Rukomet

Šego bez dozvole za ulazak u Rusiju, vraćen iz Jekaterinburga u Poljsku

Branimir Korać • petak, 30.11.2012.
Šego bez dozvole za ulazak u Rusiju, vraćen iz Jekaterinburga u Poljsku

Hrvatski reprezentativni vratar Marin Šego neće braniti za Wislu u uzvratnom susretu EHF Europskog kupa protiv ruskog Sungula. Vratar poljske momčadi nije dobio dozvolu za ulazak u Rusiju iako Poljaci tvrde kako ima sve potrebne papire...

Ne tako davno javnost je iznenadila vijest kako košarkaš Fenerbahčea Romain Sato nije mogao ući u Sloveniju te je priveden zbog navodno nevaljane putovnice. Sada je i hrvatski rukometni reprezentativac Marin Šego naišao na crveno svjetlo na putu u Rusiju, zbog navodno manjkavih papira.

Šego od ove sezone nosi dres poljske Orlen Wisle koja nastupa u EHF Europskom kupu, a ovaj vikend u Rusiji igra uzvratni susret trećeg kola protiv domaćeg Sungula.

Momčad Wisle se uredno otputila na gostovanje, no u zračnoj luci u Jekaterinburgu Šegi nije dopušten ulazak u Rusiju. Problem je bio u papirima iako poljska strana tvrdi kako je Šego imao posve uredne papire i sve potrebne dokumente.

Klub je odmah reagirao i zatražio objašnjenje i pomoć ruskog veleposlanstva u Varšavi kao i poljskog veleposlanstva u Rusiji, međutim niti to nije pomoglo i Šego se umjesto u hotel zaputio nazad u Poljsku.

Iz kluba su odmah potvrdili kako će uputiti žestoki protest Europskom rukometnom savezu i potez ruskih carinika su proglasili skandaloznim.

Inače, prvi dvoboj ova dva protivnika završen je pobjedom Poljaka 37:23.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.11.2012. u 14:55
    Ajde, da je završilo tijesno bi još povjerovao da Rusi opet nekaj muljaju ali s obzirom na to da Poljaci imaju +14 mislim da je zbilja stvar u papirima.
    Obrisan korisnik