Košarka

Spektakl u Zagrebu, Cedevita dočekuje Caju Laboral

Edvard Burić • petak, 09.11.2012.
Spektakl u Zagrebu, Cedevita dočekuje Caju Laboral
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Cedevita u petom kolu Eurolige dočekuje Caju Laboral. U Zagreb dolazi momčad koja je prije samo nekoliko dana u nacionalnom prvenstvu pobijedila Barcelonu...

Cedevita će nakon četiri poraza pokušati doći do prve pobjede. Nimalo lak zadatak protiv momčadi koja igra sve bolje i kojoj su se nedavno u sastav vratila dvojica ozlijeđenih igrača, Tibor Pleiss i Taylor Rochestie.

"To je ekipa koja igra brzo i većinu svojih koševa daje u prvih 10 sekundi kroz napade i kratke minijature. Kao momčad imaju sve. Skok, šut, veliki izbor igrača… Imaju jednu moćnu ekipu i na našu nesreću, a njihovu sreću posljednja utakmica koju su odigrali je dosad njihova najbolja utakmica koju sam gledao, a gledam ih po prirodi posla sve", opisuje današnjeg protivnika trener Božo Maljković.

Nije samo Caja Laboral dobila širinu povratkom ozlijeđenih igrača. Marko Tomas je debitirao u s(p)retno iščupanoj pobjedi protiv vrlo dobre Igokee. Cedevita s njim dobiva kvalitetu više, a već nakon nekoliko utakmica kad Marko namjesti ruku za očekivati je da će biti jedan od stožernih igrača Maljkovićeve momčadi. Trener je pokazao da ozbiljno računa na njega, dodijelivši mu 18 minuta na parketu u prvoj utakmici.

Za navijače Cedevite odlična je vijest pogođena pobjedonosna trica Braceyja Wrighta u posljednjoj sekundi utakmice protiv Igokee. Osim vrlo važnih bodova protiv do tada neporažene momčadi iz Aleksandrovca, mogla bi pomoći ovom visoko kvalitetnom šuteru da izađe iz pucačke krize i napokon počne igrati u skladu s onim što se od njega očekuje i zbog čega je doveden u Zagreb.

Hrvatski doprvak u posljednjoj je utakmici regionalne ABA lige preokret napravio zonom koja je konačno profunkcionirala. Nadamo se da Maljković i za ovaj dvoboj sprema neko iznenađenje. Ovoga puta za svog kolegu i prijatelja Duška Ivanovića. Može li Cedevita konačno do prvih bodova?

Utakmica u Košarkaškom centru Dražen Petrović počinje u 18 i 30, a sav prihod od ulaznica donirat će se Zakladi Ana Rukavina. Cijena jedne ulaznice je vrlo pristupačnih 20 kuna.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Armani Milano71:84Olympiakos
Cedevita76:69Baskonia
Anadolu Efes64:77Žalgiris
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.11.2012. u 14:37
    biti će teško. šansa je da što više guraju loptu pod koš, da zagrade ofenzivni skok caji, da se brzo vraćaju u obranu kad ne pogode u napadu i da u obrani daju 100% mogućnosti! samo ako sve to zadovolje mogu pobijediti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2012. u 12:01
    Meni je baš glupo to bodovanje u košarci, odigraš nerješeno i izgubiš u produžetku (ili nakon dva produžetka) i dobiš 1 bod, izgubiš sa 40 (ili više) razlike i opet dobiš 1 bod.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2012. u 11:38
    osvojila je ceda već 4 boda...
    Obrisan korisnik