Rukomet

Goluža: "U Veszpremu nas čeka izuzetno teška utakmica, no Mađari nas ne mogu iznenaditi"

Iz Panorame:Zvonka Keliš • srijeda, 03.04.2013.
Goluža: "U Veszpremu nas čeka izuzetno teška utakmica, no Mađari nas ne mogu iznenaditi"
Foto: FaH

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju u narednih nekoliko dana očekuju dva nimalo laka dvoboja s rukometašima Mađarske u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Danskoj koje je na rasporedu početkom sljedeće godine. Netom prije polaska u Veszprem hrvatski se izbornik Slavko Goluža osvrnuo na učinjeno prethodnih dana na pripremama u Zagrebu te je ujedno najavio što sve Hrvate očekuje na njihovu gostovanju u Veszpremu, ali i koliko se njegovi izabranici vesele povratku u zagrebačku Arenu.

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom dva su nova kvalifikacijska ogleda za Europsko prvenstvo koje će se početkom sljedeće godine održati u Danskoj. U Veszpremu Hrvate ovoga četvrtka očekuje nimalo lak posao s Mađarima pred užarenom tamošnjom atmosferom nakon čega se obje ekipe vraćaju u Hrvatsku gdje će u subotu zaigrati u zagrebačkoj Areni. Hrvati u oba ogleda kreću motivirani i s velikom željom za osvajanjem nova četiri boda kako bi se s prve pozicije u skupini plasirani na Euro u Danskoj.

Netom prije polaska u Mađarsku hrvatski izbornik Slavko Goluža priču je započeo s osvrtom na učinjeno prethodnih dana u Zagrebu: "Okupili smo se 1. travnja, no sve do jučer poslije podne nismo bili kompletni. Naime, tada se vratio Gojun te smo u principu odradili dva prava treninga."

Duvnjak: "Idemo se gore potući, idemo se boriti"

Novi vođa hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak u Mađarskoj, ali i u Zagrebu je najavio velike borbe: "Idemo se gore potući, boriti se. Ovome se tjednu nadam dvjema pobjedama", započeo je Dule.

Budući da Hrvatska s Mađarima nije imala problema na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu Španjolskoj čini se kako joj oni dobro leže: "Svaka je utakmica drugačija, a ova u četvrtak za nas pogotovo neće biti laka. Sasvim je sigurno i da će biti različita od one u Španjolskoj gdje smo mi stvarno bili odlični, a i Alilović je bio na nivou stoga je pobjeda ispala vrlo lagana", pojasnio je igrač HSV Hamburga koji ni ovoga puta nije mogao izbjeći pitanje o odlasku, odnosno, ostanku u Hamburgu, a na koje je standardno odgovorio: "U Hamburgu imam još godinu dana ugovora, tamo ostajem i to je jedino sigurno za sada. Za dalje ćemo vidjeti."

Za sam kraj je, pak, ovaj srednji vanjski rukometaš dodao: "Iako očekujem izuzetno teške utakmice ovoga tjedna, nadam se da ćemo uspjeti uzeti sva četiri boda."

"Međutim, atmosfera je jako dobra, a prisutni su i velik motiv te želja za dokazivanjem što je uvijek krasilo ovu reprezentaciju. Tradicionalno smo stoga nastavili s otvorenim treninzima u svim gradovima te se itekako zahvaljujem svim ljubiteljima rukometa, posebice djeci što su u ponedjeljak u Kutiju šibica na naš trening došla u onako velikom broju. Kako igrači tako i stručni stožer bili su izuzetno oduševljeni", nastavio je Keta.

Riječ, dvije potom je hrvatski izbornik kazao i o dvoboju u Mađarskoj koji u četvrtak očekuje njegove igrače: "Svi znamo kakva nas atmosfera očekuje u Mađarskoj, tamo će biti 7000 navijača, a Veszprem je grad koji živi za rukomet. Sve utakmice koje se igraju tamo su teške pa će takva biti i ova."

Iako ih čeka užarena atmosfera Hrvati idu po pobjedu: "Mi idemo odigrati hrabro, nemamo se čega bojati budući da znamo našu kvalitetu i odigrat ćemo stoga najbolje što možemo u ovome trenutku."

