Rukomet

Červarovi momci napravili veliki korak ka četvrtfinalu Lige prvaka, Kiel pokleknuo u Rusiji

Zvonka Keliš • četvrtak, 14.03.2013.
Červarovi momci napravili veliki korak ka četvrtfinalu Lige prvaka, Kiel pokleknuo u Rusiji
Foto: EPA

Uistinu je zanimljivo bilo ovoga četvrtka na europskim rukometnim terenima. Naime, Dinamo Minsk ugostio je momčad Metalurga hrvatskog trenera Line Červara koja je u Bjelorusiji pokazala što sve zna i umije te je pred uzvrat na svom terenu osigurala prednost od tri pogotka. Aktualni je prvak Europe, pak, pokleknuo na svom gostovanju u Rusiji te sada kod kuće dočekuje Čehovske Medvede sa zaostatkom od dva gola.

HC Dinamo Minsk - RK Metalurg 23:26 (12:14)

Dobro su se trofejni hrvatski trener Lino Červar i njegovi momci pripremili za prvi i to gostujući ogled osmine finala najelitnijeg europskog natjecanja. Na gostovanju u Bjelorusiji pokazali su se u pravom svjetlu, s čvrstom obranom, razigranim napadom te dominacijom koja je potrajala čitavi susret. Odlična je to najava za uzvrat u Skoplju u kojem će Dinamo iz Minska dočekati još motiviranija momčad, ali i užarena skopska atmosfera.

Odmah na startu sjajnim se pokazao i junak makedonske ekipe Naumče Mojsovski koji je postigao prva tri pogotka za goste koje Vugrinec u devetoj minuti odvodi na 5:2. Sredinom poluvremena Červarovi momci stižu i do svoje najveće prednosti u prvome dijelu, +4, nakon čega Makedonci ipak zapadaju u laganu krizu. No, nije ni ona dugo potrajala, a izjednačenja 10:10 i 12:12 koja su uslijedila bila su ujedno i posljednja u dvoboju čiji prvi dio završava laganom gostujućom prednošću (14:12).

Momčad Metalurga u nastavku više nije ništa prepustila slučaju te je odmah povećala svoje vodstvo da bi se do 43. minute odmaknula i na +5 (22:17). Dogodilo se u samoj završnici da su gosti iz Skoplja ostali i na samo tri igrača na terenu, no ni to nije poljuljalo njihovo vodstvo i konačno slavlje. Pogotkom Mirkulovskog u posljednjim sekundama dvoboja Metalurg je upisao itekako vrijedno slavlje 26:23 pred uzvrat na domaćem terenu.

Odličan je kod Metalurga bio Naumče Mojsovski s devet pogodaka, a Mladen Rakčević bio je strijelac njih još sedam, dok su se na drugoj strani istaknuli Dmitrij Nikulenkau i Sergij Onurienko s po pet golova.

Čehovski Medvedi - THW Kiel 37:35 (19:17)

Izuzetno je zanimljivo bilo u dvoboju osmine finala Lige prvaka igranom u Rusiji. Naime, aktualni je europski prvak pokleknuo na gostovanju kod Čehovskih Medvjeda te sada uzvrat kod kuće dočekuje sa zaostatkom od dva gola (35:37).

Za svoje deveto uzastopno četvrtfinale natjecanja za prvaka Europe njemački će se Kiel morati dobro pomučiti, pokazali su to vrlo dobro raspoloženi rukometaši Čehovskih Medvjeda na svom terenu u Rusiji iako se sve to na startu dvoboja i nije dalo naslutiti. Gosti su susret otvorili vodstvom 2:1, a za njega su zaslužni bili Palmarsson i Vujin nakon čega Rusima nije trebalo dugo da poravnaju rezultat. U prvome dijelu u kojemu ni obrana ni vratari nisu blistali, Zebre su uspjele ponovno doći do vodstva 6:5, uslijedilo je tada novo izjednačenje, napeta borba, ali i preokret rezultata u korist domaćina za 19:17 vodstvo na predahu koje je, pak, postavio Dibirov svojim brzim kontrama.

U naletu je domaća momčad bila u uvodnim minutama nastavka, naime, dva realizirana sedmerca Kokšarova, kao i raspoloženi Gorbok i Rastvortsev, poslužili su joj za povećanje vodstva na 24:21. Miran i koncentriran bio je tada, međutim, Kiel koji je odličnom igrom u napadu u naredne dvije minute vratio susret na početak (24:24) te donio nove uzbudljive minute. Sredinom poluvremena gostujuća je momčad nanovo u prednosti (29:27) da bi se do same završnice sve preokrenulo za Čehovske Medvede i njihovih 34:31 koji se na koncu pretvaraju u zanimljivih 37:35 pred uzvrat u Njemačkoj.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Sergej Gorbok s deset postignutih pogodaka, dok je njih šest dodao Eduard Kokšarov. Vratarski tandem domaćina Grams/Stochl zajedno je sakupio 11 obrana, dok je Thierry Omeyer na suprotnoj strani obranio isto toliko udaraca. Najbolji kod Kiela bio je Momir Ilić također s deset golova, dok je njih osam u poraz svoje momčad ugradio Marko Vujin.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala - prve utakmice

Čehovski Medvedi37:35Kiel
Dinamo Minsk23:26Metalurg Skoplje
Celje Pivovarna L.29:38HSV Hamburg
Bjerringbro-Silkeborg26:32Barcelona
Abanca Ademar Leon20:22Telekom Veszprem
OTP Bank Pick Szeged26:25Barlinek Industria Kielce
Atletico de Madrid29:29Füchse Berlin
Gorenje Velenje25:28Flensburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava15.03.2013. u 23:07
    Lino...........Majstore.....!
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik15.03.2013. u 15:30
    Bravo Lino !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.03.2013. u 09:49
    kokšarov još uvijek igra:)? legenda! nemaju rusi šanse u kielu.....+2 je ništa...ovi će ih tamo samljeti s barem +7. svaka čast metalurgu! sad se vidi kakav je goluža neznalica! metalurg će proći, vjerojatno s 2 pobjede protiv minska, a mi smo 1 remizirali s njima, a drugi puta smo glatko izgubili.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.03.2013. u 01:58
    Metalurg SAMPIONI !!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2013. u 23:20
    Malo je Kiel neozbiljno ovo shvatio, ali ne sumnjam da će ih isprašit u uzvratu. @zukan, zanemari tablicu, to im je ostao template od praćenja liga, pa se iz rezultata automatski generira tablica.
    Obrisan korisnik