Košarka

Hrvatska na Eurobasketu 2013. protiv domaćina i Španjolaca

Branimir Korać • nedjelja, 18.11.2012.
Hrvatska na Eurobasketu 2013. protiv domaćina i Španjolaca
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija saznala je protivnike u skupini na Eurobasketu koji će se održati 2013. godine u susjednoj Sloveniji. Ždrijeb je našu reprezentaciju smjestio u skupinu C u društvo domaćina Slovenije i najjače europske reprezentacije Španjolske...

Sljedeće godine u Sloveniji se održava Europsko košarkaško prvenstvo na kojem je nastup izborila i hrvatska reprezentacija. Izabranici Jasmina Repeše saznali su protivnike u skupini i neće imati baš najlakši posao.

Do četvrtfinala će biti vrlo teško za doći, međutim ukoliko hrvatski košarkaši budu u svom najboljem izdanju, sve je moguće.

U prvom krugu natjecanja Hrvatska će igrati u skupini C, a najteži protivnici će svakako biti motivirani domaćini Slovenci te jedni od glavnih favorita na svim natjecanjima Španjolci. Hrvatska će osim njih u skupini za protivnike imati i Poljsku, Gruziju i Češku od kojih su Repešini izabranici na papiru bolji, međutim to će trebati pokazati i na terenu što baš i neće biti tako lako.

U drugi krug prolaze po tri najbolje reprezentacije, a skupina C se križa sa skupinom D iz koje će dalje proći vjerojatno netko iz kvarteta Grčka, Rusija, Italija, Turska dok su Finci, a pogotovo Šveđani ipak autsajderi.

U novosložene skupine se prenose rezultati iz međusobnih dvoboja iz prvog kruga te će po četiri najbolje reprezentacije proći u četvrtfinale.

Dio ždrijeba u kojem se nalazi Hrvatska je dosta neugodniji zbog svoje izjednačenosti od onog gornjeg dijela gdje je na papiru vrlo teška skupina B i dosta laganija skupina A.

U skupini B bit će prava ludnica jer su tu smješteni BiH, Litva, Makedonija, Srbija, Crna Gora i Latvija dok skupinu A čine Ukrajina, Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Izrael i Belgija.

Eurobasket koji će se igrati u Ljubljani, Jesenicama, Kopru i Celju održava se od 4. do 22. rujna sljedeće godine.

Skupine:

Skupina A: Ukrajina, Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Izrael i Belgija

Skupina B: BiH, Litva, Makedonija, Srbija, Crna Gora i Latvija

Skupina C: Poljska, Slovenija, Španjolska, Hrvatska, Češka, Gruzija.

Skupina D: Grčka, Rusija, Italija, Turska, Finska, Švedska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.11.2012. u 13:15
    @pleniglacial....sad sam mirniji . Ključno je da u repki budu Banić, Lončar i Tomas, naši najbolji obrambeni igrači te Planinić koji igra najbolju košarku u životu. Uz kvalitetnu minutažu Šarića, sve je moguće...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.11.2012. u 12:50
    @jokisa27....brezec i smodiš SIGURNO neće igrati, a za slokara nisam siguran...iako on i nije neka klasa.mislim da će janezi nastupiti (koliko pratim njihove igrače i medije) u slj. sastavu:play: laković-z.dragić-g.dragićbek: vujačić-blažić (prepelić)krilo: e.murić, nachbarkrilni: bubnić, onaj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.11.2012. u 12:02
    Na Španjolce smo uvijek napaljeni i dobro igramo protiv njih. Slovenci za nas puno neugodnija ekipa, pogotovo ako će im igrati Smodiš, Brezec i Slokar na četvorci jer su puno brži od naših i šutiraju trice. Najgore ako na kraju tekme uđemo u raspucavanje slobodnih bacanja. Naš najmirniji pucač... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.11.2012. u 09:55
    ali skupina B brate mili....ex-juga i 2/3 baltika:)) bit će tu tarapane! mi smo dobro prošli, što god neki rekli! protiv španjolaca i zlovenaca nemamo što izgubiti jer su i jedni i drugi za nas veliki favoriti! tu možemo igrati totalno opušteno.a s obzirom da nas ipak vodi jasko, a ne đouk... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.11.2012. u 09:12
    Ukić, Planinić, Popović, Simon, Bogdanović, Tomas, Šarić, Banić, Tomić, Lončar, Barać, Žorić - objektivno naši najbolji igrači trenutno i oni trebaju igrati na prvenstvu. Nikakvi Stipčevići, Draperi, Rozići i Andrići ne dolaze u obzir.
    Obrisan korisnik