Nogomet

Barcelona u iščekivanju Messija, a Juventus "vrhunske utakmice i podviga"

Josip Piršljin • srijeda, 10.04.2013.
Barcelona u iščekivanju Messija, a Juventus "vrhunske utakmice i podviga"
Foto: EPA

Posljednje dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka odigrat će se na Nou Campu i Juventus Areni. Navijači Barcelone nadaju se kako će Lionel Messi biti spreman za dvoboj s PSG-om koji dolazi bez prednosti, dok navijači Juventusa očekuju "iskupljenje" od svojih igrača i maksimalan angažman kako bi se pokušalo dostići 2:0 Bayerna.

Juventus - Bayern

U Torinu će snage odmjeriti dva velikana europskog nogometa. Juventus pred svojim navijačima ima zadatak iskupiti se za loš nastup na Allianz Areni prije tjedan dana i pokušati nadoknaditi zaostatak od dva pogotka. Bayern je tada pogocima Alabe i Müllera slavio s 2:0, te u uzvratu ima ugodnu prednost.

Domaći branič Chiellini smatra kako je ona nadoknadiva, te kako će njegova momčad dati sve od sebe kako bi se našla u polufinalu: "Želimo odigrati vrhunsku utakmicu, vjerujemo u to i vjerovat ćemo do kraja. Napustit ćemo teren bez ikakvih žaljenja, bez obzira na sve. Znamo kako igramo s odličnom ekipom, ali i znamo da smo u stanju napraviti podvig", kazao je "stup" obrane Stare dame.

Bit će to ogled kluba koji je već osigurao naslov prvaka u Njemačkoj protiv aktualnog prvaka Italije koji je na najboljem putu da obrani titulu. Gostujući vratar Neuer smatra da Bayern ne očekuje lagan posao, te upozorava svoje suigrače da se ne smiju previše opustiti.

"Na stadionu u Torinu nas čeka sjajna atmosfera, moramo ostati hladni. Ne smijemo dopustiti igračima Juventusa da previše pucaju po našem golu, a bilo bi lijepo kada bismo postigli pogodak, to bi nam definitivno olakšalo posao. Bilo je izuzetno važno osigurati naslov u Bundesligi u subotu, sad se možemo koncentrirati na Ligu prvaka", zaključio je.

Lichtsteiner i Vidal zbog kartona neće moći igrati za Bianconere, a zbog ozljede susret će vjerojatno propustiti i Giovinco. U redovima Nijemaca vraća se Javi Martinez, a nedostupan je tek Kroos koji je ozlijedio prošlog tjedna. Hrvatski napadač Mario Mandžukić ponovno bi trebao od prve minute "terorizirati" zadnju liniju Juventusa.

Barcelona - PSG

Katalonci su u Parizu bili nadomak pobjedi, no pogotkom u sudačkoj nadoknadi igrači Carla Ancelottija su izborili 2:2 i s povoljnijim rezultatom putuju na Nou Camp. Blaugrana je u odličnoj formi i vratio joj se trener Tito Vilanova, a suprotno očekivanjima mogao bi zaigrati i Lionel Messi koji se neugodno ozlijedio na Parku prinčeva.

"Još moramo malo pričekati da vidimo što će biti s Messijem, Pedrom i Adrianom. Optimisti smo, no pričekat ćemo posljednji trening prije donošenja konačne odluke. Ako će bilo tko od njih zaigrati, to će biti iz razloga jer je u potpunosti spreman", rekao je dan prije utakmice pomoćni trener Barcelone Jordi Roura.

Navijači katalonske momčadi ipak se nadaju da će Messi nastupiti protiv PSG-a jer su Parižani pokazali da mogu iznenaditi. Roura ipak smatra kako je Argentinac zamjenjiv: "Ako Messi ne bude igrao, nedostajat će nam najbolji igrač svijeta. Ipak, njegova zamjena će također dobro odigrati i ići ćemo na pobjedu", kazao je.

Trener vodeće momčadi francuskog prvenstva zna da ga čeka težak posao u Barceloni, ali ipak se nada prolasku među četiri najboljih: "Svi znaju da imamo male šanse za prolazak, ali one ipak postoje. Dokazali smo da možemo dobro odigrati protiv fantastičnih ekipa. Imamo veće šanse ako Messi ne bude igrao, ali u svakom slučaju nećemo mijenjati taktiku", zaključio je Ancelotti.

Messi, Pedro i Adriano su, dakle, još upitni, a sigurno je da neće zaigrati Mascherano za Barcelonu, kao niti Puyol zbog ozljeda. U redovima PSG-a upitan je nastup Thiaga Silve i imenjaka Motte, a najviše se navijači Parižana uzdaju u mogućnosti napadača Zlatana Ibrahimovića.

Liga prvaka - završnica

četvrtfinale - uzvrati

Galatasaray3:2Real Madrid
Borussia D.3:2Málaga
Barcelona1:1PSG
Juventus0:2Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • etti10.04.2013. u 16:02
    Kako Chiellini kaže, važno je napustiti teren znajući da si dao sve od sebe. Tako nije bilo u Munchenu, ali će vjerujem tako biti sad u Torinu. Ajmo malo namučit Bayerna, nada živi do posljednje sekunde. Forza Conte!
    etti
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 15:44
    Fabregas je u naletu. Ovo je njegova noć...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 14:31
    bayern prolazi neće biti lako ali mislim da su kvalitetniji dosta, a barca će se namučiti pogotovo ako messija ne bude , čak bi volio da psg prođe!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 13:31
    Juve je jak al Bayern je ipak jaci ;)
    Obrisan korisnik
  • nido10.04.2013. u 13:10
    E bas bih volio da Mesi ne igra pa da vidimo malo Barcu protiv tezih ekipa bez njega!
    nido