Košarka

CSKA projurio Istanbulom, Lietuvos razočaran u Njemačkoj

Ivor Krapac • petak, 02.11.2012.
CSKA projurio Istanbulom, Lietuvos razočaran u Njemačkoj
Foto: EPA

Četvrto kolo euroligaške skupine D u petak je upotpunjeno pobjedama moskovskog CSKA i njemačkih Brose Basketsa. CSKA je opravdao očekivanja u Istanbulu, bez većih problema protiv Bešiktaša, dok se momčad iz Bamberga pomaknula s nule u domaćem ogledu s Lietuvos Rytasom...

Bešiktaš - CSKA 58:85

Bez obzira na podršku nešto više od 10 tisuća navijača s tribina, Bešiktaš nije bio blizu iznenađenju protiv gostiju iz Moskve. Poslije 22:18 za CSKA na kraju prve četvrtine, domaći su držali priključak do završnice druge dionice. No, nakon što su favoriti pobjegli do 44:32 na kraju prvog poluvremena, stvari su postale još jednosmjernije u nastavku.

Predvođeni Teodosićem, Moskovljani su rano u drugom poluvremenu povisili na +15, a s priključivanjem suigrača razlika je ubrzo još porasla. Ne uspijevajući usporiti svoj pad, Bešiktaš je potkraj treće četvrtine zaostajao i sa 68:40, što je učinilo posljednju dionicu rezultatski sasvim nezanimljivom. Jedino vrijedno spomena bilo je što je CSKA u završnih 10 minuta povisio na najviših +33.

Nenad Krstić i Sonny Weems predvodili su goste s po 18 poena, Krstić uz četiri, a Weems sa šest skokova. Andrej Voroncevič imao je 14 poena i devet skokova, a Miloš Teodosić osam poena i šest asistencija.

Bešiktaš je imao samo jednog dvoznamenkastog strijelca, Muratcana Gulera, koji je završio s 12 poena. Damir Markota bio je među onima koji su zabili osam, dodajući i pet skokova i tri asistencije, a jednaki broj poena imali su Gašper Vidmar i Curtis Jerrells, Vidmar i sa sedam skokova.

Brose Baskets - Lietuvos Rytas 84:78

Poslije početka s tri poraza, momčad iz Bamberga se na domaćem parketu pobrinula za drugačiju, za njih bolju vijest u ovom društvu, poravnavajući se s gostima iz Vilniusa po učinku poslije četvrtog kola (1-3).

Bio je to susret koji su gosti iz Vilniusa otvorili bolje. Na ulasku u sedmu minutu vodili su sa 17:9, da bi Brose Basketsi uhvatili priključak i izveli preokret već u završnici prve četvrtine (20:19), koja je okončana s 21:20 za litavsku momčad.

U drugoj četvrtini domaći su uhvatili rezultatsku kontrolu serijom od 13:0 za vodstvo od 33:24 u 14. minuti, a nakon što se Lietuvos pet minuta do poluvremena približio do 33:30, ostatak četvrtine donio je novi nalet Brose Basketsa. Na 15-minutni predah u svlačionicama otišlo se s 45:35 za momčad iz Bamberga.

Kroz treću dionicu gosti su postupno nagrizali dvoznamenkasti zaostatak s kojim su se vratili na parket, da bi mini-serijom od 5:0, s tricom Blumsa za kraj četvrtine, u posljednjih 10 minuta ušli s vodstvom od 64:62.

Novi preokret dogodio se početkom posljednje četvrtine, a za razliku od prijašnjih, taj nalet Brose Basketsa pokazao se odlučujućim. S dvije trice i 10 poena Antona Gavela u tom razdoblju, domaći su serijom od 15:0 okrenuli na 77:64 u 34. minuti, na polovici završne dionice bilo je i 80:66, što je momčad iz Vilniusa do kraja uspjela samo smanjiti.

Gavel je završio s 22 poena za Brose Basketse, dodajući i tri asistencije, ali i čak sedam izgubljenih lopti. Boštjan Nachbar također je ubilježio 22 poena, a imao je i šest skokova.

Najefikasniji igrač Lietuvos Rytasa bio je Renaldas Seibutis (24 poena), a prvi u pratnji bili su Nemanja Nedović s 15 i Janis Blums s 12 poena. Leon Radošević je za devet minuta ostao bez poena sa samo jednim šutom iz igre, promašenom dvicom, uz po jedan skok i izgubljenu loptu, dvije blokade i tri osobne pogreške.

Euroliga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Barcelona85:82Partizan
Bešiktaš58:85CSKA Moskva
Brose Baskets84:78Lietuvos Rytas
1Barcelona 91+138
2CSKA Moskva 91+74
3Bešiktaš 55-50
4Brose Baskets 37-67
5Partizan 28-41
6Lietuvos Rytas 28-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!