Košarka

Tabak: "Dvije utakmice u jednoj, a došli smo s niskim samopouzdanjem"

Mihaela Bradovski • petak, 30.11.2012.
Tabak: "Dvije utakmice u jednoj, a došli smo s niskim samopouzdanjem"
Foto: EPA

Caja Laboral je u osmom kolu skupine C Eurolige u svojoj dvorani upisala pobjedu protiv Emporio Armanija i tako ostavila nadu za prolazak u Top 16 živom. Iako je u prvom poluvremenu odigrala vrlo loše, Caja se podignula u drugom i stigla do važne pobjede...

Koliko je Žan Tabak mogao biti nezadovoljan nakon poraza u prošlom kolu kod Žalgirisa, toliko je sada imao razloga za zadovoljstvo. Caja je upisala vrijednu pobjedu i to vrativši se iz visokog zaostatka protiv Armanija iz Milana koji joj je izravni konkurent u borbi za prolazak skupine.

Sergio Scariolo, trener Armanija: "Nesretni smo jer smo izgubili u utakmici u kojoj smo dominirali gotovo 40 minuta. Moramo se fokusirati na minute koje smo odigrali dobro i raditi na ispravljanju pogrešaka iz lošeg razdoblja. U prvom poluvremenu smo dopustili samo jedan napadački skok dok su nam u drugom dijelu uzeli 15. U prvom poluvremenu smo imali devet asistencija, a u drugom četiri. To su bile ključne stvari i da smo bolje zatvarali skok i podijelili više asistencija, bilo bi nam lakše i možda bi slavili te osigurali Top 16. Sada moramo u Milanu svladati Žalgiris i tražiti pobjedu u Ateni protiv Olympiakosa."

"Vidjeli smo dvije utakmice u jednoj. Prvo i drugo poluvrijeme bili su potpuno različiti, posebno po našem pristupu u obrani. U drugom dijelu smo primili tek 20 poena, popravili smo skok i iako nismo skakački dobra ekipa, napravili smo napredak na tom polju. To je ono na čemu dosta radimo. Nisam bio zadovoljan obranom čovjek na čovjeka na pozicijama dva i tri i obranom pick & rolla i to smo uspjeli podići u drugom poluvremenu. Sretan sam, slavili smo u vrlo važnoj utakmici i to vrativši se iz velikog zaostatka uz ne baš najbolju igru. Važno je da smo slavili jer smo u susret ušli s još uvijek niskim samopouzdanjem", rekao je nakon susreta Tabak.

Neprimjetnu utakmicu odigrao je Antonis Fotsis od kojeg se očekuje veći doprinos u momčadi iz Milana.

"U prvom poluvremenu smo bili jako dobri, ali u drugih 20 minuta nismo izašli s jednakim pristupom i to se vidjelo na našoj igri. Iako je Caja loše šutirala, imala je dosta napadačkih skokova i na taj način je kompenzirala taj loš šuterski dan. U zadnjoj minuti smo izgubili jedan ključni skok, razočarani smo, ali moramo ovu utakmicu što prije zaboraviti i na pravi način odraditi završnicu natjecanja u skupini. Još uvijek je sve otvoreno za nas", smatra Fotsis.

Među boljim igračima u redovima domaćina bio je Thomas Heurtel. Upravo je on bio strijelac pobjedničkog koša koji je Španjolcima donio velike bodove.

"Bila je to za nas utakmica biti ili ne biti i srećom stigli smo do pobjede nakon što smo bili u velikom zaostatku i loše igrali u prvom poluvremenu. Trener nam je ulio samopouzdanje i dobro smo reagirali, očajnički smo željeli pobjedu. Cijela momčad zaslužuje pohvale, ne samo ja zbog tog zadnjeg koša. Primjerice Lampe je uzeo skok u napadu i stvorio mi odličnu situaciju u zadnjem napadu."

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Cedevita73:81Anadolu Efes
Baskonia64:62Armani Milano
Žalgiris63:77Olympiakos
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Cedevita73:81Anadolu Efes
Baskonia64:62Armani Milano
Žalgiris63:77Olympiakos
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.11.2012. u 10:52
    aj' izgleda da tabak nije loš.....mooožda hrvatska dobija još jednog izvrsnog trenera, uz spahiju, perasa i jaska!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.11.2012. u 10:46
    Može Scariolo pričati šta hoće ali u drugom poluvremenu im se prednost topila i to sigurno nije nikakva dominacija. Bravo Tabak. Ovo je možda najava jedne odlične trenerske karijere.
    Obrisan korisnik