Košarka

Žorić: "Pobjeda u Chalonu je važna, dobili smo dobrog protivnika"

Mihaela Bradovski • petak, 09.11.2012.
Žorić: "Pobjeda u Chalonu je važna, dobili smo dobrog protivnika"
Foto: Bruno Karadža

Košarkaši Unicaje stigli su do pobjede na gostovanju kod Chalona i tako napravili veliki korak prema prolasku skupine Eurolige. U dobroj utakmici momčadi Jasmina Repeše, važnu ulogu odigrali su hrvatski košarkaši...

Unicaja odlično gura u skupini B Eurolige te je nakon pet odigranih utakmica na omjeru od četiri pobjede i samo jednog poraza. Četvrta pobjeda stigla je na gostovanju u Francuskoj kod Chalona gdje je Repešina momčad na "hrvatski pogon" slavila 88:78.

Repeša je nakon susreta bio zadovoljan, ali je upozorio da nije sve bilo sjajno. "Uvijek je lijepo slaviti u gostima, međutim s padom u igri koji smo imali u drugom poluvremenu, lako smo mogli izgubiti utakmicu", kratko je izjavio Repeša.

U gostujućem sastavu odličnu utakmicu odigrao je hrvatski reprezentativac Luka Žorić koji je u svojoj ponajboljoj predstavi ove sezone ubacio 17 koševa.

"Vrlo važna utakmica za nas, trebali smo ovu pobjedu da bi se približili prolasku skupine. Chalon je dobra momčad, atletski su vrlo neugodni, igraju dobru košarku i teško ih je zaustaviti", dodao je Žorić.

Domaći trener Gregor Beugnot nije bio nezadovoljan reakcijom svojih igrača unatoč porazu.

"Zadovoljan sam reakcijom svojih igrača u drugom poluvremenu. Ne možemo biti posebno razočarani, mi ipak nemamo toliko kvalitetnih igrača na klupi kao Unicaja. Moramo se fokusirati na drugi dio euroligaške sezone, još uvijek imamo šanse za ulazak u Top 16."

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Elan Chalon78:88Unicaja Málaga
Alba Berlin76:78Maccabi Tel Aviv
Asseco Prokom Gdynia66:101Montepaschi Siena
1Maccabi Tel Aviv 82+102
2Unicaja Málaga 82+47
3Montepaschi Siena 55+35
4Alba Berlin 46-26
5Elan Chalon 37-61
6Asseco Prokom Gdynia 28-97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10809.11.2012. u 17:31
    da Luka drzi takvu razinu kao u zadnjim tekmama on bi bio mogao biti jedna od glavnih karika i u repki (najbolji scorer, prvi skakac). Treba dodati da je sudenje (opet) bilo sokantno. "Foul" koji je Dragic amaterski izglumio je digao raju na noge, pa su ljuti Francuzi dobro pritiskali... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik09.11.2012. u 11:20
    Repeša je to fino posložio. Bravo Jaske !! Simon i Žorić jako dobri.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2012. u 10:54
    Bravo za Unicaju!
    Obrisan korisnik