Rukomet

Hrvatski obračun u Kupu EHF: Pešić, Špelić, Tarabochia i Svalina u istoj skupini sa Šegom, ali i Rajkovićem

Damir Žbulj • četvrtak, 06.12.2012.
Hrvatski obračun u Kupu EHF: Pešić, Špelić, Tarabochia i Svalina u istoj skupini sa Šegom, ali i Rajkovićem

Europska rukometna federacija odlučila se ove sezone uvesti novinu u svoja natjecanja, a ujedinjenjem prijašnjeg formata muškog Kupa EHF i Kupa pobjednika kupova instalirano je novo natjecanje, koje nakon uvodna tri kola ulazi u svoju grupnu fazu. Hrvatski klubovi Zamet, Nexe i Siscia ispali su, međutim u današnjem ždrijebu u Beogradu sudjelovali su neki od hrvatskih rukometaša...

Osim Lige prvaka, elitnog kontinentalnog rukometnog natjecanja, u krovnoj europskoj rukometnoj organizaciji su od ove sezone odlučili promovirati i Kup EHF-a, kao još jedno nadmetanje koje će imati svoju grupnu fazu. Odigrana su tri uvodna kola, u kojima su nastupali i hrvatski klubovi Nexe i Siscia, no, nisu stigli do ždrijeba u Beogradu, gdje se našlo 16 najuspješnijih ekipa ovog natjecanja.

Klubovi su raspoređeni u četiri skupine, a domaćim ljubiteljima rukometa bit će zanimljivo pratiti ovo natjecanje zbog hrvatskih igrača koji su smješteni u nekim od klubova.

Najinteresantnije će biti u skupini C gdje će u hrvatskom obračunu biti slovenski Maribor Branik, s Ivanom Pešićem, Nikolom Špelićem, Markom Tarabochijom i Matom Svalinom te poljska Orlen Wisla Plock, gdje brani hrvatski čuvar mreže Marin Šego. Društvo će im praviti još danski Team Tvis Holstebro te norveški Elverum Handball Herrer, kojeg je svojim fantastičnim izvedbama među vratnicama u ovu fazu natjecanja pogurao hrvatski vratar i bivši igrač Nexea, Đakova, Osijeka, Spačve Goran Rajković.

U skupini B nalaze se regionalni poznanik iz SEHA lige Tatran Prešov, ukrajinski HC Motor Zaporožje, danski KIF Kolding te ove sezone odlični njemački Rhein-Neckar Löwen.

Skupinu A sačinjavaju slovenski Cimos iz Kopra, njemački Frisch Auf Göppingen, švedska Eskilstuna Guif te španjolska Naturhouse La Rioja, dok će se u skupini D smjestiti njemački Magdeburg. rumunjska Stiinta Muncipal Dedeman Bacau, turski Bešiktaš te HBC Nantes.

Upravo je francuski Nantes određen kao domaćin završnog turira četiri najuspješnije ekipe ovog natjecanja. Polufinala su na rasporedu 18. svibnja, dok će se borba za treće mjesto i finale odigrati dan kasnije, 19. svibnja 2013. godine.

Okršaji u skupinama počinju 9. i 10. veljače iduće godine, dok će se posljednji dvoboj u grupnoj fazi natjecanja održati 23. odnosno 24. ožujka. Dvije najbolje ekipe iz svake skupine ulaze u četvrtfinale, koji je na rasporedu u drugoj polovici travnja.

Kup EHF, grupna faza, ždrijeb:

Grupa A
Frisch Auf Göppingen (Nje)
RK Cimos Koper (Slo)
Eskilstuna Guif (Šve)
Naturhouse La Rioja (Špa)

Grupa B
TATRAN Prešov (Svk)
HC Motor Zaporozhye (Ukr)
Rhein-Neckar Löwen (Nje)
KIF Kolding (Dan)

Grupa C
Elverum Handball Herrer (Nor)
Team Tvis Holstebro (Dan)
Orlen Wisła Płock (Pol)
RK Maribor Branik (Slo)

Grupa D
Besiktas JK (Tur)
Stiinta Muncipal Dedeman Bacau (Rum)
SC Magdeburg (Nje)
HBC Nantes (Fra)

Foto: www.sprwislaplock.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido06.12.2012. u 22:11
    Löwen je po meni favorit ali ima dosta jakih ekipa.
    nido
  • Manolito06.12.2012. u 22:05
    kako su glupi ovi iz ehf i ne ugledaju se na f4 u kosarci pa da igraju petak/nedelja jbt
    Manolito
  • đomla06.12.2012. u 21:50
    sviđa mi se ovaj sustav natjecanja..Ekipe koje su ostale u ždrijebu zvuče kao nastavak lige prvaka..Tako da su s ovom grupnom fazom, mišljenja sam, pogodili što se tiče uzbdljivosti..Pogotovo što 2 idu dalje pa će biti borbe do kraja u tih 6 utakmica koliko će svaka ekipa odigrati.. Sretno našima
    đomla
  • Obrisan korisnik06.12.2012. u 20:33
    Sad navijamo za naše!Ajmo Maribor :)!!!
    Obrisan korisnik