Nogomet

Iran zbog neefikasnosti ispao u osmini finala od Kolumbije

Matej Milanović • nedjelja, 11.11.2012.
Iran zbog neefikasnosti ispao u osmini finala od Kolumbije
Foto: Davor Sajko

Odigrana je polovica susreta osmine finala na Svjetskom futsal prvenstvu u Tajlandu. Jedino iznenađenje dana priredila je Kolumbija koja je s 2:1 kaznila neefikasnost Iranaca. Četvrtfinale još su izborili Portugal, Ukrajina i Španjolska.

Kolumbija - Iran 2:1

Gledajući na papiru parove osmine finala, utakmica Iran - Kolumbija doimala se najvjerojatnijom za iznenađenje, zbog slabe igre koje je Iran pružio u skupini protiv inferiornih protivnika. Upravo se to i dogodilo. Kao i u susretima s Marokom i Panamom, Iran je dominirao i konstantno stvarao prilike, ali tu premoć nije pretvarao u golove. Kazna je stigla polovicom nastavka. U 30. minuti Yefri Duque zabio je za 1:0 Kolumbije. Tri minute kasnije isključen je Mostafa Tayebi i taj je događaj prelomio utakmicu, jer su Kolumbijci iskoristili period s igračem više za drugi gol, kojeg je postigao Angellott Caro. Iran je s dodatnim igračem na terenu pokušao izjednačiti, no uspio je tek smanjiti na 2:1 pogotkom Alija Rahname. Iranci su tako, usprkos dominaciji na terenu i čak 54 udarca naprotiv kolumbijskih 13, doživjeli senzacionalni poraz od debitanta na Svjetskim prvenstvima i njihovi snovi o medalji rasplinuli su se već u osmini finala.

Ukrajina - Japan 6:3

U četvrtfinalu Kolumbija će igrati protiv Ukrajine. Ukrajinci su, za razliku od Irana, od samog početka pokazali Japanu tko je kvalitetniji i nakon pet minuta bilo je 2:0. Do 16. minute bilo je 6:0 i susret je praktički zaključen. U nastavku je Japan još jednom pokazao da jako dobro djeluje s dodatnim igračem i u minutu i pol zabio je tri gola za smanjenje na 6:3 u 32. minuti. Međutim, nakon toga se Ukrajina sabrala i bez dodatnih problema sačekala kraj utakmice. S dva pogotka najbolji strijelci utakmice bili su Ukrajinac Denis Ovsijanikov i Japanac Kaoru Morioka.

Portugal - Paragvaj 4:1

Na papiru je susret Paragvaja i Portugala trebao biti najizjednačeniji okršaj dana i moglo je biti prostora za iznenađenje, no Portugal je odigrao jako dobro i spriječio probleme. U prvom poluvremenu su Portugalci kontrolirali utakmicu i pogotcima Cardinala u 12. i Joaoa Matosa u 20. došli do mirnih 2:0. U nastavku je Paragvaj pokušao ponovno otvoriti utakmicu igrajući s dodatnim igračem i u 36. minuti Juan Salas iskoristio je loše postavljanje portugalske obrane za 2:1. Ipak, u posljednje dvije minute Portugalci su dvaput ukrali loptu i iskoristili kontre golovima Ricardinha za konačnih 4:1. U četvrtfinalu Portugal će igrati protiv Italije, ili Egipta.

Španjolska - Tajland 7:1

Španjolska je protiv domaćeg Tajlanda bila izraziti favorit, no prvaci Europe su se dobrih 15 minuta mučili i čak i riskirali u obrani. Tajland se odlično branio, no u desetoj minuti je svojim greškama otvorio vrata Španjolcima. Tajlanđani su loše izveli korner i nisu dobro pokrili protivnike omogućivši im kontru, koju su još i loše otpratili. Kao šlag na tortu, loše se postavio i vratar i Torras je napokon probio tajlandski bedem. U idućim minutama Tajland je bio opasniji i nekoliko je puta bio blizu neočekivanom izjednačenju, no u 17. minuti Torras je iskoristio još jednu obrambenu grešku domaćina i s drugim pogotkom riješio utakmicu. U nastavku su Španjolci pobjegli na 7:0, a u 39. minuti Kritsada Wongkaeo postigao je jedini pogodak Tajlanda na oduševljenje cijele dvorane. U četvrtfinalu Španjolska će igrati protiv pobjednika susreta Rusije i Češke.

Raspored preostalih osmina finala:

U ponedjeljak će se odigrati preostale četiri utakmice osmine finala. Brazil je protiv Paname izraziti favorit, a iako nisu toliko izrazito jači, Italija i Rusija jesu favoriti protiv Egipta i Češke. Najizjednačenija utakmica trebala bi biti ona između Srbije i Argentine. Argentina bi u normalnim uvjetima bila lagani favorit, no Matias Lucuix slomio je nogu i neće više nastupati u Tajlandu, a Cristian Borruto neće igrati zbog kartona. Bez te dvojice igrača lagani favorit vjerojatno postaje Srbija, no utakmica ostaje jako izjednačena.

Raspored, 12. studeni (hrvatska vremena):
Italija - Egipat 10:00
Brazil - Panama 12:30
Rusija - Češka 12:30
Srbija - Argentina 15:00

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!