Hrvatski nogometni kup, Polufinale, 17.04.2013, 19:00 h, Split, Gradski stadion u Poljudu, gledatelja: 12.000
Suci: Igor Pristovnik (Zagreb), Conjar (Osijek), Crnčić (Vrbovec)
Hajduk
Hajduk
Antonio Milić 72'
1:1(0:1) Slaven Belupo
Dejan Glavica 32'
Slaven Belupo

Hajduk teškom mukom sačuvao prednost protiv raspoloženog Slavena

S Poljuda:Vedran Babić • srijeda, 17.04.2013.
Hajduk teškom mukom sačuvao prednost protiv raspoloženog Slavena
Foto: Duje Bonačić

Nogometaši Hajduka plasirali su se u finale Hrvatskog kupa. U uzvratnoj polufinalnoj utakmici obranili su prednost od 2:1 iz prvog susreta sa Slavenom iako su prikazali prilično blijedu igru. Farmaceuti su bili bolji i konkretniji te će žaliti za propuštenim prilikama...

Uz puno muke i jalovu igru Hajduk se plasirao u finale Kupa. Nakon 2:1 iz Koprivnice, Bili su na Poljudu sa Slavenom odigrali 1:1 i tako s ukupnih 3:2 došli na korak od trofeja. Koprivničanci su se predstavili u dobrom svjetlu, ali ipak nisu uspjeli ostvariti svoju prvu pobjedu na Poljudu.

Prvu pravu akciju na utakmici stvorili su Hajdukovci u 14. minuti. Caktaš i Jozinović kombinirali su po lijevoj strani, a onda je Caktaš s desetak metara iskosa opalio i pogodio vanjski dio Pelinove mreže. Bila je to i jedina smislena akcija Bilih u prvom dijelu. Tri minute kasnije Hajduk je imao izglednu kontru, no dodavanje Maglice za Sušića bilo je prejako.

Nakon toga nije bilo gotovo nikakvih uzbuđenja, a onda je uspavanka prekinuta vodećim pogotkom Slavena u 32. minuti. Rak je na desnoj strani proigrao Purića, koji je do lopte stigao prije Jozinovića i oštro ubacio na peterac, gdje je nečuvani Glavica poslao loptu u mrežu.

Farmaceuti su potom dobili krila te su do kraja prvog dijela bili puno opasniji. U 38. su minuti Kokalović i Gregurina propustili kazniti opću pomutnju u kaznenom prostoru Hajduka. U posljednjem napadu poluvremena Delić je poslije solo prodora pucao preko grede.

U drugo poluvrijeme gosti su ušli bez kapetana Kokalovića, koji nije mogao nastaviti igru nakon što je zadobio udarac u duelu sa Sušićem. Igra je, za razliku od prvog poluvremena, živnula. Slaven je nastavio s dobrom igrom s kraja prvih 45 minuta te je u otvaranju nastavka stvorio nekoliko dobrih prilika.

Purić je pucao malo pored Blaževićeve vratnice, a onda je Hajdukov vratar sjajnom reakcijom obranio pokušaj glavom Bubnjića. Purić je potom ubacio za Brleka, koji s pet metara u padu glavom puca preko gola. Hajduk je pokušao uzvratiti preko Vukovića, no crnogorski je napadač loše zahvatio loptu u izglednoj situaciji. Ništa bolje nije prošao ni pokušaj Vršajevića glavom nakon centaršuta Jozinovića.

Nakon što su se uspjeli obraniti od tih pokušaja Slavena, igrači Hajduka u 72. su minuti izjednačili. Kratki pritisak urodio je plodom - Vuković je ubacio iz kornera, a Milić glavom s pet metara zatresao mrežu. Inače, Milić prvotno nije trebao biti u prvih 11, ali se naknadno ondje našao nakon ozljede Nižića.

Četiri minute kasnije Koprivničanci su propustili tri velike prilike u istoj akciji. Blažević je obranio udarac Glavice u situaciji jedan na jedan, potom je Maloča s gol-crte blokirao udarac Raka, a onda je opet Glavica pucao preko gola s nekih pet metara iskosa.

Hajduk je nakon toga bez prevelikog stresa uspio sačuvati prednost, premda je u sudačkoj nadoknadi poslije totalne ofenzive Slavena Šaban pucao s desetak metara pokraj gola.

U finalu Kupa Hajduk će igrati protiv Lokomotive, koja je u drugom polufinalnom susretu izbacila Cibaliju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.04.2013. u 23:02
    Pereš ruke od Lokomotive?
    Obrisan korisnik
  • The Phantom17.04.2013. u 23:01
    Koliko potrošenih živaca i godina života, popijenih piva, samo za tebe Hajduče, donesi to Rabuzinovo sunce i osvitli budućnost!
    The Phantom
  • Obrisan korisnik17.04.2013. u 22:56
    kao dinamovac, navijam u finalu za hajduk!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.04.2013. u 22:50
    Pišem to od prošle sezone kad je preuzeo prvu momčad Hajduka. Nema on veze s balunom zna im nabit kondicije do 60 minute što je bio neki pomak ako su prije imali snage za prvih 30 minuta.
    Obrisan korisnik
  • Master Yoda17.04.2013. u 21:15
    hajduk odigra 2-3 dobre utakmice i odma se pisalo kako je mišo kralj i bog, gledam danas komentare otkad je hajduk gubio 1:0 i odma mu pišu da pokupi svoje stvari i ode, da je neznalica i tako dalje, hajduk izjednači i odma svi slave mišu, pa dajte malo realnosti, mišo je za ovakvu ekipu odličan... [više na forumu]
    Master Yoda