Nogomet

Krstičević: "Bili smo bliže pobjedi, ali zadovoljan sam i bodom. Momci su dali sve od sebe"

S Poljuda:Vedran Babić • nedjelja, 02.12.2012.
Krstičević: "Bili smo bliže pobjedi, ali zadovoljan sam i bodom. Momci su dali sve od sebe"
Foto: Bruno Karadža

Poslije Jadranskog derbija između Hajduka i Rijeke, koji je okončan podjelom bodova (1:1), zadovoljniji je bio gostujući strateg Elvis Scoria. Hajdukov trener Mišo Krstičević smatra da je njegova momčad bila bolja i da je bila bliža trijumfu...

Po teškom travnjaku poljudskog stadiona posljednja utakmica 18. kola MAXtv Prve lige završena je bez pobjednika. Rijeka je povela u posljednjem udarcu prvog poluvremena (Benko), a Hajduk izjednačio početkom drugog dijela (Maglica). Do kraja utakmice domaćini su bili bliže pobjedi (Maglica pogodio gredu), no rezultat se više nije mijenjao.

Hajdukov trener Mišo Krstičević nije imao primjedbi na igru svoje momčadi.

Pohvale Gigi Vukoviću

Krstičević je posebno istaknuo Ivana Vukovića, koji je uoči utakmice bio "otpisan", ali je, kako kaže trener, zaigrao na vlastitu odgovornost. "On je došao prije 3-4 dana nakon terapije u Crnoj Gori. Riskirao je svoju karijeru radi momčadi, ne bi to svatko učinio. Zahvalan sam mu na tome. On je cijelu sezonu nosio ovu momčad svojim golovima, asistencijama, vještinom i ponašanjem na terenu. Uz njega će mlađi igrači naučiti kako se ponašati prema grbu Hajduka."

"Bilo bi lijepo da smo pobijedili, ali momci su dali sve od sebe i to me čini zadovoljnim. Imali smo stativu i još nekoliko prigoda, šteta. Bili smo bliže pobjedi."

Krstičević je priznao da nije bilo lako dignuti momčad nakon primljenog pogotka. "Pogodak smo primili u najgore moguće vrijeme, u posljednjoj minuti i posljednjoj sekundi. No u drugom poluvremenu igrači su pokazali pravu želju i nemam nikakvih primjedbi."

"Mi smo od početka susreta krenuli na pobjedu, ali je na lijevoj strani bio loš teren pa smo prebacili igru na desnu stranu. Izveli smo dosta centaršuteva, ali nedostajao nam je skok, premda smo baš glavom na kraju postigli pogodak."

Ni ovaj Jadranski derbi neće proći bez repova. Po završetku susreta na sredini terena došlo je do naguravanja u kojemu su sudjelovali svi igrači obaju momčadi, ali i treneri. Premda je na trenutke izgledalo ružno, većina upletenih nastojala je smiriti, a ne pogoršati situaciju. Na koncu je sudac Ljubičić dodijelio crvene kartone Kneževiću i Maglici.

"Igrači su se počeli koškati, a mi smo ih pokušali razdvojiti. Maglica je dobio crveni, a nije bio ni blizu poprišta događaja. Nije bilo nekih tenzija tijekom utakmice, svi smo željeli razdvojiti igrače", kazao je na tu temu Krstičević, a s njim se slaže i izjava Rijekina trenera Elvisa Scorije.

"Stvorila se nepotrebna nervoza na kraju. Ušao sam u teren jer sam vidio kud to ide. Šteta, bit će sankcija. Možda je sudac bolje vidio, ali smatram da bi realnije bilo da je igračima podijelio žute, a ne crvene kartone. Ovako smo i mi i oni izgubili važne igrače."

Inače, iz Hajduka je službeno potvrđeno da će se klub žaliti na crveni karton Maglici jer smatraju da igrač uopće nije sudjelovao u fizičkom obračunu. Pozivaju se na videozapis koji bi to trebao potvrditi.

Što se same utakmice tiče, Scoria je zadovoljan osvojenim bodom na Poljudu.

"Utakmica je bila takva da su se smjenjivali dominacija i posjed lopte. Rezultat je realan. Poštujemo Hajduk, ali bili smo motivirani nekim njihovim izjavama da se trkački nećemo moći nositi s njima. Mislim da smo pokazali da se možemo nositi. U drugom poluvremenu Hajduk nije stvorio neke prilike, ali je pritiskao i zasluženo došao do boda."

Ovim bodom Riječani su ponovno drugoplasirani na ljestvici, no borba za Europu bit će nikad neizvjesnija. "Rijetko kada se dogodi da se pet ekipa bori za drugo mjesto. Odlučivat će posljednjih par kola."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.12.2012. u 07:26
    Ako ćemo pošteno, ne izgleda i ne izražava se ništa puno lošije od npr. Jurgena Kloppa ili prije Guya Rouxa. @commanderbleso hoćeš reći da su i oni "s brda sišli"? (mislim u trenerskom smislu)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.12.2012. u 01:03
    dok je mišo trener nema straha. hajduk nikad nije bio borbeniji i više trča.ovo je mlada ekipa i napokon se u hajduku imaju čemu nadat. mišo je postavio dobre temelje i samo se ovakvim pristupom može nešto očekivat.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2012. u 23:53
    Mišo je bia dobar igrač,al ka trener seniora 0 bodova...Mišo ponudi ostavku i vrati se u juniore,tamo se bolje snalaziš i radiš
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2012. u 23:43
    @commanerbleso a mi smo ono kao velika gospodska zemlja sve sama elita i nama je ispod časti imat takve trenere daj molim te gdje ti živiš?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2012. u 23:15
    On ništa nije bolji od Jurčića običan čoban sa brda ne zna 3 rečenice složit, i takav je posta trener Hajduka..Jbg Hajduk je slika Splita a Split je danas Čobansko selo...
    Obrisan korisnik