Košarka

Repeša: "Nemamo zvijezde, trebamo energiju", Fleming: "Čestitam Repeši na preokretu"

Borna Rupnik • petak, 28.12.2012.
Repeša: "Nemamo zvijezde, trebamo energiju", Fleming: "Čestitam Repeši na preokretu"
Foto: Jelena Stipović

Njemački Brose Baskets bio je tvrd orah za Repešinu Unicaju, koja je ipak otvorila nastup među 16 najboljih momčadi Europe pobjedom. Hrvatski izbornik poziva na koncentraciju...

Premda su gosti iz Bamberga poveli 15:0 te svoju prednost držali i na ulasku u posljednju četvrtinu, u Malagi je naposljetku slavio domaćin. Unicaja je pobijedila 85:82 i ubilježila prve bodove u drugom krugu natjecanja u Euroligi.

"Bilo je teško, kako smo i očekivali protiv momčadi koja nikada nije izgubila u Malagi. Ovo je Euroliga, moramo biti spremni pobijediti najbolje momčadi Europe", istaknuo je Jasmin Repeša, hrvatski trener na klupi Unicaje.

Osvrnuo se i na tijek zbivanja na utakmici: "Na početku smo često pucali, a iznenadila nas je Fordova učinkovitost, makar smo znali da imaju odlične šutere. U nastavku smo popravili napadački skok, koji je bio jedan od ključeva pobjede".

"Sve će utakmice biti zahtjevne i moramo biti koncentrirani, igrati kao momčad i pokazati kemiju. Nemamo zvijezde i zato trebamo energiju, koju su pokazali Dragič, Vidal i Panko", zaključio je Jasmin Repeša po završetku dvoboja.

Trener Brose Basketsa Chris Fleming imao je za čime žaliti, s obzirom na to koliko je blizu velikoj gostujućoj pobjedi bila njegova momčad.

"Čestitam Unicaji te treneru Repeši na sjajnom preokretu. Stvarno su željeli dobiti utakmicu, a sve se svelo na jedan posjed lopte. Nadskakali su nas u četvrtoj četvrtini i loše se osjećam jer smo propustili odličan start u drugi krug. Nadam se da ćemo Unicaju pobijediti na svom parketu", rekao je.

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Alba Berlin63:77Real Madrid
Unicaja Málaga85:82Brose Baskets
CSKA Moskva90:71Anadolu Efes
Panathinaikos67:66Žalgiris
1CSKA Moskva 113+114
2Real Madrid 104+64
3Anadolu Efes 95-3
4Panathinaikos 95+33
5Unicaja Málaga 77-27
6Žalgiris 68+25
7Alba Berlin 410-77
8Brose Baskets 014-129

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!