Košarka

Brown: "Posebna večer za mene i suigrače"

Ivor Krapac • subota, 05.01.2013.
Brown: "Posebna večer za mene i suigrače"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Montepaschi iz Siene je u petak bio jači od Fenerbahče Ülkera u drugom kolu drugog kruga Eurolige, a na putu do dolaska do omjera 2-0 u skupini F, osobito se istaknuo Bobby Brown. Amerikanac u Montepaschijevim redovima zabio je 41 poen, a poslije susreta bio je očekivano zadovoljan i osobnim i momčadskim učinkom...

S 41 poenom i poravnanjem euroligaškog rekorda za jednu utakmicu, Bobby Brown bio je glavni junak Montepaschijeve pobjede u Istanbulu, s 98:92 protiv Fenerbahče Ülkera. Gosti iz Siene su tako došli do 2-0 u Topu 16, dok je Fener na 0-2 i s pojačanim pritiskom na leđima uoči nastavka drugog kruga.

"Bila je ovo posebna večer za mene i suigrače. Sretan sam što sam pomogao da dobijemo utakmicu", osvrnuo se 28-godišnji Montepaschijev Amerikanac nakon što je vodio momčad do pobjede: "Bili smo osobito dobri kada se susret lomio, ostali smo mirni u završnici i uzeli vrlo važnu pobjedu u gostima."

"No, ovo je tek početak. Još uvijek imamo dosta utakmica u kojima ćemo trebati igrati na isti način", zaključio je Brown.

Luca Banchi, trener momčadi iz Siene, također je istaknuo da je pobjeda bila vrlo bitna, osobito na tako teškom gostovanju. "Ovo je lijep poklon Montepaschijevim navijačima", osvrnuo se Banchi: "Bila je ovo vrlo izjednačena utakmica u kojoj se moglo dogoditi bilo što. Dobro smo se borili i nismo odustajali do kraja."

"Našli smo pravog čovjeka koji će zabijati u najvažnijim trenucima", dodao je trener kluba iz Italije: "Ostali smo mirni i strpljivi. Čestitam svojim igračima i stožeru, dok Fenerbahče Ülkeru želim sreću u dolazećim utakmicama."

Simone Pianigiani je na klupi Fenera doživio poraz protiv svoje bivše momčadi, a poslije susreta žalio je zbog pada u završnom razdoblju. "Igrali smo vrlo dobro u prvih 35 minuta, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu", komentirao je Pianigiani, dodajući i da im je to bio jedan od najboljih nastupa u sezoni.

"U odlučujućim trenucima pali smo zbog malih detalja. Ne bih rekao da nam je obrana bila slaba, ali bilo je pogrešaka s napravljenim prekršajima, izgubljenim loptama i s crte slobodnih bacanja", dodao je Talijan na klupi kluba iz Istanbula, ne zaboravljajući ni na glavnog junaka u suparničkim redovima: "Bobby Brown imao je nevjerojatnu večer. Napravili smo sve kako bismo ga zaustavili, ali nismo uspjeli."

"Sada moramo podignuti glave i gledati dalje. Trebamo se usmjeriti na sitne detalje u utakmici. Nemam previše zamjerki na broj primljenih poena, to je normalna stvar u ovakvim susretima", zaključio je Pianigiani, ističući da će im gostovanje kod Maccabija u Tel Avivu idućeg tjedna biti vrlo bitno.

Euroliga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Himki78:65Barcelona
Maccabi Tel Aviv70:71Baskonia
Fenerbahçe92:98Montepaschi Siena
Olympiakos77:64Bešiktaš
1Barcelona 131+165
2Olympiakos 95+35
3Maccabi Tel Aviv 86+93
4Baskonia 86+48
5Himki 77+82
6Montepaschi Siena 77-21
7Fenerbahçe 212-191
8Bešiktaš 212-211

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!