Rukomet

Siscia se visokim porazom u Mariboru oprostila od Europe

Branimir Korać • nedjelja, 02.12.2012.
Siscia se visokim porazom u Mariboru oprostila od Europe

Rukometaši Siscije nisu uspjeli kreirati iznenađenje i izbaciti dobru ekipu Maribora iz EHF Europskog kupa. Nakon pobjede u Sisku 30:29, u Mariboru je upisan vrlo visok poraz 35:22 čime se hrvatski predstavnik u trećem kolu EHF Europskog kupa oprostio od europskih natjecanja...

Maribor Branik - Siscia 35:22 (19:13)

EHF Europski kup, 3. kolo, uzvratni susret (29:30)

Maribor, dvorana Tabor, 800 gledatelja

Suci: Saša Pandžić (BiH), Boris Šatordžija (BiH)

Maribor Branik: Gregor Čudič, Ivan Pešić, Aljoša Štefanić 1, Milan Mirković 2, Marko Tarabocchia 3, Mate Svalina 3, Marko Oštir, Nikola Špelić 7, Aleksander Spende, Simon Razgor 5, Miha Pučnik, Miha Zarabec 1, Mario Šoštarič 2, Tadej Sok 1, Rok Šimič 5, Matjaž Mlakar 5.
Trener: Marko Šibila.

Siscia: Matija Bilušić, Luka Bumbak, Mario Tomić 1, Dario Žarković 1, Tomislav Balić 1, Nikola Raič 2, Tihomir Baltić 1, Josip Crnić 5, Tomislav Nuić 7, Janko Kević 3, Petar Čutura 1, Filip Nikić, Marko Kobetić, Mario Prišek.
Trener: Josip Ražić

Sedmerci: Maribor Branik 1/1, Siscia 3/5

Isključenja: Maribor Branik 16 minuta (Mlakar, Svalina, Šoštarič, Štefanić 3, Oštir, Pučnik), Siscia 6 minuta (Balić 2, Kobetić)

Maribor Branik se pokazao kao previsoka prepreka za Sisciju. Hrvatski predstavnik je u dvoboj sa slovenskim predstavnikom odmah nakon ždrijeba okarakteriziran autsajderom, a zbog čega, viđeno je u uzvratnom susretu u Mariboru.

Za razliku od sisačkog dvoboja, Maribor je zaigrao značajno čvršće i kvalitetnije u obrani što je ionako dosta niskoj postavi Siscije stvorilo dodatne probleme. S druge strane šuteri domaćina bili su vrlo uspješni, vratar Pešić standardno dobar i konačni rezultat nije nešto iznenađujuće.

Vrlo brzo se Siscia našla u problema, domaćin je već rano stvorio visoku prednost te poveo sa 6:2. Nije to obeshrabrilo goste koji su uspjeli u narednim minutama smanjiti na dva gola zaostatka, međutim vrlo borbeni domaćin do odlaska na odmor ponovno je povisio prednost.

Na poluvremenu je već bilo 19:13 i sve je govorilo da će Maribor otići u grupnu fazu EHF Europskog kupa. Ogroman posao u prvom dijelu odradili su Špelić i Razgor te vratar Ivan Pešić koji su najzaslužniji za visoko vodstvo slovenske ekipe. Špelić je već tada bio na sedam golova, Razgor na pet dok je Pešić imao 11 obrana.

U nastavku susreta još bolja i nadahnutija igra domaćina dok je Siscia potpuno pala. Kada je postalo jasno da Siscia nema šanse za veliki preokret, trener Josip Ražić odlučio je ubaciti one igrače koji inače manje igraju te je prednost nastavila rasti.

Završilo je 35:22 i Maribor s ukupnih 64:52 prolazi u grupnu fazu. U Sisciji nemaju razloga biti nezadovoljni ovosezonskim nastupom u Europi. Izbačen je Innsbruck što je bilo očekivano, u neizvjesnim dvobojima u Ukrajini eliminiran je neugodni Dinamo iz Poltave dok je Maribor ipak bio previsoka prepreka.

U redovima Siscije najefikasnija su bila krila i to Tomislav Nuić sa sedam i Josip Crnić s pet golova. Maribor su predvodili Špelić sa sedam te Mlakar, Razgor i Šimič s po pet golova.

Foto: www.rk-maribor.si

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.12.2012. u 21:40
    Čini se da je naš Špelić torpedirao Sisčane, mali je odličan igrač.
    Obrisan korisnik