Nogomet

Krstičević: "Slaven je bio svježiji, ali ostvarili smo najveći uspjeh u našim karijerama"

S Poljuda:Bernard Jurišić • srijeda, 17.04.2013.
Krstičević: "Slaven je bio svježiji, ali ostvarili smo najveći uspjeh u našim karijerama"
Foto: Bruno Karadža

Uz puno muke Hajduk je ipak došao do finala Hrvatskog nogometnog kupa. Iz Koprivnice su Bili donijeli prednost od 2:1, ali Slaven Belupo je odigrao vrlo dobrih 90 minuta i dugo prijetio preokretom i plasmanom u finale...

Hajduk ne može bez drame. Nakon 2:1 u Koprivnici, koje su Splićanima dali mogućnost da mirno dočekaju uzvrat u Splitu, Slaven Belupo dugo je držao Hajduk na rubu ispadanja iz toliko željenog finala kupa. Trener Mišo Krstičević smatra da je Slaven Belupo bio puno svježiji u polufinalnom uzvratu:

"Nije bilo lako, sretni smo što smo prošli u finale. Slaven je imao puno novih igrača u odnosu na prvu utakmicu, bili su puno svježiji od nas, ali rezultat smo ostvarili i prošli u finale."

Usprkos svim problemima Hajduk ima prigodu osvojiti trofej, prvi nakon kupa 2010:

"Mi igramo drugačije kod kuće i u gostima i to se vidi. Nismo imali mogućnost ubaciti svježe igrače kao što su oni mogli i mislim da tu leži odgovor na današnju predstavu. Ovo je najveći uspjeh u karijeri i većine mojih igrača i mene kao trenera i dat ćemo sve da osvojimo taj toliko željeni trofej. Nakon osvojenog kupa u Albaniji želim ga osvojiti i u Hrvatskoj."

U finalu Hajduk čeka Lokomotiva:

"Lokomotiva ima kvalitetu, puno Dinamovih mladih igrača i dobro ćemo se pripremiti za njih. To je finale, sve je moguće, potrudit ćemo se da donesemo trofej u Split."

Trener Slaven Belupa Roman Sović mogao je biti zadovoljan izvedbom, ne i konačnim ishodom svoje momčadi:

"Moram čestitati svojim igračima jer su odigrali vrlo dobru utakmicu, možda i najbolju Slavenovu na Poljudu ikada. Možemo žaliti što nismo pobijedili, bili smo bolji, stvorili puno više šansi. Puno smo prosuli već u Koprivnici gdje smo imali igrača više, Hajduk je tada bio spretniji i sretniji i s tom pobjedom objektivno ukupno gledajući ipak zaslužio prolaz. Čestitam Hajduk, ali malo gorčine ipak ostaje jer smo mogli proći bolje."

Slaven je stvorio puno šansi, nekoliko puta su Splićani svoju mrežu spašavali s gol-linije. Nikad Koprivničani nisu pobijedili na Poljudu, danas su pobjedi možda bili i najbliže:

"Ne možete igrati protiv Hajduka 'grlom u jagode'. Treba biti strpljiv, ne možete se ovdje otvoriti do kraja jer ćete biti kažnjeni. Ova nas utakmica ohrabruje i daje nam nadu da ćemo do kraja sezone imati bolje utakmice i bolje rezultate."

Sović je djelovao prilično skromno, bez velikih riječi iako je njegova momčad u principu nadigrala velikog protivnika na njegovom stadionu:

"Od lokalnih medija sam dosta podcijenjen i ne bih želio ispasti bahat nakon ove utakmice i govoriti velike riječi. Niti sam ja bolji trener, niti su moji igrači bolji u odnosu na težak poraz od Lokomotive i tako razmišljam. Odigrali smo odličnu utakmicu, a već za vikend opet igramo protiv Hajduka u prvenstvu i imamo prigodu za potvrditi ovu dobru igru. Neće biti lako jer je Hajduk dobra momčad, ali pokazali smo danas da možemo dobro igrati s njima."

Slaven je u kratkom periodu igrao i protiv Lokomotive i protiv Hajduka, komu od te dvije momčadi trener Koprivničana daje prednost u finalu?

"Ne bih nikome davao prednost. Nogomet je igra u kojoj se sve može promijeniti u jednom trenutku, obje momčadi imaju svoju kvalitetu i sigurno će dati sve od sebe u finalu. Svojim su rezultatima zaslužili finale, a tko će dobiti - ne želim se uopće upuštati u takve prognoze. Kad se lopta zakotrlja više ne igraju imena ili neke druge stvari. Bitno je samo ono što se pokaže na terenu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis18.04.2013. u 02:20
    sović priča kao pametan čovjek.
    cameosis