Nogomet

Cibalia na Maksimiru traži pobjedu za Europu, Lokomotiva pred meč-loptom koju ne smije propustiti

Josip Tolić • srijeda, 17.04.2013.
Cibalia na Maksimiru traži pobjedu za Europu, Lokomotiva pred meč-loptom koju ne smije propustiti
Foto: Kristijan Komarica

Na maksimirskom stadionu od 19 sati igra se uzvratna polufinalna utakmica Hrvatskog nogometnog kupa u kojoj Lokomotiva dočekuje Cibaliju. Snage su u prvoj utakmici u Vinkovcima bile izjednačene (1:1), no Zagrepčani su u prednosti zbog pogotka u gostima.

Mali korak pred vrlo vjerojatnim plasmanom u Europu (ako Hajduk uđe u finale i prvenstvo završi na drugom ili trećem mjestu) nalaze se Lokomotiva i Cibalia koje će na Maksimiru odlučiti o putniku u finale Hrvatskog nogometnog kupa.

Domaćin je zasigurno u boljem položaju. Izjednačujući pogodak Andreja Kramarića u 59. minuti prve utakmice u Vinkovcima Lokosima je donio bitan uteg koji bi u konačnici vagu mogao okrenuti na njihovu stranu. Kako bi raspoloženje bilo na visini, u subotu je u Zagrebu pao posrnuli Slaven Belupo s pet pogodaka u mreži (5:1).

"Mislim da su šanse 51 prema 49 posto, budući da smo postigli gol u gostima. No to ne mora biti odlučujuće jer uvijek igramo na pobjedu i sigurno nećemo braniti taj pogodak iz Vinkovaca. Očekujemo kvalitetnu utakmicu jer je protivnik dobar, a što se tiče mojih igrača, svjesni su kakav ih susret očekuje", zborio je na konferenciji za novinare na Kajzerici trener plavo-bijelih Tomislav Ivković.

Dinamov sestrinski klub ovih je dana živnuo u nadi kako će privući veći broj ljudi na stadion; stvoreni su svi preduvjeti za pobjedu. "Svi smo spremni, atmosfera je odlična i svjesni smo velike prilike koja nam je pružena. Posljednja pobjeda protiv Slavena nam je podignula raspoloženje, na treninzima se odlično radi i siguran sam da ćemo u utakmicu s Cibalijom ući maksimalno motivirani i svi zajedno uživati u odličnoj i kvalitetnoj predstavi", rekao je kapetan Leonard Mesarić.

Optimizma ne nedostaje ni u redovima Nebeskoplavih koji će na Maksimiru morati zabiti žele li ostati u igri. Iako im rezultat iz prve utakmice ne ide na ruku, nadu svakako ulijeva pobjeda nad ovim protivnikom prije samo desetak dana u ligaškom dvoboju u Vinkovcima. Precizni su bili Tomislav Mazalović (11m) i Petar Filipović.

Svjestan važnosti utakmice, trener Miroslav Bojko dan uoči utakmice poručio je: "Očekujem pozitivan rezultat kao i u svakoj utakmici. Pozitivan rezultat protiv Lokomotive za nas je prolaz u finale Kupa te očekujem da odigramo dovoljno kvalitetno i osiguramo finale."

Bez suspendiranog Petra Mišića i ozlijeđenog Tomislava Jurića gosti u trećem polufinalu u tri godine konačno žele napraviti iskorak. "Nadam se trećoj sreći. Lokomotiva je odlična ekipa, ali i mi smo spremni i kvalitetni. Smatram kako spadamo u tri najbolje ekipe ne računajući Dinamo. Svi će dati sve od sebe kako bismo izborili finale", poručio je vinkovački vratar Mladen Matković.

Hrvatski nogometni kup, polufinale, uzvratna utakmica:
Lokomotiva - Cibalia (1:1), 19 sati (SPTV)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.04.2013. u 15:52
    Ulazak u finale nije dovoljan za izlazak u Evropu ...
    Obrisan korisnik
  • nido17.04.2013. u 15:24
    Sretno Lokosi!
    nido
  • Obrisan korisnik17.04.2013. u 15:00
    Ajmo Cibalia!!
    Obrisan korisnik