Košarka

Olympiakos slavio u Kaunasu i vratio se u igru za prvo mjesto u skupini

Branimir Korać • petak, 30.11.2012.
Olympiakos slavio u Kaunasu i vratio se u igru za prvo mjesto u skupini
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Košarkaši Olympiakosa zakomplicirali su situaciju na vrhu ljestvice skupine C Eurolige pobjedom u Kaunasu protiv Žalgirisa. Grci su slavili 77:63 i na taj način se vratili u igru za prvo mjesto u grupi...

Žalgiris i Olympiakos su posve suprotno otvorili ovosezonske nastupe u Euroligi. Dok je Žalgiris predstavljao ugodno iznenađenje zbog kvalitete svoje izvedbe, Olympiakos je suprotno bio razočaranje.

Takvu različitu formu Litavci su iskoristili u trećem kolu kada su Olympiakosu nanijeli i drugi poraz u dotadašnjem dijelu Eurolige slavivši s uvjerljivih 79:61. Međutim od tada se Olympiakos značajno podignuo i nanizao je pet uzastopnih pobjeda, a peta je ostvarena u Kaunasu sa 77:63.

Ovom pobjedom Grci su se poravnali sa Žalgirisom na vrhu ljestvice, međutim dobra vijest za Žalgiris je ta što je ipak sačuvao prvo mjesto zbog boljeg međusobnog omjera.

Do kraja ovog dijela natjecanja Olympiakos će gostovati kod Cedevita te na svom parketu ugostiti Armani dok Žalgiris ide u goste Armaniju i dočekuje Anadolu Efes što garantira neizvjesnost u borbi za prvo mjesto u skupini do samog kraja.

U krcatoj Žalgirio Areni Grci su vrlo dobro otvorili utakmicu, krenuli su se visokom prednosti, a već u drugoj četvrtini se domaćin našao u dvoznamenkastom zaostatku. Ipak, do odlaska na poluvrijeme ponajviše zahvaljujući raspoloženom Rimantasu Kaukenasu domaćin se uspio vratiti u igru i smanjiti na već obećavajućih 31:27.

Treća četvrtina je protekla u hvatanju zaostatka od strane domaćina koji je ipak uspio u samom finišu serijom 7:0 uz pet poena Marka Popovića stigao do prednosti 50:48.

Činilo se kako se Žalgiris probudio i da će lakše igrati u posljednjoj dionici, no Olympiakos je to razdoblje igre odigrao gotovo savršeno u napadu, s druge strane Žalgiris je i dalje imao problema te je na kraju Olympiakos uvjerljivo slavio 77:63, no ne i dovoljno uvjerljivo da bi nadoknadio zaostatak iz Pireja.

U pobjedničkoj momčadi Vasilis Spanoulis je ubacio 16 poena uz šest asistencija dok je Papanikolaou dodao 13 poena i šest skokova. Kod Žalgirisa Kaukenas je ubacio 17 poena, a Jankunas 11 uz sedam skokova. Marko Popović je za 17 minuta ubacio sedam poena (1/5 za dva, 1/4 za tri), a Mario Delaš je za sedam minuta ostao bez poena.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Cedevita73:81Anadolu Efes
Baskonia64:62Armani Milano
Žalgiris63:77Olympiakos
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!