Košarka

Mladi košarkaši i košarkašice saznali protivnike na ljetnim europskim prvenstvima

Mišo Gulić • subota, 08.12.2012.
Mladi košarkaši i košarkašice saznali protivnike na ljetnim europskim prvenstvima
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što je obavljen ždrijeb europskih prvenstava u mlađim kategorijama koja će se održavati tijekom ljetnih mjeseci, protivnike su saznali i hrvatski košarkaši i košarkašice...

Najzanimljivije bilo je pratiti tko će se suprotstaviti mladim U 18 Hrvaticama na prvenstvu koje će biti održano u Hrvatskoj u drugoj polovici kolovoza ( od 18. do 25. kolovoza).

Ples kuglica tako je htio da budu u grupi B, zajedno s reprezentacijama Španjolske, Engleske i Rusije. Za prolazak skupine bit će potreban plasman među prve tri, a ako to bude slučaj, u drugom krugu za protivnice će imati reprezentacije koje se nalaze u grupi A s kojom se križaju, dakle Tursku, Češku, Bjelorusiju i Nizozemsku.

Što se tiče košarkašica, vrijedi još istaknuti kako će kadetkinje na prvenstvu u Ukrajini (01. do 11. kolovoza), biti u grupi A zajedno sa Španjolskom, Grčkom i Bugarskom.

Sredinom srpnja u Estoniji će se održati i Europsko prvenstvo U20 muških reprezentacija, a ždrijeb je htio da Hrvatska bude smještena u grupu B, gdje se još nalaze i Turska, Ukrajina, Crna Gora i Švedska.

U 18 reprezentacija svoj put prema nekoj od medalja počet će iz grupe D, na prvenstvu koje se održava u Latviji krajem srpnja, a suparnici u grupi redom su reprezentacije Ukrajine,Turske i Engleske.

U akciji će biti i reprezentativci U 16, a njima je ždrijeb donio grupu D u kojoj se još nalaze domaćin Ukrajina, Italija i Latvija. Njihovo prvenstvo bit će upriličeno sredinom kolovoza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava26.12.2012. u 15:30
    Brzy iz Amerike.....U-20
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik11.12.2012. u 11:01
    naša muška U-20 repka ne treba ganjati neki rezultat, posebno što će biti bez šarića i hezonje! ali ima tu igrača koji bi u budućnosti mogli biti potencijalni reprezentativci....vuković i marinelli iz splita, braća žganec, mavra iz zagreba, gabrić iz jollya, ramljak iz zadra, bundović i lebo iz... [više na forumu]
    Obrisan korisnik