Košarka

Lutz: "Trčanjem i tranzicijom koristimo sve svoje fizičke potencijale, to smo ovog puta dobili"

Ivor Krapac • srijeda, 06.02.2013.
Lutz: "Trčanjem i tranzicijom koristimo sve svoje fizičke potencijale, to smo ovog puta dobili"
Foto: Kristijan Komarica

Lakše od očekivanja, Cibona je vrlo visokom pobjedom nad Zadrom izborila finale Kupa Krešimira Ćosića, u kojem će se u četvrtak sresti s Cedevitom. Poslije +33 protiv Zadrana, Danijel Lutz mogao je biti izrazito zadovoljan reakcijom svoje momčadi nekoliko dana nakon što su u ABA ligi kod kuće izgubili od Budućnosti, dok Anti Nazoru nije bilo lako poslije vrlo blijedog izdanja gostiju...

S pravim izdanjem u napadu u prvom poluvremenu, a u obrani tijekom drugih 20 minuta, košarkaši Cibone napravili su prvi korak na Final Fouru Kupa Krešimira Ćosića, na kojem imaju prednost domaćeg parketa. Cibosi su sa 100:67 nadigrali Zadar, ostavljajući goste bez ikakvih izgleda u jednosmjernom drugom poluvremenu, a poslije utakmice, trener Vukova Danijel Lutz je u prvi plan gurnuo energiju svoje momčadi, na što suparnici nisu imali odgovor.

Danijel Lutz o Jerelu Blassingameu i Sandru Niceviću: "Blassingameu je ovo bila treća utakmica s nama, treba vremena da prođe proces uklapanja, da se međusobno nađu on koji ima kapacitet da trči s loptom i naši igrači koji ga mogu pratiti i trčati. Danas smo možda prvi put u sezoni koristili naše fizičke predispozicije, pojačanje nam je što sada imamo nekoga tko tu može povući. Kada u Zadru nismo imali ni njega ni Parkera, imali smo situaciju da su 80 ili 90 posto bile trenerske akcije, one koje poziva trener, Blassingameov dolazak olakšao mi je posao."

"Nicević nam je dao jedno dodatno tijelo koje može odgovoriti na bilo kojeg igrača u 'fightu', kada treba odmoriti Žižića, a može nam pomoći svojim igranjem između linija jer je 'paser'. Nije prošao bazičme pripreme i pitanje je koliko će nam sutra moći pomoći, ali dobar je dodatak našoj momčadi, u porazu protiv Budućnosti je razlika bila praktički u skoku."

"U periodu od posljednje utakmice pokušali smo dobiti bolju agresivnost na lopti i od lopte, željeli smo trčanje i tranziciju s kojima koristimo sve svoje fizičke potencijale, a to smo ovog puta i uspjeli dobiti. U odsustvu Travisa, Zadar je igrao utakmicu u kojoj je mogao biti rasterećen, a sjećamo se da su prije dvije godine dobili u Kupu s praktički petoricom igrača, pa smo morali biti koncentrirani", opisao je Cibonin trener.

"Vesele me treća i četvrta četvrtina u kojima smo dozvolili 12 i 15 poena, odigrali smo dobru obranu, a to nam u prvom poluvremenu možda nije bilo savršeno. S aspekta nove utakmice, dobro je što smo uspjeli odmoriti nekolicinu starijih igrača, nadam se da ćemo ih imati u dobrom ritmu sutra", nastavio je Lutz.

"Apsolutno treba biti realan. Cedevita je nivo više u odnosu na ostale tri ekipe ovdje, igrali su Euroligu, bore se za Final Four ABA lige i imaju kvalitetu rostera", opisao je trener Vukova suparnike u finalu: "Ostaje nam opcija da se možemo boriti za trofej prije svega ponavljanjem borbenosti koju smo danas imali, nadopunjavanjem svih igrača koji su danas ušli s klupe i koncentriranošću."

"Nadam se da ćemo imati podršku navijača, kao trener garantiram da ćemo se boriti da pokušamo osvojiti taj trofej", zaključio je Lutz, ističući da ne smatra da je previše skroman poslije uvjerljivog nastupa njegove momčadi u polufinalu: "Sukus naše sezone me apsolutno stavlja u poziciju da nisam skroman, nego realan. Polazim od onoga što smo radili, nikada neću nekom pripisivati ulogu favorita samo da to bude neka floskula, nego jer je to naša realnost. Nama treba ponavljanje dobre igre, dosad to nije bio slučaj u puno utakmica, to me stavlja u situaciju da ne mogu spominjati ništa komotno."

Ante Nazor: "Travis ima problema s diskus hernijom na dva mjesta, procijenili smo da ga ovdje ne koristimo jer nam je važnije ono što slijedi."

"Novi organizator igre Ciboni je zasigurno dao dimenziju više, opasan je po koš i za razigravanje suigrača, dao je dodatni ton njihovoj igri. Kad usporedite ovu utakmicu s onom u ABA ligi u Zadru, sve vam je jasno."

Ante Nazor teško je nalazio riječi za slab nastup svoje momčadi. "Nemam što posebno komentirati utakmicu kad završi ovim rezultatom, sve je jasno i tu svaka priča završava", osvrnuo se Zadrov trener: "Korektno smo napadački odigrali u prvom poluvremenu, no obrambeno smo imali problema s Blassingameom, razigrao je sebe i svoju momčad. U drugom poluvremenu podbacili smo u svim segmentima igre i mene kao trenera je sram."

"Ovo je prvi put da nas je netko razbio u jednoj utakmici, oni ljudi koji viču da sramotimo Krešino ime imaju pravo", dodao je Zadrov trener, zaključujući da ih je Cibona ovog puta deklasirala u svemu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 13:53
    "Imali smo situaciju da su 80 ili 90 posto bile trenerske akcije, one koje poziva trener" Tko je zvao akcije protiv Buducnosti Lutce pametni????
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 10:20
    ''Kada u Zadru nismo imali ni njega ni Parkera, imali smo situaciju da su 80 ili 90 posto bile trenerske akcije, one koje poziva trener, Blassingameov dolazak olakšao mi je posao'' -kaže lutz:) u prijevodu....''ne znam složiti 5-6 napadačkih akcija na postavljene obrane, pa mi je kvalitetan play... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 09:13
    Amer je pravi blagoslov za Šarića. Ovaj se samo treba kretati i čekati dodavanje. Isto vredi i za Marčinkovića. Vidimo se u dvorani.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 09:04
    E to je Amer koji treba Ciboni!! Digao im je igru za 50%. Bravo za Vanjka ako je to njegov izbor. Sada kada Šarić, Rozić, Marčinković ili Kovačević istrče kontru to je zicer poen.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 08:13
    Nazor je smijesan, vidio je da Vujosevic cesto mijenja pa bi i on. Samo nije shvatio kada, koga i zasto mijenjati!!! Lutzu treba zabranati da daje ove streberske retardirano-strucne izjave koje je pokupio na DIF-u vjerojatno a da niti sam nezna sta znace
    Obrisan korisnik