Košarka

Bogdanović u finalu protiv Galatasaraya, briljirao Jamont Gordon

Branimir Korać • petak, 08.02.2013.
Bogdanović u finalu protiv Galatasaraya, briljirao Jamont Gordon
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Poznati su finalisti Turskog kupa, a za trofej će se boriti Fenerbahče i Galatasaray. Fenerbahče je u polufinalu lako nadigrao Bešiktaš dok je Galatasaray trebao produžetak protiv Banvita...

Fenerbahče je prošao u finale glatkom pobjedom protiv Bešiktaša 75:66. Bogdanovićeva momčad nije imala nikakvih problema, nakon što je preuzela vodstvo u prvom poluvremenu, prednost se samo povećavala.

Već na poluvremenu bilo je visokih 39:25, Bešiktaš je još jednom imao priličnih problema u napadu i u nastavku susreta Fenerbahče je rutinski održavao stečenu prednost.

Bojan Bogdanović je odradio 23 minute i za to vrijeme ubacio devet poena (3/8 za dva, 1/3 za tri), a u njegovoj momčadi najefikasniji su bili David Andersen s 15 poena i devet skokova te Bo McCalebb s 12 poena i pet skokova.

Kod Bešiktaša 13 poena i sedam skokova upisao je Gašper Vidmar, a 13 poena i četiri asistencije Serhat Cetin. Damir Markota je za 12 minuta ubacio dva poena (1/1 za dva, 0/2 za tri) uz dva skoka.

Drugi finalist je Galatasaray koji je tek u produžetku svladao vrlo dobri Banvitspor 81:68. Trebala je to momčad iz Istanbula dosta ranije privesti kraju, međutim ispustila je visoku prednost.

U drugoj i trećoj četvrtini Galatasaray je stvorio visoku zalihu i pobjegao Banvitu na 13 poena razlike uoči posljednjih deset minuta, međutim ulazak u posljednju četvrtinu bio je posve na strani Banvita koji se vratio, poravnao na 61:61 i na kraju izborio produžetak.

Ipak, čini se kako su igrači Banvita izgubili previše energije hvatajući visok zaostatak i Galatasaray je potpuno dominirao produžetkom i na kraju je izborio ulazak u finale.

Briljirao je bivši Cibos Jamont Gordon s 29 poena (6/10 trica), Carlos Arroyo je dodao 14 poena i sedam skokova, a Furkan Aldemir 11 poena i 11 skokova. Kod Banvita Charles Davis je ubacio 21 poen uz osam skokova, a Sammy Mejia 11 poena uz šest skokova.

Turski kup, polufinale:
Bešiktaš - Fenerbahče Ülker 66:75
Banvitspor - Galatasaray 68:81 (produžetak)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.02.2013. u 13:14
    ta vremena kad su nam igrali gordon ili anderson su davno prošla i moooožda će se ponoviti za 4-5 godina. ali prije toga cibona MORA riješiti sve dugove i uz to forsirati šarića, arapovića i mazalina!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.02.2013. u 18:52
    Oj Miloše ... jabuko sa grane. Priznaj da nije lako biti pripadnik nebeskog naroda ! Ma u stvari ti samo kao provociraš...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.02.2013. u 14:10
    Ovakav igrac nama treba, vidi se da je mali nase gore list :)
    Obrisan korisnik
  • Vugi708.02.2013. u 22:09
    Šta bih dao da su sad Gordon ili Anderson (bar jedan od njih dvojice) u Ciboni... Ljudi rasturaju sad, Andersonu čak dobro ide i u NBA-u.
    Vugi7