Košarka

Bartzokas: "Bilo bi čudno da smo ovu utakmicu izgubili, imali smo sjajan učinak"

Branimir Korać • subota, 17.11.2012.
Bartzokas: "Bilo bi čudno da smo ovu utakmicu izgubili, imali smo sjajan učinak"
Foto: Kristijan Komarica

U Cedevitinoj skupini Eurolige u petak su odigrana posljednja dva susreta šestog kola. Očekivanu pobjedu na domaćem terenu je upisao Anadolu Efes dok je Caja Laboral s novim porazom pala na posljednje mjesto u skupini...

Anadolu Efes je uspio na svom parketu svladati Armani koji je u Istanbul doputovao značajno oslabljen neigranjem Ioannisa Bourousisa. Unatoč njegovom neigranju, Talijani su pružili dobar otpor i namučili Turke.

Saša Vujačić, Anadolu Efes: "Cijela momčad je u drugom poluvremenu odigrala odlično i pokazala veliku želju za pobjedom. U prvom poluvremenu nismo bili dobri, no srećom brzo smo se probudili. U trećoj četvrtini smo uhvatili ritam i više nismo imali velikih padova u igri."

"Utakmicu možemo podijeliti u dvije faze. U prvoj četvrtini smo bili dobri, no u drugoj smo bili mekani u obrani. Nismo mogli kreirati pritisak i bili smo prestatični u napadu.Morali smo zaigrati puno agresivnije u obrani i to smo učinili u trećoj dionici. U drugom poluvremenu smo ubacili 50 poena i možete reći da smo bili dobri u napadu, ali dobar dio tih poena je došao nakon dobre obrane", analizirao je trener Efesa Oktay Mahmuti.

Djelomično zadovoljan je bio Sergio Scariolo kojeg je zadovoljila igra iz prvog, ali ne i iz drugog poluvremena.

"Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme i tu smo pokazalo kako dobru obranu možemo igrati. Moramo to početi pokazivati kroz cijelu utakmicu. Promašili smo puno otvorenih šuteva, posebno naši visoki igrači koji su odvlačili turske centre iz reketa jer smo znali da nemamo visinu za nositi se s njima pod košem."

Težak domaći poraz upisala je Caja Laboral koju je Olympiakos uništio usred Vitorije. Domaćin je još jednom pokazao kako ima ogromne oscilacije u izvedbi dok su gosti pokazali kako se lagano dižu u formi.

Fernando San Emeterio, Caja Laboral: "Dobro smo igrali samo prvih nekoliko minuta. Nametnuli su nam svoj ritam, dobro reagirali u reketu, a nama je nedostajalo za nešto više prvenstveno agresivnosti. Odličnu utakmicu odigrao je Spanoulis koji je pokazao da je sjajan igrač. Sada smo u teškoj situaciji jer moramo upisati jednu ili dvije gostujuće pobjede protiv najboljih momčadi u skupini, no još se ne predajemo."

"Ovo je ključna pobjeda na putu prema Topu 16. Pokazali smo karakter i kvalitetu u teškoj utakmici u kojoj je Caja morala slaviti, za njih je ovo bilo kao finale. Brzo smo preuzeli kontrolu nad utakmicom, već nakon druge-treće minute, imali smo više skokova, dosta više asistencija i bilo je teško izgubiti utakmicu s takvim učinkom. Znali smo što nam je činiti, morali smo zaustaviti njihovu tranziciju i kontrolirati ritam utakmice igrajući duge napade", govorio je trener Olympiakosa Georgios Bartzokas.

Duško Ivanović je jednostavno priznao da je Olympiakos bio bolja momčad i zaslužio pobjedu.

"Jednostavno su bili bolji. Imali smo priliku za povratak nakon poluvremena, ali kada smo se približili, napravili smo previše pogrešaka i oni su u tranziciji ostvarili lagane poene za novi bijeg na dvoznamenkastu prednost. Nakon toga više nismo imali šanse. Glavni razlog poraza je taj što nismo vjerovali da možemo do pobjede i dok smo još bili u utakmici. Pokušavao sam rotacijama pronaći pravu petorku, ali nisam uspio, nedostajali su nam poeni naših visokih igrača, lagani poeni u reketu."

Georgios Printezis unatoč visokoj pobjedi Olympiakosa tvrdi kako nije to bio lagan posao, a sretan je što je njegova momčad dobro reagirala pod pritiskom.

"Možda se tako ne čini, ali bila je ovo vrlo teška utakmica. Istina je da samo očekivali neizvjesniji susret, ali nije bilo lako. Dobro smo se pripremili, znali smo da su pod velikim pritiskom, ali i mi smo pod pritiskom. Loše smo otvorili sezonu, ali sad polako dižemo formu i vraća nam se uložen trud."

Euroliga

1Real Madrid 277+256
2Panathinaikos 2311+152
3Monaco 2311+95
4Olympiakos 2212+134
5Barcelona 2212+120
6Fenerbahçe 2014+143
7Maccabi Tel Aviv 2014+32
8Baskonia 1816-21
9Anadolu Efes 1717+16
10Virtus Bologna 1717-73
11Partizan 1618-15
12Armani Milano 1519+4
13Žalgiris 1420-2
14Valencia 1420-106
15Bayern 1321-116
16Crvena zvezda 1123-52
17ASVEL Lyon-Villeurbanne 925-214
18Alba Berlin 529-353

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!