Nogomet

Rakitić: "Čekali smo grešku Srbije", Kovačić: "Malo me šokiralo da ću početi"

S Maksimira:Borna Rupnik • petak, 22.03.2013.
Rakitić: "Čekali smo grešku Srbije", Kovačić: "Malo me šokiralo da ću početi"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ivan Rakitić i Mateo Kovačić bili su dio veznog reda Hrvatske u dvoboju protiv Srbije, pri čemu je donedavni igrač zagrebačkog Dinama tek na dan dvoboja saznao da će krenuti u udarnoj postavi...

Mladi Mateo Kovačić od siječnja je novi igrač milanskog Intera, a u petak je na Maksimiru odigrao cijeli kvalifikacijski dvoboj Hrvatske i Srbije. Hrvatska je pogocima Marija Mandžukića i Ivice Olića uzela sva tri boda.

"Mislim da smo se dobro borili, igrali smo srcem za Hrvatsku i donijeli cijeloj zemlji mnogo sreće i radosti", poručio je Kovačić po završetku utakmice.

Ivan Rakitić: "Bio sam dosta miran i opušten prije utakmice. Igrali smo dosta jakih utakmica i prije, makar je ova posebna i ovu ćemo još dugo pamtiti. Podignuo nas je i zadnji, otvoreni trening, iznenadili smo se koliko nas je ljudi došlo podržati".

"Tek sam danas saznao da ću igrati", priznao je, "i malo me šokiralo da ću početi u tako velikoj utakmici, ali odigrali smo svi kako treba. Olić i Mandžukić dobro su pritisnuli Srbiju, a mi smo ih pratili".

Vremena za dugotrajna slavlja neće biti, s obzirom da se bitka za Svjetsko prvenstvo u Brazilu nastavlja u utorak u Walesu.

"Treba prvo proslaviti ovu pobjedu, a onda idemo na Wales, što nam je jako važna utakmica. Ne može Bale sam dobivati utakmice, ali treba ga posebno paziti. Oni su neugodna momčad i zato moramo biti 100 posto u toj utakmici te pobijediti", zaključio je Mateo Kovačić.

Sevillin vezni igrač Ivan Rakitić smatra da se pobjedi Hrvatske nema što prigovoriti, iako priznaje da je Srbija u nastavku mogla do pogotka koji bi zakomplicirao stvari na terenu.

"Čekali smo svoju priliku i grešku Srbije, i dočekali smo je. Znali smo da moramo odraditi svoj dio posla i da nam nitko neće ništa pokloniti. Mislim da smo odradili dobru utakmicu", kaže.

"Srbija je imala svoju priliku u drugom poluvremenu, ali imali smo i mi. Najvažnije je bilo da se usredotočimo na svoju igru. Bili smo vrlo dobri u prvom dijelu i na kraju smo zasluženo pobijedili", istaknuo je Ivan Rakitić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2013. u 00:03
    i jedan i drugi su vanserijski srednjaci!!
    Obrisan korisnik
  • johnny00823.03.2013. u 11:56
    kova svaka cast, vrhunski potegao par puta prema naprijed, iznenadio me ugodno iako sam sumnjao malo kad sam vidio postavu na pocetku :)
    johnny008
  • Obrisan korisnik23.03.2013. u 08:13
    Kao hajdukovac svim srcem podržavam malog Kovačića i Štimca što ubacuje po jednog mladog igrača, našu budućnost. Nadam se da će i dinamovci ubuduće podržati kada se bude radilo o mladom Hajdukovom igraču, a ne pljuvati danima kao u slučaju Radoševića. Treba davati šanse mladima i pomalo ih uvoditi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2013. u 00:33
    Zanimljivo, danas su na terenu bili sami majstori zajedno: Kranjčar, Modrić, Rakitić, Kovačić!
    Obrisan korisnik
  • narada10823.03.2013. u 00:03
    lol slika za albume. Igor i Sinisa, braca nerazdvojiva.... poslije, uz ajvar , vino i rakiju (i uz domace kekse??) popricali anekdote ...
    narada108