Tada se probudila Barcelona i na krilima raspoloženog Brazilca napravila seriju 16:0 i povela s 23:15 na kraju prve dionice.

Sušu Partizana prekinuo je Lučić i gosti su se ubrzo ponovno našli u egalu s Barcelonom (26:26). Napad Katalonaca u tim minutama nije dobro funkcionirao, a gosti su to znali iskoristiti. Slobodnim bacanjima Muslija poveli su s 32:31, a nakon izjednačene završnice prvog poluvremena na veliki odmor se otišlo s izjednačenim rezultatom 37:37.

Igrači Xaviera Pascuala u trećoj su se četvrtini na parketu konačno pojavili u pravom izdanju i zabili Beograđanima čak 30 poena. Partizan je imao vodstvo 42:41, ali je Navarro u vrlo kratkom periodu zabio četiri trice i donio svojoj momčadi prednost 56:46. Preko Jawaija Barcelona je došla do 12 poena prednosti te se s tom razlikom ušlo u posljednjih deset minuta.

Posljednji period igre košem je otvorio Ante Tomić, a Barcelona je uspješno čuvala svoju prednost do sredine četvrtine kada je ponovno upala u napadačku krizu. Tricama Bertansa i Westermanna Partizan je stigao na minus šest i prisilio domaćeg stratega na minutu odmora. Unatoč tome, seriju gostiju na 11:0 je produžio Musli i na semaforu je stajalo 78:74. Došli su gosti i na minus dva, ali se tada ponovno ukazao Huertas s nekoliko ubačaja, a ključni koš postigao je Jawai za 85:82 deset sekundi prije kraja. Pokušao je tricu pogoditi Bertans, ali nije uspio izboriti produžetak.

Barcelonu je s 24 poena predvodio Marcelinho Huertas. Za dva je šutirao 2/4, a za tri sjajnih 6/7. Osim odličnog šuterskog doprinosa Brazilac je devet puta asistirao i prikupio pet skokova. Nate Jawai iz igre je šutirao odličnih 7/8 i postigao 16 poena uz pet skokova, a poen manje je postigao Navarro (šut za tricu 4/7). Hrvatski košarkaš Ante Tomić počeo je u startnoj petorci Barcelone odigrao 13 minuta te ostvario učinak od četiri poena i pet skokova. Gostujuću momčad je sa 17 poena predvodio Bertans (šut za tricu 5/8), Musli je ubacio 14 poena, a jedan manje Westermann.

Preostale utakmice četvrtog kola skupine D igraju se u petak. Bešiktaš dočekuje CSKA, a u Njemačkoj će snage odmjeriti Brose Baskets i Lietuvos Rytas. Barcelonu u petom kolu očekuje veliki okršaj s Moskovljanima, dok će Partizan prvu pobjedu tražiti na svom parketu protiv Nijemaca.

Euroliga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Barcelona85:82Partizan
Bešiktaš58:85CSKA Moskva
Brose Baskets84:78Lietuvos Rytas
1Barcelona 91+138
2CSKA Moskva 91+74
3Bešiktaš 55-50
4Brose Baskets 37-67
5Partizan 28-41
6Lietuvos Rytas 28-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.11.2012. u 11:30
    E moj Idukar, kad ćeš prestati davati komentare jer ne postoji dosadnija osoba od tebe na ovom portalu. Znaš kako kažu, da li šutjeti i da drugi misle da si glup ili progovoriti pa to potvrditi?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.11.2012. u 10:56
    Doči će ona i do završnice-bitno da je pao Partizan
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.11.2012. u 01:02
    barcelona svake godine ima najbolju momcad, najbolji score i nikad nista na final fouru...
    Obrisan korisnik