Rukomet

Špelićev gol u posljednjoj minuti donio bod Mariboru u Danskoj, odlično izdanje i Pešića

Damir Žbulj • nedjelja, 10.02.2013.
Špelićev gol u posljednjoj minuti donio bod Mariboru u Danskoj, odlično izdanje i Pešića

Sjajno je bilo otvaranje slovenskog Maribora u prvom kolu skupine C Kupa EHF-a. Iako je danski Holstebro bio favorit za bodove, vrhunska partija Mariborčana, predvođenih Hrvatima Ivanom Pešićem i Nikolom Špelićem uspjeli su u samoj završnici izvući bod. Upravo je Špelić bio zaslužan za posljednji gol na utakmici i konačnih 26:26.

U najavi utakmice za Sportnet vratar Maribora Ivan Pešić poručio je: Što se tiče Danaca, znamo da su jako dobra ekipa, koja igra jako brzo, ali mi ćemo pokušati nametnuti svoj ritam pa što bude. Uz moje suigrače Tarbochiju, Svalinu i Špelića imamo i odlična krila, Razgora i Šoštarića, koji su bili na širem popisu slovenske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj i u jako dobroj su formi."

Ono što su i najavili to su Mariborčani i ostvarili! Nakon odlične predstave i odvažne igre u danskom Holstebrou izvukli neodlučeno te su kući vraćaju s vrijednim bodom.

Pešićev doprinos u uspjehu bio je velik, uspio je obraniti čak 12 protivničkih udaraca, dok je odličan bio i Nikola Špelić, koji je zabio šest pogodaka, kao i onaj ključan za konačnih 26:26.

Domaćin je dobro otvorio dvoboj, otišao i na pet pogodaka viška , ali je Maribor do odmora uspio smanjiti zaostatak na samo tri gola (15:12).

U nastavku još bolja igra Maribora, na raspoloženog Pešića u obrani u napadu su se nadovezali Špelić, ali i krilo Šoštarič pa je sredinom drugog poluvremena rezultat izjednačen.

U samoj završnici velika drama, Špelić je u posljednjoj minuti poravnao rezultat, a Danci nisu iz dvije prilike uspjeli iskoristiti posljednji napad za pobjedu. Pešić je tako upisao 12 obrana, Špelić je postigao šest golova, dok se Svalina jednom upisao u listu strijelaca. Tarabochia nije imao napadački učinak.

U večerašnjem rasporedu igra se još i dvoboj norveškog Elveruma i poljske Wisle, gdje će snage na suprotnim stranama terena odmjeriti hrvatski vratari Rajković i Šego.

Maribor u idućem kolu dočekuje u svojoj dvorani upravo Elverum Gorana Rajkovića.

Kup EHF-a, prvo kolo, skupina C
Holstebro (DAN) - Maribor Branik (SLO) 26:26 (15:12)

Foto: www.rk-maribor.si

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.02.2013. u 13:15
    mali špelić je izvrstan! podmladak zagreba u kojem na njegovoj poziciji igraju ocvali t.valčić, matić i onaj smiješni sršen!
    Obrisan korisnik