Rukomet

Lino Červar u četvrtfinalu Lige prvaka, prošli i Flensburg i Veszprem

Ivana Strahija • subota, 23.03.2013.
Lino Červar u četvrtfinalu Lige prvaka, prošli i Flensburg i Veszprem
Foto: EPA

Po prvi puta u povijesti Lige prvaka je jedan makedonski klub stigao od četvrtfinala, to je uspjelo Metalurgu pod vodstvom Line Červara. U četvrtfinale su prošli i njemački Flensburg, kao drugi njemački klub u četvrtfinalu, te Veszprem.

MKB Veszprém KC - Reale Ademar Leon 33:25 (15:14)

Mađarski prvak je i drugom pobjedom, ovog puta pred domaćom publikom, potvrdio ulazak u četvrtfinale elitnog natjecanja. Trener Antonio Carlos Ortega sigurno je u susretu vidio područja koja mora popraviti kod svoje momčadi, no slavlje ulaska među osam najboljih nije izostalo.

Tijekom susreta, kojeg su domaći otpočeli vrlo dobro, s prednošću od +4 i +5, Španjolci su u par navrata uspjeli iskoristiti kratka razdoblja pada koncentracije u mađarskim redovima, pa se tako i na odmor išlo sa svega +1 za Veszprem.

U drugom poluvremenu međutim Veszprem odmah pokazuje snagu i diže na 20:16, a razlika se potom i povećala, te nervoze u završnici nije bilo. Peter Gulyas, strijelac pet pogodaka, je nakon utakmice kazao: "Danas smo odigrali slabiju obranu u prvom poluvremenu, u drugom smo bili dobri i uspjeli uzeti dosta lopti. Sad nam preostaje nadati se sreći u utorak na izvlačenju."

Mirko Alilović branio je od početka, no nema podataka o broju obrana, dok je Renato Sulić postigao tri gola.

Metalurg - Dinamo Minsk 24:22 (11:12)

S ukupnih 50:45 je Metalurg Line Červara iz natjecanja izbacio bjeloruski Dinamo te ujedno ispisao povijest za makedonski rukomet, koji po prvi puta ima predstavnika u četvrtfinalu elitnog natjecanja.

U zanimljivoj utakmici pred prepunom skopskom dvoranom, Metalurg nije do pobjede došao lako niti se prošetao do nje. Bjelorusi su većim dijelom susreta bili na svega gol ili dva razlike, u plusu ili minusu, a na kraju je presudila sjajna rola golmana Darka Stanića.

Rukometaši iz Minska su prvih +2 imali na 12:10 i potom propustili napraviti novi iskorak, pa se na odmor otišlo s jednim pogotkom prednosti. U nastavak se domaćini vraćaju mnogo bolje raspoloženi i rade seriju te okreću +2 na svoju stranu. U završnici su se Bjelorusi i dalje borili kao lavovi, dok je skopska koncentracija popustila te je u minuti pred kraj bilo 23:22, ali je na koncu ipak sve dobro završilo, a navijači su mogli početi slaviti.

SG Flensburg-Handewitt - Gorenje Velenje 27:25 (13:14)

Iz Lige prvaka eliminirano je i slovensko Gorenje, Flensburg je bio bolji s pet golova više (55:50), a to je ukupno sedmi put u povijesti tog bundesligaškog kluba da je prošao u četvrtfinale.

No, Gorenje je bilo daleko od slabog i Nijemcima je zadalo mnogo muke dok nisu stigli do pobjede. Posebne probleme su bundesligaši imali u vanjskoj liniji, a usprkos rotaciji svih Flensburgovih igrača na vanjskim pozicijama, Slovenci na odmor idu u plusu.

Ni u nastavku nije bilo bolje po domaće, koji se par minuta nakon početka drugog dijela nalaze u zaostatku od tri gola. Za Flensburga je tada "potegnuo" Glandorf, koji vodi domaće u +1 (17:16), ali na slovenskoj strani raspoloženi su Dolenec i Cehte. Potonji je isključen kod vodstva Gorenja (23:24), što olakšava Flensburgu izjednačenje, a potom i vodstvo te konačnu pobjedu.

"Dvaput smo pobijedili, i iako smo se mučili, moram biti zadovoljan kao trener. Sami smo otvorili Gorenju mogućnost za vodstvo, no kad su igrači umorni, pogreške se lako događaju", kazao je nakon utakmice Ljubomir Vranješ, trener Flensburga.

Liga prvaka - Završnica

osmina finala - uzvrati

HSV Hamburg28:31Celje Pivovarna L.
Telekom Veszprem33:25Abanca Ademar Leon
Metalurg Skoplje24:22Dinamo Minsk
Flensburg27:25Gorenje Velenje
Barcelona26:24Bjerringbro-Silkeborg
Füchse Berlin26:27Atletico de Madrid
Barlinek Industria Kielce32:27OTP Bank Pick Szeged
Kiel30:26Čehovski Medvedi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.03.2013. u 11:26
    lino daje bar trideset posto kvalitete ekipi više-Bravo Lino
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2013. u 06:20
    Bravp Lino ! Bravo Makedonci !
    Obrisan korisnik