Nogomet

Cibalia i Lokomotiva u Vinkovcima otvaraju polufinale Kupa

Maj Gašparac • srijeda, 03.04.2013.
Cibalia i Lokomotiva u Vinkovcima otvaraju polufinale Kupa
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je otkazana utakmica Slaven Belupa i Hajduka, susret Cibalije i Lokomotive postao je jedini polufinalni dvoboj Hrvatskog nogometnog kupa koji će se igrati ovog tjedna. Na stadonu u Vinkovcima sastat će se treća i deseta momčad u MAXtv Prvoj ligi, a obje ekipe priželjkuju dobar rezultat koji bi im olakšao prolazak u finale…

Plasman u polufinale Lokomotivi je najbolji rezultat u klupskoj povijesti u Hrvatskom nogometnom kupu, a nogometaši kluba s Kajzerice ne namjeravaju u njemu stati. Vjeruju da će u dvobojima s Cibalijom izboriti finale i priliku za osvajanje Rabuzinovog sunca.

Trener Lokosa Tomislav Ivković u najavi susreta istaknuo je kako jako poštuje momčad Cibalije, koju je nazvao favoritom u polufinalnom dvoboju. "Cibalia je popunjena vrlo kvalitetnim i školovanim igračima. Odlično su se pripremili za nastavak sezone, igraju jako dobro i kombinatorno i stvaraju veliki broj prilika na utakmicama."

"U srijedu Cibalia igra pred svojom publikom pa je takvim ovakvim okolnostima sigurno favorit", izjavio je Ivković za službenu klupsku stranicu.

Strateg Lokomotive najavio je vrlo ozbiljan pristup svoje ekipe, te naglasio kako će morati biti jako koncentrirani ukoliko žele izboriti dobar rezultat: "Očekuje nas odličan protivnik kojeg će na teškom terenu bodriti fanatični navijači", rekao je Ivković, koji neće moći računati na nastup Pavičića, Škvorca i Mihaljevića.

Klub iz Vinkovaca će u srijedu igrati svoje treće uzastopno polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. Prije dvije sezone od Cibalije u tom natjecanju uspješniji je bio Varaždin, a prošle godine ispala je od Osijeka.

Cibalia je u prošla dva kola MAXtv Prve lige zabilježila dva poraza. Nogometaši Miroslava Bojka izgubili su od Rijeke i Splita, a strateg kluba iz Vinkovaca ističe kako je vrlo važno popraviti raspoloženje u ekipi nakon ta dva poraza, a uoči susreta u polufinalu Kupa.

"Moramo do utakmice podići momčad, jer je sigurno da im poraz protiv Splita nije dobro sjeo", prenosi izjavu Bojka Glas Slavonije. Trener Cibalije je najavio kako protiv Lokosa priželjkuje dobar rezultat svojih nogometaša: "Dat ćemo sve od sebe kako bismo pobijedili i u prvoj utakmici izborili povoljan rezultat za uzvrat", prenosi njegovu izjavu službena stranica Cibalije.

Slično razmišlja i kapetan momčadi iz Vinkovaca Dario Župarić, koji je istaknuo da očekuje "pobjedu bez primljenog gola".

"Nisu oni previše nešto 'naoštreni' na nas, ne gori im kao nama. Bez obzira na redoslijed na tablici, siguran sam kako s njima možemo ravnopravno igrati", rekao je Župarić i osvrnuo se na posljednji susret svoje momčadi s Lokomotivom, u kojem je klub s Kajzerice slavio s 1:0.

"Bili smo puno boji od njih, ali smo dobili gol iz prekida u 82. minuti. Siguran sam kako ih možemo pobijediti", poručio je kapetan Cibalije.

U sljedeća dva tjedna momčadi Lokomotive i Cibalije međusobno će igrati tri puta. Uz dva dvoboja u polufinalu Kupa, te ekipe će se sastati i u prvenstvu, a ta utakmica na rasporedu je u subotu u Vinkovcima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • thebranko1003.04.2013. u 19:45
    CIB-LOK: http://www.dailymotion.com/video/xym39w_football-hnk-cibalia-vs-nk-lokomotiva_sport#.UVxnDkfVF8e .
    thebranko10
  • Obrisan korisnik03.04.2013. u 19:29
    Cibalia+Ultrasi!Dobitna kombinacija.
    Obrisan korisnik
  • nido03.04.2013. u 14:16
    Sretno LOKOSI, dajte sve od sebe za finale!!!
    nido