Nogomet

Čačić: "Dojam je da je ovo najbolje izdanje Dinama u Ligi prvaka. Izgledali smo kao prava momčad"

Borna Rupnik • četvrtak, 22.11.2012.
Čačić: "Dojam je da je ovo najbolje izdanje Dinama u Ligi prvaka. Izgledali smo kao prava momčad"
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo je u Portu poražen 3:0, ali trener Ante Čačić zadovoljan je onime što je vidio na stadionu Dragao. Nedostajala je samo jedna stvar, kaže, a to je pogodak...

Niti peto kolo ovosezonskog izdanja Lige prvaka nije donijelo sreću prvaku Hrvatske. Momčad Porta pobijedila je na svom terenu 3:0, ali Dinamova prezentacija, pogotovo u prvom poluvremenu, nije bila loša, ističe strateg maksimirskih Modrih, Ante Čačić.

"Teško je suvislo govoriti, no ostaje dojam da je ovo najbolje izdanje Dinama u Ligi prvaka. Posebno u prvih 70 minuta utakmice", izjavio je.

Čačić nije bježao od konstatacije da je Porto objektivno kvalitetniji: "Dobro smo se nosili s njima da bi naposljetku iskoristili naše slabosti i pokazali da su bolji. Imali smo prilike postići pogodak, jedino nam je to nedostajalo".

"Većinu smo utakmice izgledali poput prave momčadi, a da smo zabili, situacija na terenu vjerojatno bi bila drugačija", dodao je.

Pojasnio je i svoje odluke oko zamjena, pri čemu je najviše pažnje izazvao ulazak Ante Puljića umjesto Sammira petnaestak minuta prije kraja dvoboja.

"Sammir je igrao dobro", rekao je Čačić, "no zbog problema s tetivom nije mogao biti u punom treningu i nije mogao izdržati svih 90 minuta. S Puljićem smo zaigrali 5-3-2, uz Beqiraja i Čopa koji su trebali pritisnuti Portove stopere te dodatnom snagom u skoku. No, ispalo je kako je ispalo".

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Porto3:0Dinamo
Dynamo Kijev0:2PSG
1PSG 614:3+1115
2Porto 610:4+613
3Dynamo Kijev 66:10-45
4Dinamo 61:14-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir22.11.2012. u 13:45
    dinamo je odigrao dobro 1. puluvrijeme i donekle izgledao kao momčad do fantastićnog poteza(još jednog) čačića i njegove izmjene puljić za sammira, čime je razje......obranu i samo je kelava spasio od potopa jer je porto više šansi stvorio u finišu nego cijelu utakmicu. Slićno je napravio u Parizu... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik22.11.2012. u 13:42
    tekmu sam gledao do izmjene i moram priiznati da sam ocekivao da ce bit puno losije, ugodno sam se iznenadio ali izmjena Sammir-Puljic je neobjasnjiva. Misim da ni Pacak nebi pronasao argument za tako nesto :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2012. u 12:55
    clown
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2012. u 10:09
    Kakiću, dojam je da je ovom napaćenom i pokradenom narodu dosta i tebe i tvog nadređenog
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2012. u 09:11
    A kja može sa ovakovom limitiranom momčadi???pa da ih trenira Mourinho,Ferguson i Wenger skupa nebi ništ napravili sa ovakovom bagrom debilizma...pa to su igrači za jedinstvene lige a ne Ligu prvaka...par igrača svega je tu kvalitetom eventualno za Ligu prvaka, ostalo sve je smiješno, žalosno i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik