Košarka

Lutz: "Igrali smo u grču, evidentno je da postoji pritisak na domaćem terenu"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • subota, 23.02.2013.
Lutz: "Igrali smo u grču, evidentno je da postoji pritisak na domaćem terenu"
Foto: FaH

U utakmici koja je imala veliku važnost za obje momčadi, Cibona je u subotu poslijepodne u Domu Dražena Petrovića pobijedila Split i time izbjegla dolazak u neugodnu poziciju na ljestvici, u kojoj su sada Žuti. Poslije utakmice, Danijel Lutz nije bio presretan kako je to izgledalo, no takav dojam Vukovi su pokrili rezultatom, dok je Mladen Erjavec izdvojio dvije bolne točke u porazu Splićana...

Subotnji dvoboj Cibone i Splita nije bio samo derbi začelja po stanju na ljestvici, već je tako izgledalo i na parketu. Cibosi su protiv oslabljenih Žutih slavili s dosta poteškoća, prelomivši utakmicu tek u posljednjoj četvrtini, a pobjeda im je donijela malo olakšanja u borbi za izbjegavanje posljednjeg mjesta. No, s obzirom da je Szolnoki Olaj kod kuće pobijedio Cedevitu, Vukovi još nisu priveli taj posao kraju.

Ivan Siriščević, igrač Splita: "Mislim da smo malo nespretno izgubili, pokušavali smo, ali nikako nismo uspjeli prelomiti utakmicu. Promašili smo dosta otvorenih šuteva, počevši od mene samoga."

"Moramo dignuti glave gore, čeka nas još važnija utakmica protiv Širokog."

Splićani su, pak, porazom pali na omjer 7-15, koliko ima i Szolnoki, koji je u prednosti zbog 2-0 u međusobnim susretima. Žutima će svaka od četiri preostale utakmice biti kvalifikacijska, a pritom će se nadati i porazima mađarskog kluba.

"Bila je ovo utakmica u grču", opisao je Danijel Lutz poslije pobjede njegove momčadi: "Pričali smo o tome i u najavi utakmice, evidentno je da imamo pritisak na domaćem terenu, što se ispoljilo s obzirom na važnost ovog susreta. Nismo uspjeli imati agresiju kakvu smo htjeli, to se manifestiralo i kroz promašene zicere u prvom poluvremenu."

Trener Vukova istaknuo je da je u prvom poluvremenu postojala konstanta u obrani, uz nekoliko pogrešaka koje su skupo platili, dok je u drugih 20 minuta došlo do pada. "Neke utakmice smo ove sezone igrali bolje, pa smo izgubili. Nismo ispunili sekundarni cilj, 10 razlike, ali moram biti zadovoljan pobjedom koja nam olakšava disanje u ABA ligi", zaključio je Lutz, dodajući i riječ-dvije o borbi za izbjegavanje posljednjeg mjesta.

S obzirom da bi Splitov pad na začelje na kraju lige značio da Cibona ima konkurenta manje u borbi za povratak u ABA ligu kroz hrvatsko prvenstvo, takva varijanta Vukovima bi olakšala posao u Ligi za prvaka, no trener Cibosa imao je drugačiji pogled: "Volio bih da hrvatski klubovi nemaju te probleme, a Mađari mogu puno toga pomrsiti ukoliko pobjeđuju. Možda je bolja varijanta da se oni drže dna."

"Sobin zabija slobodna na treningu"

Mladen Erjavec komentirao je i probleme Josipa Sobina iz slobodnih bacanja, ovog puta s 3/12: "Na treningu zabija, a zabije i kada treba za pobjedu. Danas mu nisu ušla, mehanika je u redu, u tome nije problem, na treningu sigurno ima 65 ili 70 posto iz slobodnih."

Mladen Erjavec je poslije Splitovog poraza spomenuo dvije ključne stvari: "Imali smo previše izgubljenih lopti i bilo je previše naših promašenih šuteva za tri poena. Kada smo u prvom poluvremenu zaostajali s devet razlike, imali smo 2/14 za tricu, a od toga je bilo šest-sedam otvorenih šuteva."

Trener Žutih dodao je da se nada povratku Nikole Vujčića u idućem kolu kod kuće protiv Široki WWina. "Danas smo odigrali mušku utakmicu bez njega, prvi put da smo odigrali tako otkako nema Vujčića. Sobin i Kraljević su tu bili dobri, Toni Katić donio je dobar protok lopte, bilo je otvorenih šuteva, ali nismo zabijali", opisao je Erjavec.

"Momci imaju osjećaj pritiska jer se bore za klub, ne žele da ispadnemo, ali zbog situacije u kojoj jesmo trebali bi uživati u onome što rade, a ne igrati s pritiskom", dodao je Splitov trener, misleći na besparicu u klubu: "Jednom će nam se otvoriti, nadam se u subotu."

ABA liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

22. kolo

MZT Skoplje Aerodrom77:81Igokea
Cibona81:73Split
Szolnoki Olaj64:59Cedevita
Partizan71:73Petrol Olimpija
Krka52:57Crvena zvezda
Zadar60:72Budućnost VOLI
Široki Brijeg85:100Radnički
1Igokea 206+156
2Crvena zvezda 188+208
3Radnički 179+124
4Partizan 1610+73
5Budućnost VOLI 1610+90
6Cedevita 1511+28
7MZT Skoplje Aerodrom 1412+1
8Petrol Olimpija 1313+8
9Krka 917-127
10Cibona 917-18
11Široki Brijeg 917-56
12Szolnoki Olaj 917-206
13Zadar 917-94
14Split 818-187

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • xavice24.02.2013. u 01:40
    To je istina, ali čak sam nedavno čuo na intervju-u jednom da je Howard u srednoj šutirao slobodnjake oko 90 posto..Tehnika je, jasno, izuzetno bitna, ali nikako ne objašnjava sve..Nitko me ne može uvjeriti da igrač koji trenira košarku cijeli život ne pogađa preko 60 posto slobodnjake što se samog... [više na forumu]
    xavice
  • pikepiletina24.02.2013. u 01:30
    ako Sobina pere trema kod slobodnih, ako osjeća presing kod tog prekida gdje su svi objektivi i sve oči uprte u njega, možda bi bilo dobro da čovjek izvodi slobodna iz zaleta, iz igre. svi se lijepo poslože oko reketa, sudac uzme loptu u ruke, puhne u zviždaljku i baci loptu prema Sobinu koji u... [više na forumu]
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik24.02.2013. u 01:24
    sta se sobinovih slobodnih bacanja tice, danas su dobro porkomentirali u prijenosu -- decko nema nikakvu tehniku, nema luk nego baca loptu ko kamen - tesko da ce s takvom tehnikom ikad napredovat u slobodnim...stvarno vec dugo nisam vidio da neko tak lose gadja bacanja...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.02.2013. u 23:29
    Lutzeru zašto se bojiš starije igrače pogledati u oči, a na mlađima se iživljavaš?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.02.2013. u 23:04
    Lutzeru zašto nemaš niti jednu akciju za Šarića?
    Obrisan korisnik