Iako su iza njih tek dva poštena treninga s većim dijelom reprezentacije na okupu Goluža je zadovoljan odrađenim: "S ova dva treninga smo uistinu dosta napravili te smatram kako nas Mađari nemaju gdje iznenaditi. Trebamo odigrati maksimalno dobro u obrani i pokušati postići što više laganih pogodaka. Dobro znamo kakva je njihova obrana, a povratkom Ilyesa dobili su kako na sredini tako i na visini, a kada se njemu pridruži Nagy u obrani bit će teško jer dva igrača s dva metra nije lako prepucati."

Otkrio je potom Goluža i taktiku za Mađare: "Moramo izbjeći kontakt igru i bazirati našu igru na obrani i lakim pogocima. Optimist sam stoga u Mađarsku idemo odigrati najbolje što možemo te vjerujem da se u Hrvatsku možemo vratiti s pozitivnim rezultatom."

Nakon Mađarske i Veszprema Golužine momke očekuje dvoboj s istim protivnikom i u zagrebačkoj Areni gdje se reprezentacija Hrvatske vraća nakon pune četiri godine izbivanja: "U Zagrebu ćemo u subotu zaigrati nakon četiri godine te se nadam u prepunoj Areni. Svi znaju koliko navijači znače nama, ali i mi njima stoga idemo dati sve od sebe u obje utakmice koje su pred nama. Idemo na glavu, idemo po pobjedu", zaključio je hrvatski izbornik.

Vori: "Očekuju nas neugodan teren i fanatični navijači"

Kapetan reprezentacije Hrvatske Igor Vori nadovezao se na izbornika te je također najavio što sve Kauboje očekuje u naredna dva ogleda: "Mađarska je uvijek neugodan suparnik, posebice kada igra na svom terenu. Prije svega, nošeni su odličnom atmosferom koja vlada u Veszpremu stoga smo svjesni da nam neće biti lako. No, u ovom je trenutku najbitnije što smo svi zdravi te što su nam se vratiti Lacković i Buntić čime smo dobili još veću širinu. Idemo stoga gore pa što bude bit će."

Tek je jedan trening u punom sastavu iza same reprezentacije, no Hrvati se u Mađarsku idu dobrano potući za nove bodove u kvalifikacijama: "Praktički smo jedan trening odradili zajedno budući da je Gojun u Zagreb stigao tek jučer poslije podne. Zasigurno nećemo napraviti nešto veliko, bitno je tek da se borimo i da se na kraju kući vratimo s dva boda. To je ujedno i najbolja pozivnica našim navijačima da dođu u Arenu i pomognu nam ostvari stopostotan učinak pred odlazak na Euro u Danskoj."

Iako je lipanj još daleko pa su samim time daleko i preostala dva kvalifikacijska dvoboja sa Slovačkom i Latvijom, lagani odmor tada ukoliko se ovoga tjedna osigura prvo mjesto u skupini 4 sigurno je pao na pamet hrvatskim reprezentativcima: "Lipanj je još daleko, a sada su najbitnija predstojeća dva dvoboja. Jako je teško igrati u Mađarskoj, očekuje nas neugodan teren i fanatični navijači koji dobro poznaju rukomet i znaju kada treba napraviti pritisak. Sigurno je da je njihova reprezentacija s Ilyesom dobila širinu u obrani u kojoj nas očekuju sve igrači preko dva metra i sto kilograma", ponovio je Vori.

Za kraj je hrvatski reprezentativac na radu u Njemačkoj dodao: "Neće nam biti lako u takvoj atmosferi, no moramo probati izbjeći igru šest na šest kako bismo odigrali našu obranu što agresivnije te da bismo postigli što veći broj lakih pogodaka."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.04.2013. u 13:46
    slažem se kockastoglavi...možeš nas samo ti iznenaditi nekim, svojim taktičkim 'biserom'.
    Obrisan korisnik
  • nido03.04.2013. u 13:43
    Ne bi trebali imati previse problema! Sretno!
    nido