Rukomet

Nikola Špelić, Mate Svalina, Marko Tarabochia i Ivan Pešić najavljuju europski dvoboj sa Siscijom

Razgovarao: Damir Žbulj • subota, 24.11.2012.
Nikola Špelić, Mate Svalina, Marko Tarabochia i Ivan Pešić najavljuju europski dvoboj sa Siscijom

Pred rukometašima Siscije važna je utakmica u sklopu trećeg, posljednjeg pretkola Kupa EHF. Za prolazak u skupine ovog natjecanja sisački predstavnik morat će u dvije utakmice biti bolji od slovenskog Maribora, vrlo dobre ekipe koju predvodi fantastična hrvatska četvorka - Nikola Špelić, Mate Svalina, Marko Tarabochia i Ivan Pešić, koji su u kratkom razgovoru za Sportnet najavili subotnji dvoboj u Sisku...

Siscia je u proteklom kolu eliminirala ukrajinski Dinamo iz Poltave, čime su tamošnji rukometaši pokazali kako imaju ove sezone kapacitet za dobre europske rezultate. No, za prolazak preko Maribora trebat će na terenu prikazati još i više, jer s druge strane ih čeka jedna od boljih slovenskih ekipa, koja je trenutno na ljestvici odmah iza Gorenja, Cimosa i Celja Pivovarne Laško, ekipe koja je prije tjedan dana na svom terenu porazila aktualne europske prvaka, momčad njemačkog Kiela.

Slovenski rukomet je u ekspanziji, liga im je odlična, zanimljiva i izjednačena, a Maribor iz godine u godine sve više rezultatski, ali i igrački i kvalitativno napreduje.

"Sisak obožava rukomet"

U cijelu mariborsku rukometnu priču odlično su se uklopili hrvatski rukometaši, Mate Svalina i Nikola Špelić čak su i proveli neko vrijeme u Sisciji, dok su, baš kao i Špelić, Marko Tarabochia i Ivan Pešić, nakon što nisu dobili pravu priliku u redovima hrvatskog prvaka Croatia osiguranje Zagreba, svoju rukometnu karijeru odlučili nastaviti u Sloveniji.

Špelić je Mariboru strahovito napredovao, a u posljednjem tamošnjem prvenstvenom kolu postigao je 12 pogodaka, što pokazuje da u odličnoj formi dolazi u Sisak. U kratkom razgovoru za Sportnet lijevi vanjski slovenskog predstavnika najavio je dvoboj sa Siscijom: "U Sisku sam proveo jednu sezonu i mogu reći da se radi o jednoj ozbiljnoj ekipi s puno dobrih pojedinaca. Grad obožava rukomet i očekujem punu dvoranu i odličnu atmosferu. Mislim da nas čeka teška i tvrda utakmica, uz malo postignutih golova, ali se nadam da ćemo izboriti pozitivan rezultat za uzvrat."

"Morat ćemo se dobro potruditi"

Još jedan bivši Siščanin, Mate Svalina također nam je otkrio svoja razmišljanja pred subotnji okršaj: "U Sisku sam proveo nekoliko godina i vrlo dobro pozna rukometne prilike u toj sredini i mogu potvrditi kako se radi o ozbiljnom klubu s ozbiljnim ambicijama."

"Već duži niz godina, od povratka u najviši rang hrvatskog rukometa, Siscia bilježi konstantan rast u svakom pogledu i smatram da to nije slučajno," naglasio je Svalina i dodao:

"Sadašnja ekipa sastoji se od nekolicine igrača s kojima sam svojevremeno igrao zajedno i za koje mogu sigurno reći kako su jako kvalitetni igrači, posebno Nuić i Kobetić. Također, tu su i novi igrači, istaknuo bih Kevića i Raića. Mislim da nas čeka izuzetno teška utakmica i smatram da ćemo se morati dobro potruditi ukoliko želimo napraviti korak dalje u ovom natjecanju," zaključio je Svalina.

Marko Tarabochia nam je naglasio kako je zadovoljan ždrijebom i suparnikom protiv kojeg će igrati: "Moram reći kako mi je drago što smo izvukli Sisak, jer poznajemo njihovu cijelu ekipu i mogli smo se dobro pripremiti. Očekujem punu dvoranu, dobru atmosferu. Naša ekipa pokazuje napredak iz utakmice u utakmicu pa se nadam kako ćemo u Sisku kvalitetnom i borbenom igrom ostvariti dobar rezultat."

"Igramo odličan rukomet, lagani smo favoriti"

Još jedan bivši Zagrebaš, vratar Ivan Pešić, posljednji je stigao u Maribor, pred početak ove sezone, ali se odlično uklopio u sastav. U jako dobroj je formi i bit će teško rukometašima Siscije pronaći put do mreže: "Smatram da će sutrašnja utakmica biti jako zanimljiva i teška. Sisak ima dobre navijače i dobru ekipu, koja svake godine igra sve bolje."

"Ove sezone igramo odličan rukomet u slovenskom prvenstvu, ali i u Europi te smatram kako smo lagani favorit i u ovoj utakmici. Moramo odigrati koncentrirano i pružiti sve od sebe, kako bismo ostvarili pobjedu," zaključio je za kraj odlični hrvatski vratar.

Susret Siscije i Maribora na rasporedu je u 18 sati u tamošnjoj dvorani Brezovica.

Foto: www.rk-maribor.si

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!