Rukomet

Kielce poraženo po prvi puta, Hrvati na obje strane odlični

Ivana Strahija • ponedjeljak, 18.03.2013.
Kielce poraženo po prvi puta, Hrvati na obje strane odlični
Foto: EPA

U osmini finala Lige prvaka po prvi je puta zabilježen poraz poljskog prvaka, kojem ipak ostaje lijepa šansa za prolazak u četvrtfinale. U Velenju su pak slavili Bundesligaši, a Gorenju ostaje koliko-toliko dostižnih -3.

Pick Szeged - Vive Targi Kielce 26:25 (15:14)

U Mađarskoj, u Szegedu, odigran je odlični susret, dostojan osmine finala Lige prvaka. U neizvjesnoj utakmici, u kojoj su domaćini slamali inače odlične prvake Poljske do posljednjih minuta susreta, veliku su ulogu odigrali i hrvatski rukometaši te su se istaknuli svojim igrama.

Laszlo Skaliczki, trener Pick Szegeda: "Naš je cilj bio odigrati najbolje što možemo, no ispalo je još i bolje, pronašli smo rupe u Kielceovoj obrani. Odličan je bio naš vratar Roland Mikler. Mogu reći da smo igrali moderan rukomet, a protivnicima moram zahvaliti za odličnu utakmicu"

Na strani domaćina je vrlo dobar bio Antonio Pribanić s četiri gola, dok je Alen Blažević upisao jedan pogodak. Na strani gostiju uzlaznu je formu nakon oporavka od ozljede pokazao Denis Buntić s tri gola, a Željko Musa odradio je svoj posao u obrani no nije se upisao u strijelce.

Poljaci nikako nisu očekivali laganu utakmicu, a Mađari je nisu ni pružili, već su od sredine prvog dijela rezultat držali u svojim rukama. No, teško se bilo odvojiti od vrlo dobrih gostiju, a prilika se ukazala tek u završnici, kad je +3 Picka omogućilo domaćinima konačnu pobjedu.

Bogdan Wenta nije bio zadovoljan: "Imali smo svoje šanse, no čini mi se da smo zaboravili igrati protiv jakih protivnika. Sretni smo što smo izgubili sa svega pogotkom razlike, a domaća je publika sigurno bila zadovoljna prikazanom igrom."

Sa svojim se trenerom složio i Thorir Olafsson, autor tri pogotka: "Iako smo se borili svim snagama, činjenica je da smo trebali bolje odigrati u obrani te iskoristiti više prilika u kontranapadu. Sad se moramo koncentrirati na uzvrat, ali moram zahvaliti navijačima, koji su sjajni i koji su nas u velikom broju pratili u Szeged."

Uzvrat u Kielceu igra se 24. ožujka.

Gorenje Velenje - SG Flensburg-Handewitt 25:28 (14:16)

Kako prikazuje i rezultat, u Velenju Nijemcima, koji su u osminu finala Lige prvaka ušli kao favoriti, nije bilo lako. Odmah na početku, Gorenje odlazi na +3, što je mobiliziralo igrače Flensburga i dovelo do poravnjanja.

Još jednom Gorenje odlazi u vodstvo, no Flensburg nije dopustio daljnje udaljavanje, već je u 15. minuti iskoristio priliku i nakon nerealiziranog napada domaćih preko Lassea Hansena otišao u prednost. I na odmor Nijemci odlaze u plusu.

U nastavku susreta Flensburg nastavlja s dobrom igrom i povećava vodstvo na +4 (16:20), a potom i na +5, no Ose se do samog kraja ne predaju te uspijevaju smanjiti na tri gola zaostatka. Kako kažu Slovenci, to je aktivni rezultat i dat će sve od sebe da u uzvratu 23. ožujka izvuku prolaz u četvrtfinale.

Apsolutni heroj Gorenja bio je odlični Matej Gaber, s devet pogodaka, dok je za Flensburg najviše pogodaka postigao Olafur Gustafsson sa sedam.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala - prve utakmice

Čehovski Medvedi37:35Kiel
Dinamo Minsk23:26Metalurg Skoplje
Celje Pivovarna L.29:38HSV Hamburg
Bjerringbro-Silkeborg26:32Barcelona
Abanca Ademar Leon20:22Telekom Veszprem
OTP Bank Pick Szeged26:25Barlinek Industria Kielce
Atletico de Madrid29:29Füchse Berlin
Gorenje Velenje25:28Flensburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Liga prvaka - Završnica

osmina finala - prve utakmice

Čehovski Medvedi37:35Kiel
Dinamo Minsk23:26Metalurg Skoplje
Celje Pivovarna L.29:38HSV Hamburg
Bjerringbro-Silkeborg26:32Barcelona
Abanca Ademar Leon20:22Telekom Veszprem
OTP Bank Pick Szeged26:25Barlinek Industria Kielce
Atletico de Madrid29:29Füchse Berlin
Gorenje Velenje25:28Flensburg

Izdvojeno