Liga prvaka - Završnica, osmina finala - prve utakmice, 16.03.2013.
Celje Pivovarna L.
Celje Pivovarna L. 29:38(13:20) HSV Hamburg
HSV Hamburg

Lindberg i Lijewski odveli HSV do visoke pobjede u Celju i na prag četvrtfinala Lige prvaka

Igor Šestak • subota, 16.03.2013.
Lindberg i Lijewski odveli HSV do visoke pobjede u Celju i na prag četvrtfinala Lige prvaka
Foto: EPA

U dvorani Zlatorog u Celju u subotu je odigran prvi dvoboj osmine finala rukometne Lige prvaka između domaće Pivovarne Laško i HSV-a iz Hamburga. Daleko uspješniji bili su gosti i odnijeli pobjedu rezultatom 38:29 te će s devet pogodaka viška dočekati uzvratnu utakmicu koja se igra u četvrtak. Za njemački klub su nastupili i hrvatski igrači te zajedno postigli deset golova.

Celje Pivovarna Laško - HSV Hamburg 29:38 (13:20)

Liga prvaka, prva utakmica osmine finala
Celje, Dvorana Zlatorog, 4.500 gledatelja
Suci: Peter Horvath i Balasz Marton (Mađarska)

Celje Pivovarna Laško: Lesjak 4 obrane, Skok 2 obrane; Blagotinšek, Mlakar, Marguč 2, Janc 1, Razgor 1, Toskić 2, Ranevski, Skube 2, Poteko 1, Čavor 1, Zelenović 3, Žabič, Mačkovšek 13, Žvižej 3
Trener: Roman Pungartnik

HSV Hamburg: Bitter 9 obrana, Beutler; Kraus 2, Schröder 1, Duvnjak 1, Jansen 1, Lacković 6, Flohr 2, Vori 3, Lindberg 10, Nilsson 2, Lijewski 9, Hens, Petersen 1
Trener: Martin Schwalb

Sedmerci: Celje Pivovarna Laško 2/4 / HSV Hamburg 4/5
Isključenja: Celje Pivovarna Laško 8 minuta / HSV Hamburg 10 minuta
Crveni karton: Marcin Lijewski

Rukometaši HSV-a protutnjali su Celjem i pobjedom 38:29 okončali svoje gostovanje u Sloveniji u sklopu osmine finala Lige prvaka. Bili su izrazito uvjerljivi protiv domaće Pivovarne Laško i već nakon prve utakmice mogu se smatrati četvrtfinalistima najjačeg europskog rukometnog natjecanja. Ipak, to će morati potvrditi u uzvratu koji se igra za pet dana u Hamburgu.

Nakon što je osvojio skupinu A prvog kruga Lige prvaka, HSV je za suparnika u osmini finala dobio Celje Pivovarnu Laško, četvrtoplasiranu momčad skupine B. Nijemci su prvu utakmicu igrali u gostima, uoči nje bili su favoriti, no taj su status trebali opravdati i na parketu. U tome su i uspjeli, a u sastavu trenutno petoplasirane momčadi Bundeslige našli su se i hrvatski rukometaši Domagoj Duvnjak, Blaženko Lacković i Igor Vori te pobjedi pridonijeli s deset pogodaka.

Domaći su pozitivno otvorili utakmicu i u igri gol za gol držali minimalno vodstvo. Takav odnos snaga trajao je do devete minute kada je prvo Duvnjak izjednačio rezultat na 5:5, a odmah potom Hans Lindberg prvi put doveo goste u vodstvo. Nakon izjednačenja na 6:6 krenula je prva konkretnija serija igrača HSV-a. Pokrenuo ju je Lacković, s dva gola nastavio Marcin Lijewski, a za vodstvo 10:6 poentirao je Lindberg. Danac je u 20. minuti prvi put odveo njemački klub na plus pet (13:8), a pet minuta kasnije zabio je dva uzastopna pogotka i postavio velikih 18:11. Sa sedam golova prednosti (20:13) HSV je spokojno otišao na poluvrijeme.

Nakon što je Michael Kraus zabio za 21:13 na početku drugog dijela, Celje je uspjelo povezati tri uzastopna pogotka i smanjiti vodstvo gostiju. Dva je zabio Alem Toskić, a jedan Sebastian Skube. Seriju domaćina pogotkom je prekinuo Lacković, a u 39. minuti za 24:18 poentirao je Vori. Slovenci su u tom periodu utakmice izgledali prilično dobro i održavali su zaostatak od pet golova, no u periodu od 42. do 48. minute zabili su tek jedan gol i HSV je ponovno pobjegao na osam golova prednosti (30:22). Domaći se iz tog ponora nisu uspjeli izvući, u 51. minuti su zaostajali za čak deset golova, a na uzvrat u Njemačku će putovati s devet golova minusa.

Od trojice hrvatskih igrača najbolji je bio Lacković. Iz igre je šutirao sedam puta i šest puta pronašao put do mreže domaćih vratara. Tri pogotka iz tri pokušaja upisao je Vori, dok se Duvnjak u strijelce upisao samo jednom, a imao je i dva neprecizna pokušaja. Prvi strijelac HSV-a, kao i obično, bio je Lindberg. Sedmerce je pucao 4/5 i utakmicu završio s deset golova, a pratio ga je Lijewski s devet. Vratari nisu imali svoju večer pa je Johannes Bitter upisao tek devet obrana (26 posto).

Na drugoj strani čuvari mreže su bili još slabiji. Urban Lesjak je skupio četiri obrane (14 posto), a Matevž Skok dvije (13 posto). Igrač koji je vukao Celje tijekom cijele utakmice bio je Borut Mačkovšek i zabio odličnih 13 golova iz 14 pokušaja. Od preostalih igrača slovenskog kluba, samo su Luka Žvižej i Nemanja Zelenović uspjeli postići po tri pogotka.

Uzvratna utakmica igra se u O2 Areni u Hamburgu u četvrtak 21. ožujka.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala - prve utakmice

Čehovski Medvedi37:35Kiel
Dinamo Minsk23:26Metalurg Skoplje
Celje Pivovarna L.29:38HSV Hamburg
Bjerringbro-Silkeborg26:32Barcelona
Abanca Ademar Leon20:22Telekom Veszprem
OTP Bank Pick Szeged26:25Barlinek Industria Kielce
Atletico de Madrid29:29Füchse Berlin
Gorenje Velenje25:28Flensburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!